DROPS / 177 / 8

Blue Rainbow by DROPS Design

Sjal strikket i riller med vendinger og ton-i-ton striper i 1 tråd DROPS Alpaca og 2 tråder DROPS Kid-Silk.

Stikkord: sjal, striper, vinkelstrikk,
DROPS Design: Modell z-791
Garngruppe A + A + A eller D
-----------------------------------------------------------
Mål:
Lengde øverst: ca 160 cm.
Materialer:
DROPS ALPACA fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
200 g farge 101, hvit
100 g farge 6205, lys blå
Og bruk:
DROPS KID-SILK fra Garnstudio (tilhører garngruppe A)
125 g farge 07, lys gråblå
100 g farge 08, gråblå
75 g farge 01, natur

Dersom sjalet strikkes ensfarget vil det gå med ca 300 g DROPS Alpaca og 225 g DROPS Kid-Silk

DROPS RUNDPINNE (60 eller 80 cm) NR 5,5 – eller den pinnen du må bruke for å få 15 masker og 26 pinner rillestrikk med 1 tråd Alpaca + 2 tråder Kid-Silk på 10 cm i bredden og 10 cm i høyden. 1 vifte måler ca 29 cm i høyden på det bredeste og 101 cm i lengden langs den rette kanten.
----------------------------------------------------------

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal velge? Da hjelper det kanskje å vite at modellen på bildet er ca 170 cm høy og bruker størrelse S eller M. Om du lager en genser, jakke, kjole eller lignende, kan du finne en målskisse av det ferdige plagget (i cm) nederst i oppskriften.

100% Alpakka
fra 21.60 kr /50g
DROPS Alpaca uni colour DROPS Alpaca uni colour 21.60 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Alpaca mix DROPS Alpaca mix 21.60 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill

75% Mohair, 25% Silke
fra 32.00 kr /25g
DROPS Kid-Silk uni colour DROPS Kid-Silk uni colour 32.00 kr /25g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Kid-Silk long print DROPS Kid-Silk long print 32.00 kr /25g
Strikkenett.no
Bestill
Pinner & Heklenåler
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 417.6kr. Les mer.

Instruksjoner

DOBBELTRÅD-TIPS:
Bruk tråden fra innsiden og utsiden av nøstet samtidig.

TON-I-TON FARGER:
Alle viftene strikkes med 1 tråd Alpaca + 2 tråder Kid-Slik (= 3 tråder) – LES DOBBELTRÅD-TIPS!
1.VIFTE: 1 tråd Alpaca lys blå + 2 tråder Kid-Silk gråblå.
2.VIFTE: 1 tråd Alpaca lys blå + 1 tråd Kid-Silk gråblå + 1 tråd Kid-Silk lys gråblå.
3.VIFTE: 1 tråd Alpaca hvit + 1 tråd Kid-Silk gråblå + 1 tråd Kid-Silk lys gråblå.
4.VIFTE: 1 tråd Alpaca hvit + 2 tråder Kid-Silk lys gråblå.
5.VIFTE: 1 tråd Alpaca hvit + 1 tråd Kid-Silk lys gråblå + 1 tråd Kid-Silk natur.
6.VIFTE: 1 tråd Alpaca hvit + 2 tråder Kid-Silk natur.
----------------------------------------------------------

SJAL:

Start øverst med det mørkeste blå og strikk vifter i ton-i-ton farger frem til siste vifte i natur.
Legg opp 152 masker på rundpinne 5,5 med 1 tråd Alpaca lys blå + 2 tråder Kid-Silk gråblå (= 3 tråder). Strikk 1.vifte frem og tilbake på rundpinnen slik:
1.PINNE (= retten): Strikk 152 masker rett.
2.PINNE (= vrangen): Strikk rett.
3.PINNE: Strikk 148 masker rett.
4.PINNE: Strikk rett.
5.PINNE: Strikk 144 masker rett.
6.PINNE: Strikk rett.
7.PINNE: Strikk 140 masker rett.
8.PINNE: Strikk rett.
Fortsett slik med å strikke over 4 masker mindre på annenhver pinne (dvs på hver pinne fra retten) til det gjenstår 4 masker. Strikk 2 pinner rett frem og tilbake over disse 4 maskene og strikk deretter 2 pinner rett over alle 152 maskene = 1 vifte.
Fell av litt løst de første 14 maskene på pinnen, strikk rett ut pinnen og legg opp litt løst 7 nye masker på slutten av denne pinnen = 145 masker på pinnen. Strikk 1 pinne rett fra vrangen. Bytt farge til den neste viften – se forklaring over på TON-I-TON FARGER. Strikk 1 pinne rett fra retten og legg opp litt løst 7 nye masker på slutten av denne pinnen = 152 masker på pinnen. Strikk 1 pinne rett fra vrangen *. Videre strikkes det vifter på samme måte ved å gjenta fra 1.pinne til * til det er totalt 6 vifter på sjalet. Fell løst av med rett fra retten, klipp og fest trådene.

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

Vi har også steg-for-steg instruksjoner for ulike teknikker som du finner her.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (30)

Raymonde Pilote 08.04.2019 - 03:55:

Bonjour concernant le raccourci est-ce que l’on le fait à partir des 4 premières mailles ou si c’est 2 au début du rang et 2 à la fin du rang

DROPS Design 08.04.2019 kl. 08:34:

Bonjour Mme Raymonde Pilote! Vous commencez les rangs raccourcis toujours des le debut du rang sur l'endroit, sur l'envers vous tricotez sur le nombre de mailles de plus en plus petit. Suivez les explications et regardez le video ICI. Bon trciot!

Sara 04.03.2019 - 07:30:

Como quito los 4 puntos, serematan al principio.

DROPS Design 03.04.2019 kl. 00:33:

Hola Sara. Los 4 puntos se quedan en espera en la aguja cada vez que se trabaja una fila acortada. Se trabajan sobre todos los puntos al final de cada abanico. Mira el vídeo sobre las filas acortadas:

Nunzia 29.01.2019 - 17:06:

Non riesco a capire dopo aver diminuito le 14 maglie all'inizio del ferro e aumentato le 7 alla fine per ricreare lo spicchio la spiegazione dice altre sette maglie dove e come continuare, grazie

DROPS Design 29.01.2019 kl. 17:15:

Buongiorno Nunzia. Dopo aver diminuito le 14 maglie e avviato le 7 m alla fine del ferro, lavora a diritto il ferro di ritorno (quindi sul rovescio del lavoro), senza aumentare. Poi lavora un ferro a diritto sul diritto del lavoro e alla fine di questo ferro avvia 7 maglie. Buon lavoro!

Nunzia 29.01.2019 - 16:28:

Non riesco a capire dopo aver completato il primo spicchio a ricominciare aggiungendo le sette maglie e poi le altre sette dove per favore fatemi capire, grazie

Véronique Planchon 22.06.2018 - 17:38:

Bonjour.. je ne comprends pas bien les rangs raccourcis... je tricote 148 mailles .. je tourne. . Ok .. je re tricote donc 148 mailles.. ce qui ne compte pas pour le rang 2 ? C est en tricotant les 152 mailles une nouvelle fois?\r\nJ ai essayé de transposer en jersey pour mieux comprendre.. C est pire

DROPS Design 25.06.2018 kl. 09:45:

Bonjour Mme Planchon, vous tricotez 2 rangs sur 152 m (= 1er rang sur l'endroit, 2ème rang sur l'envers), puis 2 rangs sur 148 m (= 1er rang sur l'endroit, 2ème rang sur l'envers), puis 2 rangs sur 144 m (= 1er rang sur l'endroit, 2ème rang sur l'envers) et ainsi de suite en tricotant toujours 4 m en moins, donc ensuite 2 rangs sur 140 m (en commençant sur l'endroit), 2 rangs sur 136 m et ainsi de suite jusqu'à ce qu'il ne reste que 4 m. Bon tricot!

Hanneke 22.06.2018 - 07:58:

Ik heb inmiddels gezien wat ik verkeerd zag. Ik had niet gezien dat er nog een extra naald aan de verkeerde zijde gebreid moest worden tussen het opzetten van de 2 maal zeven steken.

Hanneke 20.06.2018 - 09:38:

Aan het einde van een waaier worden eerst 14 steken worden afgekant en dan aan het andere eind 7 steken opgezet. Op de teruggaande naald worden weer 7 aan het eind opgezet. Klopt het dat op het einde waar je 14 steken hebt afgekant er 7 steken loshangen? Ik zie geen ruimte tussen de verschillende waaiers op het plaatje, maar het patroon lijkt dat wel te suggereren.

Cveticanin 30.05.2018 - 20:33:

Bonsoir\r\nce châle me plait bien mais je voulais savoir vous dites au début châle rang 3 de tricoter 148 mailles mais je fais quoi des 4 mailles restantes je les rabats ?\r\nmerci d\\\'avance

DROPS Design 30.05.2018 kl. 22:14:

Bonsoir Cveticanin, vous faites les rangs raccourcis comme dans le video ci-apres Comment tricoter des rangs raccourcis au point mousse - méthode de base. Cela veut dire que dans les rangs pairs (sur l’envers), là ou vous avez ‘Tricoter toutes les mailles à l'endroit’, vous tricotez toutes les 152 mailles à l’endroit. Bon travail!

Ingrid Figge 08.03.2018 - 17:03:

Wie wird das Tuch getragen

AMIEL Irène 23.08.2017 - 19:09:

Bonjour, Je tricote ce châle et me pose une question pour la fin : ne faut-il pas rabattre les 152 mailles dès que l'on a fini le 6ème éventail ? L'explication du modèle en français laisse entendre que l'on fait encore une fois les rangs -14 +7, envers, +7, envers avant de rabattre les mailles. Autrement dit, le * n'est-il pas mal placé ? Merci d'avance

DROPS Design 29.08.2017 kl. 11:47:

Bonjour Mme Amiel, vous avez effectivement à priori raison, quand le dernier éventail est fait, on ne mont pas les 7 mailles supplémentaires, on rabat simplement toutes les mailles. Bon tricot!

Kommentér oppskrift DROPS 177-8

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.