DROPS Extra / 0-1379

Easter Sun by DROPS Design

Grytlappar med ränder och strukturmönster till påsk, virkade runt i DROPS Paris.

DROPS Design: Modell nr w-662
Garngrupp C eller A + A
----------------------------------------------------------
Mått: Diameter: ca 22 cm.
Garnåtgång:
DROPS PARIS från Garnstudio (tillhör garngrupp C)
150 g färg 17, naturvit
100 g färg 23, ljus grå
50 g färg 41, senap

Garnåtgången räcker till 2 grytlappar. OBS: Om grytlapparna virkas enfärgade går det åt 200 g Paris.

DROPS VIRKNÅL NR 4,5 – eller det nålnr du måste använda för att få 16 stolpar och 9 varv på 10 cm på bredden och 10 cm på höjden.
----------------------------------------------------------

(Gå vidare till mönster...)

Tags:

form: cirkel, mönster typ: grytlapp, mönster/teknik: ränder, sick sack, tema: kök, påsk,

Tips & Hjälp

Alla våra mönster har instruktionsvideor som hjälper dig att göra klart ditt projekt på nolltid!

Se dem här!

Du hittar även steg för steg instruktioner för de vanligaste stick- och virk-teknikerna i DROPS Lektioner!

OBS! Börja att läsa från GRYTLAPPAR längre ner i beskrivningen.

MÖNSTER:
Se diagram A.1 och A.2. Diagram A.2 visar hur varvet börjar och slutar.

RÄNDER:
VARV 1: Naturvit
VARV 2: Ljus grå
VARV 3: Naturvit
VARV 4: Ljus grå
VARV 5: Naturvit
VARV 6: Senap
VARV 7 - 8: Naturvit
VARV 9: Ljus grå
VARV 10: Senap
VARV 11 - 12: Naturvit

FYRDUBBELSTOLPE:
Gör 4 omslag om nålen, stick nålen ner och under fastmaskan det ska virkas runt, hämta tråden, * 1 omslag om nålen, drag tråden igenom de 2 nästa öglorna på nålen *, upprepa *-* 4 ggr till = 1 maska på nålen.

TREDUBBELSTOLPAR TILLSAMMANS:
Virka 2 tredubbelstolpar tillsammans till 1 tredubbelstolpe så här: Virka 1 tredubbelstolpe runt första/nästa fyrdubbelstolpe från varv 7, men vänta med sista omslaget och genomdragningen, virka 1 tredubbelstolpe runt nästa fyrdubbelstolpe på samma sätt, men nu dras sista omslaget genom alla öglorna på nålen = 1 tredubbelstolpe.

DUBBELSTOLPE TILLSAMMANS:
Virka 2 dubbelstolpar tillsammans till 1 dubbelstolpe så här: Hoppa över 1 fastmaska från varv 7, virka 1 dubbelstolpe runt nästa fastmaska, men vänta med sista omslaget och genomdragningen, hoppa över 1 fastmaska, virka 1 dubbelstolpe runt nästa fastmaska, men nu dras sista omslaget genom alla öglorna på nålen = 1 dubbelstolpe.

MUSCH:
Virka 2 dubbelstolpar och 1 fastmaska tillsammans till 1 maska så här: Virka 1 dubbelstolpe men vänta med sista omslaget och genomdragningen, virka 1 dubbelstolpe till på samma sätt i samma maska, virka 1 fastmaska i samma maska, men nu dras sista omslaget genom alla öglorna på nålen = 1 maska.
----------------------------------------------------------

GRYTLAPPAR:
Det virkas 4 likadana grytlappar som virkas ihop 2 och 2 till slut.

GRYTLAPP:
Virka 6 luftmaskor med nål 4,5 med naturvit och slut dem till en ring med 1 smygmaska i första luftmaskan. Virka RÄNDER – se förklaring ovan och mönster A.1 totalt 6 ggr runt på varvet (A.2 visar hur varvet börjar och slutar). KONTROLLERA VIRKFASTHETEN! Varv 7 och 9 virkas så här:
VARV 7: Virka 1 luftmaska, 1 fastmaska i var och en av de första 2 stolparna, 1 FYREDUBBELSTOLPE - se förklaring ovan - runt SISTA fastmaskan från 4:e varvet, * 1 fastmaska i var och en av de nästa 5 stolparna, 1 fyrdubbelstolpe runt första fastmaskan från 4:e varvet,
1 fastmaska i var och en av de nästa 5 stolparna, 1 fyrdubbelstolpe runt samma fastmaska som föregående fyrdubbelstolpe, 1 fastmaska i var och en av de nästa 5 stolparna, virka 1 fyrdubbelstolpe runt nästa fastmaska från 4:e varvet *, upprepa *-* totalt 3 ggr, virka 1 fastmaska i var och en av de nästa 5 stolparna, 1 fyrdubbelstolpe runt samma fastmaska som föregående fyrdubbelstolpe, 1 fastmaska i var och en av de nästa 5 stolparna, 1 fyrdubbelstolpe runt samma fastmaska som FÖRSTA fyrdubbelstolpen på varvet, 1 fastmaska i var och en av de nästa 3 stolparna, avsluta med 1 smygmaska i 1:a luftmaskan i början av varvet = 12 fyrdubbelstolpar och 5 fastmaskor mellan var och en av dem.
VARV 9: Virka 1 luftmaska, * 1 fastmaska i var och en av de första/nästa 7 stolparna, 2 TREDUBBELSTOLPAR TILLSAMMANS - se förklaring ovan, 1 fastmaska i var och en av de nästa 7 stolparna, 2 DUBBELSTOLPAR TILLSAMMANS - se förklaring ovan *, upprepa *-* totalt 6 ggr, avsluta med 1 smygmaska i 1:a luftmaskan i början av varvet = 6 tredubbelstolpar tillsammans, 6 dubbelstolpar tillsammans och 7 fastmaskor mellan varje hopvirkning.

När hela diagram A.1 och A.2 är färdigvirkade mäter arbetet ca 21 cm i diameter. Klipp av tråden och fäst den.
Virka 1 del till på samma sätt.

MONTERING:
Lägg de 2 grytlapparna tillsammans med avigsida mot avigsida och virka ihop dem genom båda lagren med ljus grå så här: Börja i den 8:e fastmaskan från början av varvet, fäst tråden med 1 smygmaska i denna fastmaska. Virka 10 luftmaskor till ögla, 1 fastmaska i var och en av de nästa 12 fastmaskorna, 2 fastmaskor i nästa fastmaska, * 1 fastmaska i var och en av de nästa 16 fastmaskorna, 2 fastmaskor i nästa fastmaska *, upprepa *-* totalt 5 ggr, 1 fastmaska i var och en av de nästa 3 fastmaskorna, sedan virkas 10 smygmaskor om bågen av de 10 luftmaskorna till ögla, avsluta med 1 smygmaska i första fastmaskan = 108 fastmaskor på varvet. Grytlappen mäter ca 22 cm i diameter. Klipp av tråden och fäst den.

Virka 1 grytlapp till på samma sätt

Diagram

= Virka 6 luftmaskor och slut dem till en ring med 1 smygmaska i 1:a luftmaskan
= 1 luftmaska
= 1 fastmaska i maskan
= 1 fastmaska i maskan (sätt en markör i denna maskan så att det är lätt att se när det ska virkas runt denna fastmaskan på varv 4).
= 1 fastmaska i maskan (sätt en markör i denna maskan så att det är lätt att se den när det virkas runt denna fastmaskan på varv 7/9)
= 1 stolpe i maskan/om luftmaskan/luftmaskringen
= Varvet börjar med 3 luftmaskor och avslutas med 1 smygmaska i 3:e luftmaskan i början av varvet
= Varvet börjar med 1 luftmaska och avslutas med 1 smygmaska i 1:a luftmaskan i början av varvet
= Varvet börjar med 4 luftmaskor och avslutas med 1 smygmaska i 4:e luftmaskan i början av varvet
= Virka FYRDUBBELSTOLPE - se förklaring i beskrivningen
= Virka TREDUBBELSTOLPAR TILLSAMMANS - se förklaring i beskrivningen
= Virka DUBBELSTOLPAR TILLSAMMANS - se förklaring i beskrivningen
= Virka MUSCH - se förklaring i beskrivningen
= (1 dubbelstolpe, 3 stolpar, 1 dubbelstolpe) i fastmaskan som är tecknad som ett kryss från 2:a varvet (det virkas runt luftmaskan från varv 3)
= visar riktning på maskan som är virkad runt en annan maska


Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS Extra 0-1379.