DROPS / 178 / 62

Almer by DROPS Design

Strikket sjal med retstrik og hulmønster i DROPS Cotton Merino, strikket ovenfra og ned.

DROPS Design: cm-057
Garngruppe B
-----------------------------------------------------------
Mål: Bredde øverst ca 194 cm. Højde midt på ca 52 cm.
Materialer:
DROPS COTTON MERINO fra Garnstudio (tilhører garngruppe B)
550 g farve 01, natur

DROPS RUNDPINDE (80 cm) nr 4 – eller den pind du skal bruge for at få 21 masker x 42 pinde med retstrik på 10 cm i bredden og 10 cm i højden.
----------------------------------------------------------

Vil du bruge et andet garn? Prøv vores omregner!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.
Kommentarer (6)
DROPS Cotton Merino DROPS Cotton Merino
50% Uld, 50% Bomuld
fra 22.95 kr /50g
DROPS Cotton Merino uni colour DROPS Cotton Merino uni colour 22.95 kr /50g
at YarnLiving
Pinde & Hæklenåle
Garnet til denne opskrift koster fra 352kr. Læs mere.
RETSTRIK (strikkes frem og tilbage):
Strik ret på hver pind.

MØNSTER:
Se diagram A.1 til A.9. Diagrammerne viser alle pindene i mønsteret set fra retsiden.

----------------------------------------------------------

SJAL:
Arbejdet strikkes frem og tilbage på rundpind for at få plads til alle masker, det strikkes ovenfra og ned. Slå 5 masker op på rundpind 4 med Cotton Merino. Strik diagram A.1, OBS! Hele arbejdet strikkes i RETSTRIK - se forkl over. Når diagrammet er strikket 1 gang i højden er der 23 masker på pinden.

Strik diagram A.2, A.3 og A.4 således: strik A.2 over 1 masker, A.3 gentages frem til der er 2 masker tilbage på pinden (= 4 gange) og strik A.4 over 2 masker. Når diagrammerne er strikket 1 gang i højden er der 83 masker på pinden. Da maskeantallet i A.3 øger sættes der mærketråde i midten af hver rapport A.3 for lettere at se hvor udtagningerne/mønsteret i A.3 skal strikkes - lad mærketrådene følge med arbejdet.

Strik videre som vist i A.x (dvs der tages ud i siderne som før og der tages ud/strikkes hulmønster på hver side af mærketrådene i A.3) til A.x er gentaget 11 gange i højden efter at A.2, A.3 og A.4 blev strikket første gang = 12 gange totalt. Der er nu 347 masker på pinden.

Strik diagram A.5, A.6 og A.7 således:
Strik A.5 over 11 masker, A.6 gentages til der er 12 masker tilbage på pinden (= 9 gange) og strik A.7 over 12 masker. OBS! På første pind tages der nogle masker ud ifølge diagrammerne, som skal strikkes drejet ret på næste pind fra vrangen. På næste pinde fra retsiden strikkes der således: strik A.5 over 13 masker, A.6 gentages til der er 14 masker tilbage (= 10 gange) og strik A.7 over 14 masker. Når diagram A.5, A.6 og A.7 er strikket 1 gang i højden er der 443 masker på pinden.

Strik diagrammerne A.8, A.9 og A.10 således:
Strik A.8 over 10 masker, A.9 gentages til der er 13 masker tilbage på pinden (= 10 gange) og strik A.10 over 13 masker. Når diagrammerne A.8, A.9 og A.10 er strikket 1 gang i højden er der 493 masker på pinden.

AFLUKNING:
For at kanten ikke skal stramme, lukkes der af således på næste pind fra retsiden: Luk af med ret og lav et omslag om pinden efter hvert omslag fra forrige pind. Omslagen lukkes af som almindelige masker.

Denne opskrift er blevet rettet. .

Rettelse: Opskriften og diagrammerne er rettet kom korrekt diagram nummer.
Opdateret online: 24.05.2017

Diagram

= ret fra retsiden, ret fra vrangen
= lav et omslag mellem 2 masker
= lav et omslag mellem 2 masker, omslaget strikkes drejet ret på næste pind for at undgå at der bliver hul
= strik 2 masker ret sammen
= tag 1 maske løst af pinden som om den skulle strikkes ret, strik 1 ret og løft den løse maske over masken som blev strikket
= tag 1 maske løst af pinden som om den skulle strikkes ret, strik 2 ret sammen og løft den løse maske over maskerne som blev strikket sammen