DROPS Baby / 29 / 13

Giggles in Heather by DROPS Design

Előke babáknak, hullámos mintával.

Tagek: hullámminta, konyha,

A szettet DROPS Safran fonalból kötjük

DROPS design: e-078 jelű minta
A fonalcsoport
----------------------------------------------------------
Méret: 1/9 – 9/18 hónap.
Méretek: Hossza a közepén (a középső szem mellett mérve) kb 13-17 cm.
Alapanyagok:
DROPS SAFRAN fonal (az A fonalcsoporthoz tartozik)
50 gramm a 01-as világos rózsaszínből

A darabot elkészíthetjük még:
"Az A fonalcsoportból választható más fonalakból"

DROPS KÖTŐTŰ 3 mm vastag- vagy olyan méret, amellyel 24 szem X 32 sor = 10 cm széles és 10 cm magas próbakötést tudunk készíteni harisnyakötéssel.

DROPS GYÖNGYHÁZ GOMB ÍVELT, 521-ES SZÁMÚ Minden mérethez 1 darab.
----------------------------------------------------------

Elkészítette ezt, vagy egy másik mintánkat? Zegyen #dropsdesign taget a képekre a szoliális médiában, hogy mi is láthassuk.

Másik fonalat szeretne használni? Próbálja ki a fonal-átváltónkat!
Megjegyzések (1)

100% pamut
minimum 504.00 Ft /50g
DROPS Safran uni colour DROPS Safran uni colour 504.00 Ft /50g
Kacskaringó Fonalbolt
Rendelés
Kötőtűk & Horgolótűk
Ehhez a darabhoz, megvásárolhatja a fonalat már 504Ft. Olvasson tovább.
----------------------------------------------------------

TANÁCSOK A MINTA ELKÉSZÍTÉSÉHEZ:

LUSTAKÖTÉS (oda-vissza haladva):
1 borda= 2 sima szemekkel kötött sor.

MINTA:
Lásd az A.1 - A.6-os diagramokat A diagramok a minták minden sorát a színe oldal felől mutatják.
----------------------------------------------------------

ELŐKE:
Körkötőtűn kötjük, oda-vissza az vállrésznél kezdve, onnan lefelé haladva..
A kezdéshez szedjünk fel 7 szemet a 3 mm-es körkötőtűre, a SAFRAN fonallal. Tegyünk 1 jelölőt a 4. szembe (= a középső szem), majd mozdítsuk felfelé a kötés közben a középső szemben.
A következő módon dolgozzunk: 2 szélszem lustakötéssel- olvassuk el a fenti magyarázatot, az A.1 jelű minta (= 1 szem) 1 szem harisnyakötéssel (= a középső szem), az A.1 jelű minta a következő szemen, és 2 lustakötéses szélszemmel fejezzük be. NE FELEDKEZZÜNK MEG A MEGFELELŐ KÖTÉSPRÓBA BETARTÁSÁRÓL! Amikor az A.1 diagram mintájának minden sorát megkötöttük egyszer 67 szemünk van a kötőtűn.
A következő SZO sorban így haladjunk: Kössünk 2 szélszemet lustakötéssel. * Az A.2 jelű minta (= 7 szem) Az A.3 jelű mintája (= 17 szem) az A.4 jelű minta (= 7 szem). * 1 szem harisnyakötéssel (= a középső szem). Ismételjük a *-* között részt, még 1 alkalommal, végül 2 lustakötéses szélszemmel fejezzük be a sort. Amikor az A.2 - A.4 jelű diagramok mintáinak minden sorát elkészítettük egyszer 95 szem van a sorban.
A következő SZO sorban így haladjunk: Kössünk 2 szélszemet lustakötéssel. * Az A.5 jelű minta (= 14 szem) Az A.3 jelű minta a következő 17 szemen a korábbiaknak megfelelően, az A.6 jelű minta (= 14 szem). * 1 szem harisnyakötéssel (= a középső szem). Ismételjük a *-* között részt, még 1 alkalommal, végül 2 lustakötéses szélszemmel fejezzük be a sort. Amikor az A.5 / A.3 / A.6 jelű diagramok mintáinak minden sorát elkészítettük egyszer 135 szem van a sorban.
A következő SZO sorban így haladjunk: Kössünk 2 szélszemet lustakötéssel. * Az A.2 jelű minta a következő 7 szemen. Az A.3 jelű minta a következő 51 szemen (= 3 ismétlés a 17 szemes mintaegységből), az A.4 jelű minta a következő 7 szemen. * 1 szem harisnyakötéssel (= a középső szem). Ismételjük a *-* között részt, még 1 alkalommal, végül 2 lustakötéses szélszemmel fejezzük be a sort. Amikor az A.2 / A.3 / A.4 - A.4 jelű diagramok mintáinak minden sorát elkészítettük egyszer 163 szem van a sorban.
A következő SZO sorban így haladjunk: Kössünk 2 szélszemet lustakötéssel. * Az A.5jelű minta a következő 14 szemen. Az A.3 jelű minta a következő 51 szemen (= 3 ismétlés a 17 szemes mintaegységből), az A.6 jelű minta a következő 14 szemen. * 1 szem harisnyakötéssel (= a középső szem). Ismételjük a *-* között részt, még 1 alkalommal, végül 2 lustakötéses szélszemmel fejezzük be a sort. Amikor az A.5 / A.3 / A.6 jelű diagramok mintáinak minden sorát elkészítettük egyszer 203 szem van a sorban.
A darabunk most körülbelül 13 cm-es a háta közepén a középső szem mellett mérve.

9/18 hónapos méretnél:
A következő SZO sorban így haladjunk: Kössünk 2 szélszemet lustakötéssel. * Az A.2 jelű minta a következő 7 szemen. Az A.3 jelű minta a következő 85 szemen (= 5 ismétlés a 17 szemes mintaegységből), az A.4 jelű minta a következő 7 szemen. * 1 szem harisnyakötéssel (= a középső szem). Ismételjük a *-* között részt, még 1 alkalommal, végül 2 lustakötéses szélszemmel fejezzük be a sort. Amikor az A.2/ A.3 / A.4 - A.4 jelű diagramok mintáinak minden sorát elkészítettük egyszer 231 szem van a sorban.
A következő SZO sorban így haladjunk: Kössünk 2 szélszemet lustakötéssel. * Az A.5jelű minta a következő 14 szemen. Az A.3 jelű minta a következő 85 szemen (= 5 ismétlés a 17 szemes mintaegységből), az A.6 jelű minta a következő 14 szemen. * 1 szem harisnyakötéssel (= a középső szem). Ismételjük a *-* között részt, még 1 alkalommal, végül 2 lustakötéses szélszemmel fejezzük be a sort. Amikor az A.5 / A.3 / A.6 jelű diagramok mintáinak minden sorát elkészítettük egyszer 271 szem van a sorban.
A darabunk most körülbelül 17 cm-es a háta közepén a középső szem mellett mérve.

Mindkét méretben:
Kössünk 1 bordányit (lustakötéssel). Ezután lazán leláncoljuk a szemeket a következő módon: * 4 szemet leláncolunk, 1RH, majd lazán leláncoljuk a ráhajtást. * Ismételjük a *-* közötti részt az egész sorban. Így a lustakötésnél nem lesz szoros a kötés széle. Varrjunk gombot az előke egyik oldalára (a gombot a 2 lustakötéses szem melletti egyik lyukba gomboljuk)

Diagram

= sima a színe oldalon, fordított a fonákoldalon
= sima a fonákoldal (FO) felől
= 1 ráhajtás (rh) 2 szem között.
= 2 szem kötött 1 rh-t készítünk. A következő körben a rh-t csavartan kötjük le.
= 2 szemet simán összekötünk
= 1 szemet simán leemelünk, 1 sima, a leemelt szemet a lekötött szemen átemeljük.

Megjegyzések (1)

Alfhild 20.08.2017 - 16:51:

Vedrørende diagrammet - nr. 3 "mellom 2 masker lages det 1 kast om pinnen". Hva menes da med den ytterste ruten i diagrammet hvor det ser ut som kastet skal komme etter kantmaskene. Stemmer det? Og i tilfelle kan jeg overhode ikke få det til å stemme at det skal være 67 masker på pinnen når A1 er strikket?!

DROPS Design 22.08.2017 kl. 08:52:

Hei Alfhild. Du legger opp 7 masker og på neste pinne strikker du 2 masker rett (rille), A.1(1 kast, 1 rett maske, 1 kast), 1 maske rett (midtmasken), A.1(1 kast, 1 rett maske, 1 kast) og 2 masker rett (rille) = nå har du økt med 4 masker = 11 masker. Snu arbeidet og strikk 2 masker rett (rille), 7 masker vrang fra vrangen og 2 masker rett = 11 masker. Fortsett etter diagrammet. Når du har strikket ferdig A.1 har du: 2 masker rett (riller), A.1(31 masker), 1 midtmaske, A.1(31 masker) og 2 masker rett (riller) = 67 masker. God Fornøyelse!

Post a comment to pattern DROPS Baby 29-13

Szívesen vesszük, ha megosztja velünk gondolatait erről a mintáról.

Ha kérdést szeretne feltenni, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki, így fegyorsíthatja a válaszadás folyamatát.

Netfangið þitt verður ekki birt. Það verður að merkja við svæði merktri með *.