DROPS / 178 / 35

Ice Coffee by DROPS Design

Gebreide omslagdoek in ribbelsteek en strepen van DROPS Alpaca Bouclé.

DROPS Design: Patroon nr. ab-075
Garengroep C of A en A
-----------------------------------------------------------
Maten:
Lengte gemeten langs de middelste steek: ongeveer 40 cm.
Lengte langs de bovenkant (langste kant): ongeveer 182 cm.
Materiaal:
DROPS ALPACA BOUCLÉ van Garnstudio (hoort bij garengroep C)
50 gr. kleur 0100, naturel
50 gr. kleur 2020, lichtbeige

DROPS RONDBREINAALD (80 cm) 9 mm – of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 11 steken en 24 naalden in ribbelsteek is 10 cm in de breedte en 10 cm in de hoogte.
----------------------------------------------------------

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden: omslagdoek, strepen,
Garen type
Deals vanaf
DROPS ALPACA BOUCLÉ UNI COLOUR (50g)
DROPS Alpaca Party! / 30% OFF!
3.45 EUR
2.40 EUR
2.39 EUR
DROPS ALPACA BOUCLÉ MIX (50g)
DROPS Alpaca Party! / 30% OFF!
3.45 EUR
2.40 EUR
2.39 EUR
vanaf 1.35 EUR

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

RIBBEL/RIBBELSTEEK (wordt heen en weer):
1 ribbel = 2 naalden recht.

DUBBELE OMSLAG:
Maak 2 omslagen. Laat op de volgende naald de eerste omslag van de naald glijden en brei de tweede omslag recht (er ontstaat een gaatje!) = 1 steek gemeerderd.

STREPEN:
Wissel steeds van kleur op een naald aan de goede kant.
Brei strepen als volgt: * 2 naalden recht met lichtbeige, 2 naalden recht met naturel *, herhaal van *-* in de hoogte.
----------------------------------------------------------

OMSLAGDOEK:
Het werk wordt heen en weer gebreid in ribbelsteek op de rondbreinaald. Alle maten worden gemeten langs de middelste steek op de omslagdoek.

Zet 5 steken op met rondbreinaald 9 mm en naturel. Brei als volgt:
LET OP: brei alle steken en omslagen recht!
NAALD 1 (= goede kant): 2 recht, maak 1 DUBBELE OMSLAG – zie uitleg boven, 1 recht (= middelste steek), maak 1 dubbele omslag, 2 recht, zet 2 nieuwe steken op aan het einde van de naald = 9 steken. Plaats een markeerdraad in de middelste steek.
NAALD 2 (= verkeerde kant): brei alle steken recht, zet 2 nieuwe steken op aan het einde van de naald = 2 steken gemeerderd.
NAALD 3: recht tot de middelste steek, maak 1 dubbele omslag, 1 recht (= middelste steek), maak 1 dubbele omslag, brei de overgebleven steken recht, zet 2 nieuwe steken op aan het einde van de naald = 4 steken gemeerderd.
DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Herhaal naalden 2 en 3 tot het werk klaar is. Brei bij een hoogte van 21 cm STREPEN – zie uitleg boven. Brei tot een hoogte van ongeveer 35 cm – pas zo aan dat u eindigt met 2 naalden met naturel – en ga dan verder met lichtbeige. Kant losjes af met dubbele draad bij een hoogte van ongeveer 40 cm gemeten langs de middelste steek. Zet de draden vast.

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 178-35.