DROPS Extra / 0-1379

Easter Sun by DROPS Design

Grydelapper med striber og strukturmønster til påske, hæklet rundt i DROPS Paris.

DROPS Design: Model nr w-662
Garngruppe C eller A + A
----------------------------------------------------------
Mål: Diameter: ca 22 cm.
Materialer:
DROPS PARIS fra Garnstudio (tilhører garngruppe C)
150 g farve 17, naturhvid
100 g farve 23, lys grå
50 g farve 41, sennep

Garnforbruget er nok til 2 grydelapper. OBS: Hvis grydelapperne hækles ensfarvet vil der gå 200 g Paris.

DROPS HÆKLENÅL nr 4,5 – eller den nål du skal bruge for at få 16 stangmasker og 9 rækker på 10 cm i bredden og 10 cm i højden.
----------------------------------------------------------

(Gå videre til opskrift...)

Tips & Hjælp

Tak for at du vælger DROPS Design!

Vi gør alt hvad vi kan, for at det skal være let at følge vores opskrifter.

Af den grund har alle modeller specifikke instruktions-videoer som hjælp. Du finder dem under hver opskrift nederst på siden.

Vi har også maske-for-maske instruktioner, som kan hjælpe dig at forstå nogle af de teknikker, vi bruger i vores opskrifter. Dem finder du her!

OBS! Start med at læse fra GRYDELAPPER længere nede i opskriften.

MØNSTER:
Se diagram A.1 og A.2. Diagram A.2 viser hvordan omgangen starter og slutter.

STRIBER:
1.OMGANG: Naturhvid
2.OMGANG: Lys grå
3.OMGANG: Naturhvid
4.OMGANG: Lys grå
5.OMGANG: Naturhvid
6.OMGANG: Sennep
7.-8.OMGANG: Naturhvid
9.OMGANG: Lys grå
10.OMGANG: Sennep
11.-12.OMGANG: Naturhvid

FIREDOBBELT-STANGMASKE:
Lav 4 omslag om nålen, stik nålen ned under fastmasken der skal hækles om, hent tråden, * slå om, træk tråden igennem de 2 næste løkker på nålen *, gentag *-* 4 gange til = 1 maske på nålen.

TREDOBBELT-STANGMASKE SAMMEN:
Hækl 2 tredobbelt-stangmasker sammen til 1 tredobbelt-stangmaske således: Hækl 1 tredobbelt-stangmaske rundt om den første/næste firedobbelt-stangmaske fra 7.omgang, men vent med sidste omslag og gennemtræk, hækl 1 tredobbelt-stangmaske rundt om næste firedobbelt-stangmaske på samme måde, men nu trækkes sidste omslag gennem alle løkker på nålen = 1 tredobbelt-stangmaske.

DOBBELT-STANGMASKE SAMMEN:
Hækl 2 dobbelt-stangmasker sammen til 1 dobbelt-stangmaske således: Spring over 1 fastmaske fra 7.omgang, hækl 1 dobbelt-stangmaske rundt om næste fastmaske, men vent med sidste omslag og gennemtræk, spring over 1 fastmaske, hækl 1 dobbelt-stangmaske rundt om næste fastmaske, men nu trækkes sidste omslag gennem alle løkker på nålen = 1 dobbelt-stangmaske.

BOBLE:
Hækl 2 dobbelt-stangmasker og 1 fastmaske sammen til 1 maske således: Hækl 1 dobbelt-stangmaske men vent med sidste omslag og gennemtræk, hækl 1 dobbelt-stangmaske til på samme måde i samme maske, hækl 1 fastmaske i samme maske, men nu trækkes sidste omslag gennem alle løkker på nålen = 1 maske.
----------------------------------------------------------

GRYDELAPPER:
Der hækles 4 ens lapper som hækles sammen 2 og 2 til sidst.

KLUD:
Hækl 6 luftmasker på nål 4,5 med naturhvid og sæt dem sammen til en ring med 1 kædemaske i første luftmaske. Hækl STRIBER – se forklaring over og mønster A.1 totalt 6 gange rundt på omgangen (A.2 viser hvordan omgangen starter og slutter). HUSK PÅ HÆKLEFASTHEDEN! 7.og 9.omgang hækles således:
7.OMGANG: Hækl 1 luftmaske, 1 fastmaske i hver af de første 2 stangmasker, 1 FIREDOBBELT-STANGMASKE - se forklaring over - rundt om SIDSTE fastmaske fra 4.omgang, * 1 fastmaske i hver af de næste 5 stangmasker, 1 firedobbelt-stangmaske rundt om første fastmaske fra 4.omgang, 1 fastmaske i hver af de næste 5 stangmasker, 1 firedobbelt-stangmaske rundt om samme fastmaske som forrige firedobbelt-stangmaske, 1 fastmaske i hver af de næste 5 stangmasker, hækl 1 firedobbelt-stangmaske rundt om næste fastmaske fra 4.omgang *, gentag fra *-* totalt 3 gange, hækl 1 fastmaske i hver af de næste 5 stangmasker, 1 firedobbelt-stangmaske rundt om samme fastmaske som forrige firedobbelt-stangmaske, 1 fastmaske i hver af de næste 5 stangmasker, 1 firedobbelt-stangmaske rundt om samme fastmaske som FØRSTE firedobbelt-stangmaske på omgangen, 1 fastmaske i hver af de næste 3 stangmasker, afslut med 1 kædemaske i 1.luftmaske i starten af omgangen = 12 firedobbelt-stangmasker og 5 fastmasker mellem hver af dem.
9.OMGANG: Hækl 1 luftmaske, * 1 fastmaske i hver af de første/næste 7 stangmasker, 2 TREDOBBELT-STANGMASKER SAMMEN - se forklaring over, 1 fastmaske i hver af de næste 7 stangmasker, 2 DOBBELT-STANGMASKER SAMMEN - se forklaring over *, gentag fra *-* totalt 6 gange, afslut med 1 kædemaske i 1.luftmaske i starten af omgangen = 6 tredobbelt-stangmasker sammen, 6 dobbelt-stangmasker sammen og 7 fastmasker mellem hver sammenhækling.

Når hele diagram A.1 og A.2 er hæklet færdig måler arbejdet ca 21 cm i diameter. Klip og hæft tråden.
Hækl 1 del til på samme måde.

MONTERING:
Læg de 2 klude sammen vrang mod vrang og hækl dem sammen gennem begge lag med lys grå således: Start i den 8.fastmaske fra starten af omgangen, hæft tråden med 1 kædemaske i denne fastmaske. Hækl 10 luftmasker til strop, 1 fastmaske i hver af de næste 12 fastmasker, 2 fastmasker i næste fastmaske, * 1 fastmaske i hver af de næste 16 fastmasker, 2 fastmasker i næste fastmaske *, gentag fra *-* totalt 5 gange, 1 fastmaske i hver af de næste 3 fastmasker, derefter hækles 10 kædemasker om buen af de 10 luftmasker til strop, afslut med 1 kædemaske i første fastmaske = 108 fastmasker på omgangen. Grydelappen måler ca 22 cm i diameter. Klip og hæft tråden.

Hækl 1 grydelap til på samme måde

Diagram

= hækl 6 luftmasker og sæt dem sammen til en ring med 1 kædemaske i 1.luftmaske
= 1 luftmaske
= 1 fastmaske i masken
= 1 fastmaske i masken (sæt et mærke i denne maske så det er let at se når der skal hækles rundt om denne fastmaske på 4.omgang).
= 1 fastmaske i masken (sæt et mærke i denne maske så det er let at se når der hækles rundt om denne fastmaske på 7./9.omgang)
= 1 stangmaske i masken/om luftmasken/luftmaskeringen
= Omgangen starter med 3 luftmasker og afsluttes med 1 kædemaske i 3.luftmaske i starten af omgangen
= Omgangen starter med 1 luftmaske og afsluttes med 1 kædemaske i 1.luftmaske i starten af omgangen
= Omgangen starter med 4 luftmasker og afsluttes med 1 kædemaske i 4.luftmaske i starten af omgangen
= hækl FIREDOBBELT-STANGMASKE - se forklaring i opskriften
= hækl TREDOBBELT-STANGMASKE SAMMEN - se forklaring i opskriften
= hækl DOBBELT-STANGMASKE SAMMEN - se forklaring i opskriften
= hækl BOBLE - se forklaring i opskriften
= (1 dobbelt-stangmaske, 3 stangmasker, 1 dobbelt-stangmaske) i fastmasken som er tegnet som et kryds fra 2.omgang (der hækles rundt om luftmasken fra 3.omgang)
= viser retning på masken som er hæklet rundt om en anden maske


Behöver du hjälp? Her har du instruktionsvideoer som kan hjælpe dig!

For hjælp med en opskrift vil vi bede dig om at tage kontakt med butikken hvor du har købt dit garn. Har du købt DROPS garn er du garanteret kvalificeret hjælp fra vore dygtige DROPS forhandlere, som er specialiserede på DROPS opskrifter.

Alle vore opskrifter er nøje gennemgået og korrekturlæst, men vi er nødt til at tage forbehold for eventuelle fejl. Alle opskrifter er oversat fra de Norske opskrifter og du kan altid tjekke originalopskriften for mål og udregninger.

Hvis du mener at du har fundet en fejl i opskriften, så skal du skrive din kommentar eller dit spørgsmål ind under Kommentarfeltet øverst i opskriften. Gå til originalopskriften for model DROPS Extra 0-1379.