DROPS Extra / 0-1362

Toes and Stripes by DROPS Design

Kärjestä taaksepäin neulotut ja huovutetut raitatohvelit DROPS Lima-langasta. Koot 35 - 42.

DROPS Design: Malli li-075
Lankaryhmä B
----------------------------------------------------------
Koko: 35/37 - 38/40 - 41/42
Jalkapohjan pituus: n. 22 - 24 - 27 cm
Langanmenekki: Garnstudion
DROPS LIMA (kuuluu lankaryhmään B):
joka kokoon 100 g väriä 9015, harmaa
joka kokoon 50 g väriä 0100, luonnonvalkoinen

HUOM: Mikäli neulot yksiväriset tohvelit, tarvitset 100-100-150 grammaa Lima-lankaa.

DROPS SUKKAPUIKOT NRO 4 tai käsialan mukaan. NEULETIHEYS: Ennen huovutusta: 21 silmukkaa ja 28 kerrosta sileää neuletta puikoilla nro 4 = 10 cm leveyssuunnassa ja 10 cm korkeussuunnassa.
Huovutuksen jälkeen: 23 silmukkaa ja 32 kerrosta sileää neuletta = 10 cm leveyssuunnassa ja 10 cm korkeussuunnassa.

Etkö ole varma minkä koon mukaan sinun tulisi neuloa/virkata? Kuvan malli on noin 170 cm pituinen ja käyttää kokoa S tai M. Mikäli teet puseron, jakun, mekon tai muuta vastaavaa, löydät valmiin neuleen mitat (cm) ohjeen alareunassa olevasta mittapiirroksesta.

(Siirry ohjeeseen)

Lankatyyppi
Deals alkaen
DROPS LIMA UNI COLOUR (50g)
DROPS Alpaca Party! / 30% OFF!
2.45 EUR
1.70 EUR
n/a
DROPS LIMA MIX (50g)
DROPS Alpaca Party! / 30% OFF!
2.60 EUR
1.80 EUR
n/a
alkaen 1.40 EUR

Vinkkejä & Apua

Kiitos kun valitsit DROPS Design mallin!

Teemme parhaamme, jotta ohjeemme olisivat mahdollisimman helppoja seurata.

Tästä syystä jokaisella ohjeella on omat opastavat ohjevideot, jotka löytyvät sivun alareunasta.

Meiltä löydät myös oppitunteja, joiden avulla opit ohjeissamme käytettyjä tekniikoita vaihe vaiheelta. Löydät ne tästä!

AINAOIKEINNEULE suljettuna neuleena:
Neulo vuorotellen 1 kerros oikein ja 1 kerros nurin.

AINAOIKEINNEULE tasona:
Neulo kaikki kerrokset oikein.

RAIDOITUS:
Neulo *2 kerrosta ainaoikeaa luonnonvalkoisella langalla, 2 kerrosta ainaoikeaa harmaalla langalla*, toista *-* lopulliseen mittaan asti.

LISÄYSVINKKI:
Lisää 1 silmukka tekemällä 1 langankierto puikolle. Seuraavalla kerroksella langankierto neulotaan kiertäen oikein, jottei muodostuisi reikää.
----------------------------------------------------------

TOHVELI:
Neulotaan suljettuna neuleena kärjestä taaksepäin, tämän jälkeen kantapää neulotaan tasona. Tohveli ommellaan yhteen keskeltä takaa ja keskeltä edestä kärjestä.

Luo 28 silmukkaa sukkapuikoille nro 4 harmaalla langalla. Neulo 1 kerros oikein ja kiinnitä 1 merkki kerroksen ensimmäiseen silmukkaan ja 1 merkki kerroksen 15.silmukkaan (= sivut). Jatka neulomalla sileää neuletta ja lisää SAMALLA seuraavalla kerroksella kummankin merkin molemmin puolin 1 silmukka (= työhön lisättiin 4 silmukkaa). LUE LISÄYSVINKKI! Toista tällaiset lisäykset joka 2.kerros vielä 3-4-4 kertaa. Lisää sitten ennen kumpaakin merkkiä 1 silmukka (= työhön lisättiin 2 silmukkaa) 0-0-1 kertaa = 44-48-50 silmukkaa. TARKISTA NEULETIHEYS! Jatka sileää neuletta, kunnes työn pituus on 13-14-15½ cm.
Neulo 4 kerrosta AINAOIKEAA suljettuna neuleena (katso selitys yllä) ja kiinnitä SAMALLA 1 merkki keskelle jalan päälle, ensimmäisten 11-12-13 silmukan jälkeen. Katkaise lanka.
Aloita neulominen merkin jälkeisestä silmukasta (1.kerros = oikea puoli) ja neulo tasona RAIDOITUSTA ja AINAOIKEAA (katso selitys yllä). Päätä silmukat, kun työn pituus on n. 26-28½ -31½ cm (jätä työhön n. 20 cm:n pituinen lanka viimeistelyyn).

VIIMEISTELY:
Taita päätösreuna kaksinkerroin ja ompele yhteen keskeltä takaa (ompele uloimmista silmukanreunoista, jottei saumasta tulisi liian paksu).
Ompele etuosan kärjen aukko kiinni harmaalla langalla (kiinnitä keskellä jalan päällä olevat 14 silmukkaa jalkapohjan 14 silmukkaan).

Neulo toinen tohveli samoin.

HUOVUTUS:
Laita tohvelit pesukoneeseen ja käytä pesuainetta ilman entsyymejä ja optisia valkaisuaineita. Aseta kone 40 asteen pesuohjelmalle, tavallinen linkous, ei esipesua. Pesun jälkeen tohveli puetaan jalkaan ja venytetään oikean kokoiseksi sen vielä ollessa märkä. Jatkossa tohvelit pestään samoin kuin villavaatteet.

Tarvitsetko apua? Tässä muutama opetusvideo, jotka voivat olla avuksi!

Saadaksesi lisää apua ohjeen kanssa, ole hyvä ja ota yhteyttä liikkeeseen, josta ostit langat. Mikäli olet ostanut DROPS lankoja, takaamme sinulle ammattimaista apua DROPS ohjesiin erikoistuvilta liikkeiltä.

Kaikki ohjeet käydään tarkasti läpi, mutta virheitä voi silti esiintyä. Kaikki ohjeet käännetään norjasta ja voit aina tarkistaa mittoja ja lukuja alkuperäisestä ohjeesta.

Mikäli uskot löytäneesi ohjeesta virheen, näppäile kommenttisi tai kysymyksesi ohjeen yläreunan Komentti-kenttään. Siirry mallin DROPS Extra 0-1362 alkuperäisohjeeseen.