DROPS Extra / 0-1237

Have A Seat by DROPS Design

Hæklet og filtet DROPS siddeunderlag i ”Eskimo” med hulmønster

DROPS Design: Model nr ee-553
Garngruppe E eller C + C
----------------------------------------------------------
Mål: Før filtning: ca 50 x 50 cm. Efter filtning: ca 37 x 37 cm.
Materialer:
DROPS ESKIMO fra Garnstudio
200 g f.nr 12, lys blå
200 g f.nr 37, safir

DROPS HÆKLENÅL nr 8 - eller den nål du skal bruge for at få 9 st x 5 rækker på 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

(Gå videre til opskrift...)

Garntype
Deals fra
22.00 DKK
17.95 DKK
24.00 DKK
18.95 DKK
fra 12.00 DKK

Tips & Hjælp

Tak for at du vælger DROPS Design!

Vi gør alt hvad vi kan, for at det skal være let at følge vores opskrifter.

Af den grund har alle modeller specifikke instruktions-videoer som hjælp. Du finder dem under hver opskrift nederst på siden.

Vi har også maske-for-maske instruktioner, som kan hjælpe dig at forstå nogle af de teknikker, vi bruger i vores opskrifter. Dem finder du her!

MØNSTER:
Se diag A.1 og A.2.

HÆKL 2 TREDBL-ST SAMMEN:
Hækl 1 tredbl-st, men vent med sidste gennemtræk (= 2 m på nålen). Hækl 1 tredbl-st til i/om samme m, men ved sidste gennemtræk trækkes tråden gennem alle 3 m på nålen.
----------------------------------------------------------

SIDDEUNDERLAG:
Siddeunderlaget hækles rundt.

Hækl 4 lm på nål 8 med lys blå, og sæt dem sammen til en ring med 1 km. Hækl mønster A.2 4 gange på omg. A.1 viser hvordan omg starter og slutter. HUSK PÅ HÆKLEFASTHEDEN! På 6.og 7.omg hækles der således:

6.OMG: Hækl 1 lm (= A.1), * (1 fm, 5 lm, hækl 2 TREDBL-ST SAMMEN - se forkl over) i næste dbl-st, spring over 3 lm-buer og hækl (2 tredbl-st sammen, 5 lm, 1 fm) i næste dbl-st, (1 fm, 5 lm, 2 tredbl-st sammen, 5 lm, 1 fm) om næste lm-bue (= hjørnet), (1 fm, 5 lm, 2 tredbl-st sammen) i næste dbl-st, spring over 3 lm-buer, (2 tredbl-st sammen, 5 lm) i næste dbl-st *, gentag fra *-* 3 gange til, og afslut omg med 1 km i 1.lm på omg, derefter hækles der 1 km i 1.fm og i hver af de første 5 lm i starten af omg (dvs, op til midten af det første kryds).
7.OMG: OBS: Ved den første sammenhækling af tredbl-st på omg erstattes den første tredbl-st med 5 lm! * Hækl (2 tredbl-st sammen, 5 lm) i m mellem de to sammenhæklinger på forrige række, hækl 1 fm om sammenhæklingen, hækl (5 lm, 2 tredbl-st sammen) i den samme m mellem de to sammenhæklinger. Hækl 2 tredbl-st sammen i den sidste lm før sammenhæklingrne i hjørnet, 5 lm, (1 fm, 5 lm, 2 tredbl-st sammen, 5 lm, 1 fm) i sammenhæklingen i hjørnet, hækl (5 lm, 2 tredbl-st sammen) i den første lm efter sammenhæklingen i hjørnet på forrige omg. Hækl (2 tredbl-st sammen, 5 lm) i m mellem de to sammenhæklinger på forrige omg, hækl 1 fm om sammenhæklingen, hækl (5 lm, 2 tredbl-st sammen) i den samme m mellem de to sammenhæklinger *, gentag *-* 3 gange til på omg, og afslut med 1 km i den første sammenhækling på omg.
Fortsæt som vist i diag. Klip og hæft tråden når hele diag er hæklet færdig.
Hækl 1 siddeunderlag til i safir.

FILTNING:
Læg siddeunderlaget i vaskemaskinen med et vaskemiddel uden enzymer og optisk blegemiddel sammen med et håndklæde. Vask på 40 grader med almindelig centrifugering uden forvask. Efter vask formes siddeunderlaget mens det stadigvæk er vådt. Fremover vaskes det på almindelig uldprogram.

Diagram

= hækl 4 lm og sæt dem sammen til en ring med 1 km.
= 1 lm
= 1 fm om m
= 1 fm i m
= 1 st i m
= 1 st om lm-buen
= 1 dbl-st i m
= 1 dbl-st om lm-buen
= hækl 2 tredbl-st sammen således: Hækl 1 tredbl-st, men vent med sidste gennemtræk (= 2 m på nålen). Hækl 1 tredbl-st til i/om samme m, men ved sidste gennemtræk trækkes tråden gennem alle 3 m på nålen.
= Omg starter med 3 lm, og afsluttes med 1 km i 3.lm i starten af omg.
= Omg starter med 4 lm, og afsluttes med 1 km i 4.lm på omg.
= Omg starter med 1 lm. I slutningen af omg hækles der 1 km i 1.lm på omg, derefter hækles der 1 km i 1.fm og i hver af de første 5 lm på omg (dvs, op til midten af det første kryds).
= Omg starter med 5 lm, og der afsluttes med 1 km i 5.lm i starten af omg.
= Omg starter med 1 lm, og afsluttes med 1 km i 1.lm i starten af omg.
= Der hækles i denne m.

Behöver du hjälp? Her har du instruktionsvideoer som kan hjælpe dig!

For hjælp med en opskrift vil vi bede dig om at tage kontakt med butikken hvor du har købt dit garn. Har du købt DROPS garn er du garanteret kvalificeret hjælp fra vore dygtige DROPS forhandlere, som er specialiserede på DROPS opskrifter.

Alle vore opskrifter er nøje gennemgået og korrekturlæst, men vi er nødt til at tage forbehold for eventuelle fejl. Alle opskrifter er oversat fra de Norske opskrifter og du kan altid tjekke originalopskriften for mål og udregninger.

Hvis du mener at du har fundet en fejl i opskriften, så skal du skrive din kommentar eller dit spørgsmål ind under Kommentarfeltet øverst i opskriften. Gå til originalopskriften for model DROPS Extra 0-1237.