DROPS / 89 / 19

DROPS 89-19 by DROPS Design

DROPS Schouderwarmer met ajourmotief en een gehaakte rand van “Vivaldi”. Maat S/M - XL/XXL.

Dit model heeft nog geen naam. Heeft u misschien een goede voorstel?

Maat: S/M - M/L - XL/XXL
Afmetingen:
Omtrek van de hals: 72-78-84 cm
Omtrek van de zoom: 138-150-162 cm
Materialen: DROPS Vivaldi van Garnstudio,
100-100-100 gr nr. 06, ecru

DROPS rondbreinld 4 mm ( van 80 cm), of de maat die u nodig heeft voor de juiste steekverhouding.
DROPS haaknld 4 mm, of de maat die u nodig heeft voor de juiste steekverhouding.

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden:

patroontype: ponchos, techniek: golfjespatroon, ruche, vorm: van boven naar beneden,

Tips & Hulp

Onze patronen bevaten allemaal instructievideo's, die u kunt ondersteunen om uw project snel af te maken!

U vindt ze hier!

U kunt ook stap-voor-stap instructies vinden voor de meest algemene brei- en haaktechnieken in de DROPS Lessen!

Steekverhouding: 20 st x 26 nld in patroon = 10x10 cm

Patroon: Zie de teltekening van Model No. 19 op blz. 38 van Drops No. 89. Zowel de heengaande als de teruggaande naalden zijn weergegeven. Patroon 1 (M.1 «52 p/v = ca 20 cm) is 52 nld = ca. 20 cm, zoals te zien is op de linkerkant van de teltekening en wordt eenmaal gebreid. Patroon 2 (M.2) bestaat uit de bovenste 8 nld van de teltekening, en wordt herhaald.

Poncho: De poncho wordt in het rond gebreid vanaf de hals naar beneden. Zet 142-156-168 st op met 2 breinld. Brei 8 nld r (tricotst), en brei dan de volgende nld als volgt: * 1 omsl, 2 r samenbr *, herhaal van * - * op de hele nld. Brei vervolgens 2 nld r, en pas het stekenaantal aan naar (meerderen indien nodig) 143-156-169 st in de 2e nld. Brei vervolgens Patroon 1 en meerder tegelijkertijd in elke herhaling zoals weergegeven op de teltekening tot er 25 st zijn in elke herhaling. U kunt eventueel een merkdraad plaatsen tussen elke herhaling van de teltekening (11-12-13 merkdraden).
Na de laatste meerdering heeft u 275-300-325 st.
Ga verder volgens Patroon 2 tot een hoogte van ca. 25-26-27 cm vanaf de nld met omslagen in de hals.
Brei nog 4 nld ribbelst en kant dan alle st af. Omdat afkantnld elastisch te maken, maakt u een omslag bij elke 2e st en kant de omsl af als st.

Gehaakte rand: Haak 1 toer l-boogjes langs de onderkant van de poncho als volgt: 1 v in de eerste st, * 6 l, sla 2 st over, 1 v in de volgende st *, herhaal * - * en eindig met 6 l en 1 hv in de 1e v van het begin van de toer.

Telpatroon

= recht
= 1 omslag
= 2 st r samen breien

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 89-19.