DROPS Belle
DROPS Belle
53% Bomull, 33% Viskos, 14% Lin
från 24.95 kr /50g
Garnet till detta mönstret kostar 150.00kr.

Garnkostnaden beräknas utifrån mönstrets minsta storlek och garnets billigaste variant. Letar du efter ett ännu bättre pris? Du kanske hittar det i DROPS Deals!

DROPS SS24
DROPS 168-11
DROPS Design: Modell nr vs-025
Garngrupp B
----------------------------------------------------------
Storlek: XS/S – M/L – XL/XXL
Garnåtgång:
DROPS BELLE från Garnstudio
300-350-400 g nr 02, natur

DROPS VIRKNÅL NR 4 – eller det st.nr du måste använda för att få 18 st x 9 v 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------

Alternativt garn – Se hur du kan byta garn här
Garngrupp A till F – Använd samma mönster och byt garn här
Garnåtgång vid alternativt garn – Använd vår garn-konverterare här

-------------------------------------------------------

DROPS Belle
DROPS Belle
53% Bomull, 33% Viskos, 14% Lin
från 24.95 kr /50g
Garnet till detta mönstret kostar 150.00kr.

Garnkostnaden beräknas utifrån mönstrets minsta storlek och garnets billigaste variant. Letar du efter ett ännu bättre pris? Du kanske hittar det i DROPS Deals!

Instruktioner

MAGISK CIRKEL:
För att slippa hål i mitten börjar man med denna teknik:
Håll i garnänden med vänster hand och gör en ögla runt vänster pekfinger (från vänster mot höger). Håll i öglan med vänster tumme och pekfinger. Stick in nålen genom öglan, hämta tråden från nystanet, drag tråden tillbaka genom öglan, gör 1 omslag om nålen och drag omslaget genom m på nålen = 1 fm, virka 3 lm, sedan virkas det 11 st om öglan, avsluta med 1 sm i tredje lm. Virka sedan som förkl i beskrivningen – SAMTIDIGT dras det i garnänden så att öglan dras ihop och hålet försvinner.

VIRKINFO:
Första fm på v ersätts av 1 lm. Avsluta v med en sm i första lm.
Första st på v ersätts av 3 lm. Avsluta v med en sm i tredje lm.
Första dst på v ersätts av 4 lm. Avsluta v med en sm i fjärde lm.

MÖNSTER:
Se diag A.1 till A.3.

4-DST:
Gör 4 omslag om nålen, stick in nålen genom första st på v och drag tråden igenom första st, * 1 omslag på nålen, drag tråden igenom de 2 nästa m på nålen *, upprepa *-* 4 ggr till = 1 m på nålen.

----------------------------------------------------------

VIRKAD TOPP:
Toppen virkas i 2 delar som sys ihop i sidorna och på axlarna, sedan virkas det en kant längst ner.

FRAMST:
Framst virkas i cirkel, sedan i fyrkant från mitt fram. Gör en MAGISK CIRKEL på virknål 4 med Belle – se förkl ovan = 12 st om cirkeln. Sedan virkas det efter A.1, A.1 virkas 3 ggr runt den magiska cirkeln. OBS! Sm visat i början på A.1 virkas i slutet på v. LÄS VIRKINFO! KONTROLLERA VIRKFASTHETEN! När A.1 har virkats 1 gång på höjden är det 147 st på cirkeln. Sedan virkas det så här:
VARV 1: Virka 1 st i varje st, SAMTIDIGT ökas det 1 st = 148 st.
VARV 2: Virka *1 fm i var och en av de 8 första st, 1 hst i var och en av de 2 nästa st, 1 st i var och en av de 2 nästa st, 1 dst i var och en av de 3 nästa st, 1 3-dst i var och en av de 3 nästa st, 1
4-dst – SE FÖRKL OVAN, i nästa st, 5 lm, 1 4-dst i nästa st, 1
3-dst i var och en av de 3 nästa st, 1 dst i var och en av de 3 nästa st, 1 st i var och en av de 2 nästa st, 1 hst i var och en av de 2 nästa st, 1 fm i var och en av de 7 nästa st *, upprepa *-* 3 ggr till.
VARV 3: Virka 1 st i varje m, om lm-bågen i varje hörn virkas det 3 st + 3 lm + 3 st = 172 st (= 43 st i varje sida). stl S/M: Avsluta fyrkanten här.
VARV 4: Virka 1 st i varje m, om lm-bågen i varje hörn virkas det 3 st + 3 lm + 3 st = 196 st (= 49 st i varje sida). Stl L/XL: Avsluta fyrkanten här.
VARV 5: Virka 1 st i varje m, om lm-bågen i varje hörn virkas det 3 st + 3 lm + 3 st = 220 st (= 55 st i varje sida). stl XL/XXL: Avsluta fyrkanten her. Fyrkanten mäter ca 28-30-32 cm. Klipp av tråden.

Nu virkas det längs sida 2, 3 och 4 från den virkade rutan (se måttskiss): Börja i det andra hörnet på rutan, virka 3 st om lm-bågen, virka 1 st i varje st fram till nästa hörn, virka 3 st + 3 lm + 3 st, virka 1 st i varje st fram till nästa hörn, virka 3 st + 3 lm + 3 st, virka 1 st i varje st fram till sista hörnet, virka 3 st om lm-bågen. Det är nu 49-55-61 st på var och en av de 3 sidorna. Virka fram och tillbaka, nu virkas det efter A.2, avsluta med 1 st i sista st före hörnet, i var och en av de två hörnen virkas det 3 st + 3 lm + 3 st, de nya m virkas fortlöpande in i A.2. Fortsätt på detta sätt i ca 7-10-15 cm, arb mäter nu 42-50-62 cm från sida 2 till sida 4, anpassa ev efter önskad bystvidd. Sedan virkas det en kil i varje sida av toppen så här: Börja längs sida 2 så här (från rätsidan). Virka 1 fm i varje st tills det återstår 52 st, virka 1 hst i var och en av de 8 nästa st, 1 st i var och en av de 8 nästa st, 1 dst i var och en av de 12 nästa st, 1 3-dst i var och en av de 12 nästa st, 1
4-dst i var och en av de 12 sista st. Klipp av tråden i stl XS/S och M/L.
STL XL/XXL: Vänd och virka 1 4-dst i varje 4-dst, 1 3-dst i varje
3-dst, 1 dst i varje dst, 1 st i varje st, 1 hst i varje hst och 1 fm i varje fm. Klipp av tråden.
Alla stl: Virka en kil på samma sätt längs sida 4 (virka från överkanten och ned = från avigsidan). Klipp av tråden.

Sedan virkas det fram och tillbaka från sida 1 på fyrkanten så här – från rätsidan:
Börja ett v före fyrkanten (dvs i det första v som virkades över de 3 andra sidorna), virka 3 st om den yttersta st på v, virka 3 st om hörnet på fyrkanten, 1 st i varje st, 3 st om hörnet på fyrkanten, och 3 st om den yttersta st på nästa v = 55-61-67 st. Sedan virkas det fram och tillbaka efter A.2 (avsluta med 1 st).
När arb mäter 7-9-11 cm virkas det endast över de första 13 st på v (= vänster axel). Virka A.2 (avsluta med 1 st mot hasen) som förut över dessa m tills arb mäter 17-19-21 cm, klipp av och fäst tråden. Nu virkas det över de sista 13 st på v (= höger axel), virka på samma sätt som vänster axel. De 29-35-41 st mitt på = hals.

BAKST:
Virka på samma sätt som på framst. När arb mäter 15-17-19 cm virkas det endast över de första 13 st på v (= höger axel). Virkas A.2 som förut över dessa m tills arb mäter 17-19-21 cm, klipp av och fäst tråden. Nu virkas det över de sista 13 st på v (= vänster axel), virka på samma sätt som höger axel. De 29-35-41 st mitt på = hals.

MONTERING:
Sy axelsömmarna och sy sidsömmarna.

VIRKAD KANT LÄNGST NER PÅ TOPPEN:
Virka en sm i det ena hörnet längst ner på toppen, virka 1 st i varje st längs nederkanten av toppen, om de 4 dst i sidorna virkas det 4 st, SAMTIDIGT justeras antalet m så att det är delbart med 48.
Sedan virkas det så här: Virka A.3A, upprepa A.3B tills det återstår 12 st, virka A.3C. Klipp av och fäst tråden.

VIRKAD KANT RUNT ÄRMHÅL:
Börja mellan ärmhål och fram- och bakst. Virka 1 fm,* hoppa fram ca 2 cm, virka 7 st om nästa st, hoppa fram ca 2 cm, virka 1 fm om nästa st *, upprepa *-* och avsluta med en sm i början på v. Upprepa runt det andra ärmhålet.

VIRKAD KANT RUNT HALSEN:
Börja i sidan av halsen på bakst. Virka 1 fm, * 3 lm, hoppa fram ca 1 cm, virka 1 fm *, upprepa *-* och avsluta med 1 sm i början på v.

Diagram

symbols = gör en MAGISK SIRKEL - se beskr
symbols = lm
symbols = sm
symbols = fm i st
symbols = fm om lm-båge
symbols = hst
symbols = st i st
symbols = st om lm-båge
symbols = dst i st/om lm-båge
symbols = 7 st virkas i samma st
symbols = detta v är redan virkat
symbols = picot: virka 3 lm, 1 st i första lm
diagram
diagram
diagram
Har du en fråga? Se en lista på ofta ställda frågor (F&Q)

Stickfasthet är det som avgör de slutliga måtten på ditt arbetet, och mäts ofta per 10 x 10 cm. Det anges såhär: antal maskor på bredden x antal varv på höjden - till exempel: 19 maskr x 26 varv i slätstickning = 10 x 10 cm.

Stickfasthet är väldigt individuellt; vissa stickar löst och andra stickar stramt. Du justerar din stickfastheten med storleken på stickorna, det är därför som den storleken på stickor som uppges endast är vägledande! Du måste själv justera detta upp eller ner så att DIN stickfasthet stämmer överens med stickfastheten i mönstret. Om du stickar med en annan stickfasthet än den angivna så kommer du att få en annan garnåtgång och andra mått på ditt arbetet än det som står i mönstret.

Stickfasthet är också det som avgör vilka garn som kan bytas mot varandra: så länge du uppnår samma stickfasthet kan du utan problem byta garn.

Se DROPS leksjon: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Stickfasthet - provlapp

Garnåtgången uppges alltid i antal gram, t.ex. 450 g. För att räkna ut hur många nystan du behöver måste du först veta hur många gram det är i 1 nystan (25 g, 50 g eller 100 g). Du hittar information om vikten på varje nystan om du klickar dig in på varje garn. Sedan kan du dela antal gram du behöver på antal gram i varje nystan. T.ex.: Om du stickar med garn i 50 g-nystan (vilket är det vanligaste) tar du 450 / 50 = 9 nystan.

Det som är viktigt när man byter till ett annat garn är att stickfastheten hålls. Så länge du uppnår samma stickfasthet får du samma mått som står i måttskissen. Det är lättare att uppnå samma stickfasthet med garn från samma garngrupp. Du kan också använda fler trådar av ett tunnare garn för att uppnå samma stickfasthet som med ett tjockare garn.Här kan du prova vår konverterare. Vi rekommenderar att du alltid stickar en provlapp.

Var OBS på att vid byte av garn kan plagget få ett annat utseende än på bilden då olika garn ofta har olika struktur och egenskaper.

Se DROPS lektion: Kan jag använda ett annat garn än det som uppges i mönstret?

Alla våra garn är uppdelade i garngrupper (från A till F) efter tjocklek och stickfasthet – grupp A innehåller de tunnaste garnerna och grupp F de tjockaste. Detta gör det enklare för dig att hitta ett alternativt garn till våra mönster, om du skulle vilja det. Alla garner inom samma grupp har samma stickfasthet och kan enkelt ersätta varandra. Olika garn har dock olika struktur och egenskaper vilket kommer att ge slutresultatet ett unikt utseende och känsla.

Klicka här för en översikt över garnen i de olika garngrupperna

Längst upp på alla våra mönster hittar du en länk till vår konverterare, som är ett verktyg du kan använda om du vill använda ett annat garn än det som föreslås i mönstret. Genom att fylla i det garn som du önskar ersätta, antal gram (i din storlek) och antal trådar så får du fram alternativa garn med samma stickfasthet. Du får besked om hur mycket du behöver i de alternativa garnen och om du behöver använda fler trådar. De flesta nystan innehåller 50 g (vissa 25 g eller 100 g).

Om det är fler färger i mönstret så måste varje färg konverteras separat. Ifall mönstret stickas eller virkas med fler trådar av olika garner (t.ex. 1 tråd Alpaca och 1 tråd Kid-Silk) får du konvertera varje garn individuellt för att hitta alternativ.

Klicka här för att se vår konverterare

Eftersom de olika garnen har olika egenskaper och struktur har vi valt att behålla originalgarnet i våra mönster. Du kan enkelt hitta bra alternativ till varje mönster genom att antingen välja ett annat garn i samma garngrupp, eller använda vår garnkalkulator.

Det är också möjligt att garn som har utgått fortfarande finns kvar hos vissa återförsäljare, eller att någon har ett par nystan liggande som de gärna vill hitta ett mönster till.

Genom att använda vår garnkalkulator får du upp både alternativa garn, och mängd du behöver i den nya kvaliteten.

Om du tycker att det är svårt att bestämma vilken storlek du ska göra kan det vara en bra idé att mäta ett plagg du redan har och gillar storleken på. Jämför sedan måtten med måtten i mönstrets måttskiss och välj den storlek som passar bäst.

Du hittar måttskissen längst ner i mönstret.

Se DROPS-lektion: Så här läser du en måttskiss

Storleken på stickan som står uppgivet i mönstret är endast vägledande, det som är viktigt är att den uppgivna stickfastheten stämmer. Eftersom stickfasthet är väldigt individuellt så måste du själv justera storleken så att DIN stickfasthet stämmer överens med det som står i mönstret – kanske måste du avvika en eller två storlekar från det som står i mönstret, och det gör ingenting. Vi rekommenderar att du stickar provlappar.

Om du har fel stickfasthet så riskerar du att måtten på plagget inte stämmer överens med måtten på måttskissen.

Se DROPS lektion: Så mäter du stickfastheten

Se DROPS video: Hur kontrollerar man stickfastheten / gör provlapp

Att sticka ovanifrån och ner ger mer flexibilitet och plats för personliga justeringar. Det är också enklare att prova plagget under arbetets gång, samt att justera längden på fram- och bakstycke och ärmar.

Mönstret är noga förklarat i den ordning det stickas/virkas i. Om mönstret innehåller diagram är dessa i stickriktningen och ska läsas på vanligt sätt.

Ett stickdiagram visar varje varv och varje maska från rätsidan. Det ska stickas nerifrån och upp från höger till vänster. 1 ruta = 1 maska.

När man stickar fram och tillbaka, stickas vartannat varv i diagrammet från rätsidan och vartannat från avigsidan. När det stickas från avigsidan måste diagrammet stickas motsatt: alltså från vänster till höger, rätmaskor stickas avigt och avigmaskor stickas räta osv.

När det stickas runt på rundsticka/strumpsticka stickas varje varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster).

Se DROPS lektion: Hur man läser stickdiagram

Det är enkelt att virka enligt diagram, varje symbol virkas i den ordning som det visas i diagrammet. Det virkas från vänster till höger, nedifrån och upp eller i cirkel från mitten och ut.

När man virkar fram och tillbaka virkas vartannat varv i diagrammet från rätsidan (från höger till vänster) och vartannat varv virkas från avigsidan (från vänster till höger).

När man virkar runt, virkas varje varv i diagrammet från rätsidan - alltså från höger till vänster.

När man virkar enligt ett cirkeldiagram börjar man i mitten av cirkeln och jobbar sig från höger till vänster, varv efter varv utåt.

Varven börjar gärna med x antal luftmaskor (som motsvarar höjden på nästa maska), detta är antingen inritat i diagrammet, eller så står det förklarat i mönstret.

Se DROPS lektion: Hur man läser virkdiagram

Om ett mönster har flera diagram som stickas efter varandra på bredden, kan det ofta vara skrivet på detta sätt: ”Sticka A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 gånger”. Detta betyder att A.1 och A.2 stickas en gång i alla storlekar och A.3 stickas det antal gånger som står i varje storlek (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 gånger).

Diagrammen läses som vanligt: börja med första varvet i A.1, sedan första varvet i A.2, första varvet i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hur läser man stickdiagram

Se DROPS lektion: Hur läser man virkdiagram

I de större storlekarna kommer den totala vidden (från handled till handled) att vara större än i de mindre storlekarna, även om själva ärmen är kortare. De större storlekarna har längre ärmkupa samt bredare axelvidd. Detta resulterar i en bra passform i alla storlekar.

Hela plaggets längd, som är uppgivet på måttskissen, mäts från innerst vid halskanten (på axeln) och ner till nederkanten på plagget. Det mäts alltså INTE från ytterst på axeln.

På en kofta mäts längden aldrig längs framkanten, om inte detta är tydligt förklarat. Mät alltid längden på insidan av framkantmaskorna.

Se DROPS lektion: Hur man läser en måttskiss

Diagram upprepas ofta både på bredden och på höjden. Ett diagram består ofta av 1 rapport. Om det står att A.1/rapporten ska upprepas 5 gånger på varvet så följer du A.1 och börjar från början igen totalt 5 gånger efter varandra. Om det står att det ska stickas 2 rapporter av A.1 på höjden så ska du sticka hela diagram A.1 färdigt och sedan börja på nytt och sticka hela diagrammet en gång till.

Luftmaskor fyller lite mindre än andra maskor, så för att uppläggningskanten inte ska bli för stram så gör vi fler luftmaskor i början av arbetet. Detta antal justeras redan på nästa varv.

Resår är mer elastiskt än slätstickning och drar därför ihop sig mer. Genom att öka maskor före resåren undviker man att det blir en markant skillnad på bredden på resåren jämfört med resten av fram- och bakstycket.

Det är lätt hänt att avmaska för stramt, och för att kompensera för detta lägger vi ofta in omslag som också avmaskas för att nederkanten inte ska bli för stram.

Se DROPS video: Hur man maskar av med omslag

För att få en jämn ökning kan det t.ex ökas på växelvis var 3:e och var 4:e varv så här: Sticka 2 varv och öka på det 3:e, sticka 3 varv och öka på det 4:e. Detta upprepas till ökningarna är färdiga.

Se DROPS leksjon: Öka/Minska växelvis på var 3:e och 4:e varv

Om du föredrar att sticka runt istället för att sticka fram och tillbaka kan du självklart göra det. Då måste du själv lägga in uppklippningsmaskor (vanligtvis 5 st) mitt fram, förutom det så kan du följa mönstret som vanligt. När du egentligen skulle ha vänt arbetet och stickat tillbaka, stickar du istället över uppklippningsmaskorna och fortsätter att sticka runt.

Se DROPS video: Hur man klipper upp för ärmhål

Om du föredrar att sticka tröjan fram och tillbaka i flera delar och sy ihop den till slut kan du göra det även om mönstret är skrivet för att sticka på rundsticka. Dela maskantalet på 2 och lägg till en kantmaska på varje sida som du kan sy ihop den i.

Se DROPS leksjon: Kan jag anpassa ett mönster för rundsticka så att jag kan sticka fram och tillbaka?

Mönsterrapporterna på plagget kan vara lite olika i de olika storlekarna pga. olika proportioner. Om du inte gör samma storlek som på bilden, kan det kanske avvika något – detta är noga övervägt och justerat så att det totala intrycket av plagget är samma i alla storlekar.

Följ mönster och diagram för din storlek!

Har du hittat ett mönster på en fin dammodell, så är de inte så svårt att göra om den till herrstorlek om du önskar det. Den största skillnaden är längden på ärmar och fram- och bakstycke. Välj den storlek i måttskissen som passar bäst över bröstet. Den extra längden stickas/virkas precis innan man maskar av till ärmkulle/ärmhål. Om arbetet är stickat/virkat ovanifrån och ned så stickas/virkas ärmen lite längre innan man gör den första minskningen på ärmen.

När det gäller extra garnåtgång så är detta väldigt individuellt, men köp hellre ett nystan för mycket än ett för lite.

Alla garner innehåller överskottsfibrer (från produktionen) som kommer att fälla eller ludda lite. Borstat garn har flera av dessa lösa överskottsfibrer, vilket ger dem större tendenser till att fälla.

Även om man naturligtvis inte kan garantera att borstade garner kan bli 100 % fria från överskottsfibrer så är det möjligt att få plagget att fälla mindre genom att följa dessa steg:

1. När plagget är färdigt (innan du tvättar det) kan du skaka det, så att alla lösa fibrer faller av. OBS: Använd ALDRIG en klädrulle, borste eller liknande som drar i garnet.

2. Lägg plagget i en plastpåse i frysen – temperaturen kommer att få fibrerna att hålla fast mindre i varandra, så de lösa fibrerna kommer att ramla av.

3. Låt det ligga i frysen några timmar innan du tar ut det och skakar det igen.

4. Tvätta plagget enligt tvättråden på banderollen.

Pilling/noppor är en naturlig process som händer även med de mest fina och exklusiva fibrerna. Det är ett naturligt tecken på användning och slitage som är svårt att undvika. Det är mest synligt i områden med hög friktion av ditt plagg som under ärmarna och på handlederna.

Du kan få ditt plagg att se ut som nytt genom att ta bort pilling/noppor med en elektrisk noppborttagare.

Hittar du fortfarande inte svar på din fråga? Scrolla då ner och ställ en fråga så att en av våra experter kan försöka hjälpa dig. Du får vanligtvis svar inom 5-10 dagar..
Under tiden kan du läsa tidigare frågor och svar till detta mönster eller gå med i DROPS Workshop på Facebook för att få hjälp av andra stickare/virkare!

Du kanske även tycker om...

Elvira in DROPS Belle

Un Soldino Di Cacio, Italy

Elvira - top ad uncinetto

Maglia...ed altre piccole passioni, Italy

Kommentér oppskrift DROPS 168-11

Vi vill gärna ha din åsikt om denna modell!

Om du har en fråga kring den, kom ihåg att välja rätt kategori i menyn under, så får du snabbare svar! Obligatoriska fält är markerade med *.

Kommentarer / Frågor (45)

country flag Peggy wrote:

Bonjour, je dois crocheter les goussets des côtés 2 et 4 mais je ne comprends pas. Je n'ai que 52 B de chaque côté alors qu'il faut apparemment le double de chaque côté... Audepary il y avait 43B comment avoir plus du double fe brides en longueur apres A2 alors qu'on n'a pas crocheté le côté 1 pour l'instant? Je suis perdue Merci pour vos explications

21.05.2023 - 11:09

DROPS Design answered:

Bonjour Peggy, on crochète d'abord le long des 3 côtés: 2, 3 et 4, avec A.2 et en augmentant dans chaque coin, pendant 7 cm (en S/M), vous crochetez ensuite uniquement le côté 2 en ms jusqu'à ce qu'il reste 52 mailles et vous terminez comme indiqué, en S/M, vous aurez naturellement moins de mailles à crocheter avant les 52 dernières mailles que dans les autres tailles, adaptez le nombre de mailles en haut à partir de l'emmanchure vers le bas, et crochetez les 52 dernières mailles comme indiqué. Crochetez ensuite le côté-4 de la même façon, en commençant sur l'envers, en haut ôté emmanchure. Bon crochet!

22.05.2023 - 12:56

country flag Katie wrote:

I was confused as the directions under FRONT PIECE say to work \"A.1 3 times around the magic circle.\" However, then it says that \"once A1 has been worked once\" you\'re directed to follow the instructions for rounds 1-5, then cut the yarn. So, actually, you only work A1 once and not 3 times as indicted at the beginning? Thank you for the lovely pattern and all you do for the global knitting/crochet community!

17.05.2021 - 18:31

DROPS Design answered:

Dear Katie, "A.1 3 times around the magic circle" means that you do the pattern repeats beside each other three times, Later "once A1 has been worked once" means once the rows/rounds of A.1 patterns are worked once. I hope this helps. Happy Crafting!

17.05.2021 - 22:05

country flag Jellie wrote:

Hoi, hoe groot is de cirkel als je het schema hebt gehaakt? Dus als je de 147 stokjes hebt gehaakt? Mijn cirkel ziet er namelijk kleiner uit dan de foto. Bedankt, Jellie

07.07.2019 - 12:00

DROPS Design answered:

Dag Jellie,

Helaas weet ik niet hoe groot die cirkel precies is, maar als de stekenverhouding in de breedte en de hoogte klopt, dan zou het goed moeten komen. Het beeld op de foto kan altijd wat vertekend zijn vergeleken met je eigen haakwerk.

08.07.2019 - 09:59

country flag Pia Rasmussen wrote:

Jeg har hæklet denne top med glæde. God vejledning og diagrammer. Og jeg er meget tilfreds med det færdige udseende. MEN - jeg har hæklet i det anbefalede garn BELLE og mine mål har passet til opskriften og alligevel har jeg brugt 1,5 nøgler mere end der er oplyst. Det er jeg meget overrasket over og håber i vil rette opskriften til for fremtidige kunder. Tak for en god hjemmeside, som jeg ofte bruger.

04.07.2019 - 22:07

country flag Gwen Decloux wrote:

Toujours sur les gousets, doit on considérer les 3 ml de l'arceau du rang précédent comme des brides ? Merci

13.01.2019 - 22:55

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Decloux, je compterai 2 quadruple-brides dans l'arceau du bas: 1 dans la bride et 1 dans l'arceau de 3 ml, vous pouvez éventuellement compter 2 dans l'arceau, et/ou ajuster la bordure du bas pour qu'elle soit jolie et bien nette. Bon crochet!

14.01.2019 - 12:42

country flag Gwen Decloux wrote:

Pour être sûre de bien comprendre concernant les goussets : les quadruple brides sont en bas du top des 2 côtés ? Merci

13.01.2019 - 22:40

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Decloux, tout à fait, ce rang est crocheté pour former la forme trapèze du bas du top, en commençant par des ms en haut du côté 2 (emmanchure) on termine par des quadruples brides en bas du top, et pour le côté 4, on commence sur l'envers par des quadruples brides pour terminer par des ms côté emmanchure. Bon crochet!

14.01.2019 - 12:38

country flag Rosemarijn wrote:

Hallo, ik ben een beginnend haker en heb een vraag over het begin van het patroon. Bij de uitleg van de symbolen staat: ‘stokje in stokje’ betekent dat dat het aangegeven symbool meteen na de magic loop bestaat uit twee toeren stokjes? Omdat er daarboven nog een keer stokje in stokje staat, betekent dat dan in totaal vier rijen stokjes? O ja, we haken helemaal rond toch? Dus je haakt de toer steeds drie keer toch op de sluitsteek na dan. Thx, het is een prachtig patroon!

25.07.2018 - 11:28

DROPS Design answered:

Dag Rosemarijn, Stokje in stokje betekent dat je het stokje haakt in het stokje van de vorige toer. De stokjes van de eerste toer haak je om de lossenring. Je haakt de toer inderdaad helemaal in de rondte. Kijk bij 'INFORMATIE VOOR HET HAKEN' hoe je de toeren begint en eindigt.

06.08.2018 - 11:15

country flag Benedetta wrote:

Buongiorno, ho finito il diagramma A2 e devo lavorare un bordo ai due lati del top.Non capisco come continuare cioè devo lavorare il lato 2 ,taglio il filo e ripeto sul lato 4?

23.07.2018 - 16:21

DROPS Design answered:

Buongiorno Benedetta. Sì esatto, lavora prima sul lato 2 come indicato e a seconda della taglia. Taglia il filo e ripete sul lato 4. Buon lavoro!

23.07.2018 - 16:59

country flag Rosemarijn wrote:

Hallo, ik ben een beginnend haker en heb een vraag over het begin van het patroon. Bij de uitleg van de symbolen staat: ‘stokje in stokje’ betekent dat dat het aangegeven symbool meteen na de magic loop bestaat uit twee toeren stokjes? Omdat er daarboven nog een keer stokje in stokje staat, betekent dat dan in totaal vier rijen stokjes? O ja, we haken helemaal rond toch? Dus je haakt de toer steeds drie keer toch op de sluitsteek na dan. Thx, het is een prachtig patroon!

23.07.2018 - 12:19

DROPS Design answered:

Dag Rozemarijn, De stokjes op de eerste toer (dus de toer nadat je de lossenring hebt gemaakt) haak je inderdaad in de lossenlus. Daarna, als er stokje in stokje, haak je het stokje in het stokje van de vorige toer. Je haakt inderdaad in de rondte, dus je sluit steeds de toer (Zie hiervoor ook bij 'INFORMATIE VOOR HET HAKEN')

29.07.2018 - 10:55

Nicole wrote:

Goedendag. Tot mijn eigen verbazing is het mij, als beginnend haakster, gelukt om de cirkel te maken. En er daarna een vierkant van te maken. Ik ga nu beginnen aan het haken van de 3 zijde. Daarna staat er: haak heen en weer. En moet ik aan A2 beginnen. Nu ben ik de weg kwijt. Op de foto kan ik ook niet goed zien wat ik nu moet doen. Is er een foto van het voorpand waarbij het in zijn geheel te zien is? Groeten, Nicole

15.04.2018 - 14:54

DROPS Design answered:

Hallo Nicole, Nadat je de de eerste toer hebt gehaakt over de 3 zijden volgens de beschrijving, haak je volgens tepatroon A.2 over de 3 zijden (waarbij de eerste toer van A.2 dus al is gehaakt). In de beschrijving staat aangegeven hoe je de hoeken haakt. (Er is helaas geen foto van een 'los' voorpand.)

16.04.2018 - 09:15