DROPS / 89 / 19

DROPS 89-19 by DROPS Design

DROPS poncho med solfjäder-mönster i ”Vivaldi”

Detta mönster har inget namn än. Föreslå gärna ett!

Storlek: S/M - M/L - XL/XXL
Garnåtgång: DROPS Vivaldi från Garnstudio
100-100-100 gr nr 06, natur

DROPS Rundst nr 4 (80 cm).
DROPS Virknål nr 4.

Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

(Gå vidare till mönster...)

Tips & Hjälp

Tack för att du väljer DROPS Design!

Vi gör allt vi kan för att det ska vara så lätt som möjligt att följa våra mönster.

Därav har varje model specifika instruktions-videos till hjälp. Du hittar dem under varje mönster nederst på sidan.

Vi har även steg-för-steg instruktioner, som kan hjälpa dig att förstå några av de tekniker vi använder i våra mönster.Dem hittar du här!

Stickfasthet: St.nr är bara rekommenderad!
20 m x 26 v på st 4 och mönster = 10x10 cm

Mönster: Se diagr M.1 och M.2. Diagrammet visar mönstret sett från rätsidan - Obs: Rapporterna kommer snedda mot den ena sidan efterhand som det stickas.

Rätst (på rundst): 1:a v: Räta. 2:a v: Avigt.

Poncho: Ponchon stickas på rundst från halsen och ner.
Vik rundst dubbel och lägg upp 142-156-168 m runt 2 st nr 4 (detta för att uppläggnings-kanten ska bli elastisk). Drag ut den ena st innan det stickas runt på st. Sticka 8 v slätst, sedan stickas nästa v så här: * 1 omslag, 2 rm tills *, upprepa *-* v runt. Sticka 2 v slätst samtidigt som antalet m justeras till 143-156-169 m på 2:a v. Sedan stickas det vidare med M.1 samtidigt som det ökas i varje rapport som det visas i diagr tills det är 25 m i varje rapport. Efter sista ökning ska det vara 275-300-325 m på st. Fortsätt med M.2 tills arb mäter ca 25-26-27 cm från hålvarvet i halsen (mät lodrätt neråt).
Nu stickas det 4 v rätst (se förkl ovan), och sedan maskas det av Obs: för att avm-kanten inte ska strama görs det 1 omslag efter varannan m samtidigt som det avm (omslagen ska också avm).

Virkad kant: Virka 1 v med lm-bågar nederst runt ponchon med nål nr 4 och Vivaldi så här: 1 fm i första m, * 6 lm, hoppa över 2 m, 1 fm i nästa m *, upprepa *-* och avsluta med 6 lm och 1 sm i första fm i början på v.

Diagram

= rm
= 1 omslag
= 2 rm tills

Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS 89-19.