DROPS / 176 / 20

Beach Shells by DROPS Design

Virkad sjal med cirklar och halvcirklar i DROPS Kid-Silk.

DROPS Design: Modell ks-124
Garngrupp A
-----------------------------------------------------------
Mått: Bredd ca 26 cm. Längd ca 164 cm mätt mitt på arbetet.
Garnåtgång:
DROPS Kid-Silk från Garnstudio
25 g färg 03, ljus rosa
25 g färg 05. gammalrosa
25 g färg 20, ljus beige

DROPS VIRKNÅL NR 4,5 – eller det nålnr du måste använda för att få 10 stolpar på 10 cm på höjden.
----------------------------------------------------------

Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

(Gå vidare till mönster...)

Tips & Hjälp

Tack för att du väljer DROPS Design!

Vi gör allt vi kan för att det ska vara så lätt som möjligt att följa våra mönster.

Därav har varje model specifika instruktions-videos till hjälp. Du hittar dem under varje mönster nederst på sidan.

Vi har även steg-för-steg instruktioner, som kan hjälpa dig att förstå några av de tekniker vi använder i våra mönster.Dem hittar du här!

VIRKINFO HALVCIRKEL:
I början och slutet av varje varv virkas halvcirklarna fast till cirkeln/halvcirklarna i sidan av föregående cirkel/halvcirkel.
Första varvet börjar från avigsidan så här: Virka 1 fastmaska om maskan halvcirkeln ska börja i, * virka 1 luftmaska, hoppa över 1 stolpe från föregående cirkel/halvcirkel, 1 smygmaska i nästa stolpe *. vänd och virka sedan från rätsidan= 1:a varvet i A.2. (Avsluta varvet med 1 smygmaska i den 2:a stolpen från föregående cirkel/halvcirkel och upprepa *-* och vänd arbetet och virka nästa varv i A.2 från avigsidan). Sedan upprepas det från (-) i början och i slutet av varven.

FÄRGMÖNSTER:
Det byts färg för varje cirkel/halvcirkel så här:
Cirkel = ljus rosa, 1:a halvcirkeln = ljus beige. Sedan virkas det halvcirklar i denna ordningsföljd på varje sida av sjalen: * gammel rosa, ljus rosa och ljus beige*, upprepa *-* sedan.

MÖNSTER:
Se diagram A.1 och A.2. Skissen visar hur halvcirklarna virkas ut från cirkeln och 1:a halvcirkeln.
----------------------------------------------------------

SJAL:
Det virkas först en cirkel, sedan virkas det halvcirklar från denna cirkel och utåt.

CIRKEL:
Använd virknål 4,5 och Kid-Silk - LÄS FÄRGMÖNSTER, virka 6 luftmaskor och sätt ihop dem till en ring med 1 smygmaska i första luftmaskan. Sedan virkas det efter diagram A.1, diagrammet upprepas 13 ggr på bredden om luftmaskringen. Virka efter diagram A.1 tills det återstår 1 stolpe på det sista varvet, ersätt denna stolpe med 1 luftmaska (här ska det virkas från senare) och avsluta varvet med 1 smygmaska i 3:e luftmaskan i början av varvet. Klipp av tråden och fäst den.

1:a HALVCIRKELN:
Använd virknål 4,5 och ljus beige, börja första varvet om luftmaskan som gjordes i slutet på cirkeln LÄS VIRKINFO HALVCIRKEL och virka efter A.2 = 8 repetitioner på bredden. Klipp av tråden och fäst den när A.2 har virkats 1 gång på höjden - OBS! Avsluta A.2 med 1 smygmaska i den 2:a stolpen på föregående varv av cirkeln.

HALVCIRKEL:
Använd virknål 4,5 och gammel rosa - LÄS FÄRGMÖNSTER, börja att virka i övergången mellan cirkeln och 1:a halvcirkeln. Virka efter A.2 på samma sätt som på 1:a halvcirkeln, men nu virkas A.2 med 6 repetitioner på bredden.
Klipp av tråden och fäst den när A.2 har virkats 1 gång på höjden - OBS! Avsluta A.2 med 1 smygmaska i den 2:a stolpen på föregående varv av cirkeln/halvcirkeln.

Fortsätt att virka sådana halvcirklar (med 6 repetitioner av A.2 ) i övergångarna mellan var och en av de sista halvcirklarna på varje sida av cirkeln. Virka så till det är 13 halvcirklar på varje sida av 1:a halvcirkeln och cirkeln.

Diagram

= stolpe
= luftmaska
= smygmaska
= varvet börjar med 3 luftmaskor, varvet avslutas med 1 smygmaska i första stolpen
= cirkel
= 1:a halvcirkeln
= halvcirkel
= visar riktningen det virkas i på varje sida


Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS 176-20.