DROPS / 170 / 23

Candy Daze by DROPS Design

Heklet DROPS gryteklut i ”Paris” med striper og spiral.

DROPS Design: Modell nr w-609
Garngruppe C eller A + A
----------------------------------------------------------
Materialer:
DROPS PARIS fra Garnstudio
100 g f.nr 01, aprikos
50 g f.nr 17, naturhvit
50 g f.nr 27, fersken
50 g f.nr 38, korall

Eller bruk:
100 g f.nr 35, vaniljegul
50 g f.nr 17, naturhvit
50 g f.nr 19, lys gul
50 g f.nr 14, sterk gul

DROPS HEKLENÅL NR 3,5 – eller den nålen du må bruke for å få 18 st på 10 cm i bredden
----------------------------------------------------------

(Fortsett til oppskrift...)

Stikkord: grytekluter, kjøkken, spiral,
Garntype
Deals fra

Tips & Hjelp

Takk for at du velger DROPS Design!

Vi gjør vårt beste for at våre oppskrifter skal være lette å forstå.

Du finner derfor instruksjonsvideoer nederst på siden i hver oppskrift.

Vi har også steg-for-steg leksjoner der du kan lære de ulike teknikkene som blir brukt i oppskriftene. Du finner dem her!

STRIPER GRYTEKLUT 1:
Farge1: naturhvit
Farge 2: fersken
Farge 3: aprikos
Farge 4: korall

STRIPER GRYTEKLUT 2:
Farge1: naturhvit
Farge 2: lys gul
Farge 3: vaniljegul
Farge 4: sterk gul
----------------------------------------------------------
Hekle en gryteklut av hver fargekombinasjon.

GRYTEKLUT:
Hver gryteklut består av 2 spiraler som hekles sammen til slutt.

Når arb skal hekles rundt startes det med denne teknikk for å unngå hull i midten (i stedet for en lm-ring) – bruk farge 1: Bruk heklenål 3,5 og hold i garnenden, surr garnet en gang rundt venstre pekefinger for å danne en løkke. Hold i løkken med venstre tommel og langfinger, tråden legges over venstre pekefinger. Stikk nålen gjennom løkken, lag et kast med tråden og trekk tråden gjennom løkken, hekle 1 lm, deretter hekles det slik rundt løkken:
1.OMG: 1 fm, 1 halv-st, 1 st. Sett 1 maskemarkør i løkken på den siste st slik at det ikke rakner og legg garnet til side. Bytt til farge 2 og hekle videre slik om løkken: 1 fm, 1 halv-st, 1 st. Sett 1 maskemarkør i løkken på den siste st slik at det ikke rakner og legg garnet til side. Bytt til farge 3 og hekle videre slik om løkken: 1 fm, 1 halv-st, 1 st. Sett 1 maskemarkør i løkken på den siste st slik at det ikke rakner og legg garnet til side. Bytt til farge 4 og hekle videre slik om løkken: 1 fm, 1 halv-st, 1 st. Dra i garnenden (farge 1) slik at du snører sammen løkken. Fest garnenden på baksiden. HUSK PÅ HEKLEFASTHETEN!

2.OMG: Fortsett med farge 4. Hekle 2 st i hver av de 3 neste m (= 1 fm, 1 halv-st + 1 st som ble heklet med farge 1). Sett 1 maskemarkør i løkken på den siste st slik at det ikke rakner og legg garnet til side. Fortsett med farge 1. Hekle 2 st i hver av de 3 neste m (= 1 fm, 1 halv-st + 1 st som ble heklet med farge 2). Sett 1 maskemarkør i løkken på den siste st slik at det ikke rakner og legg garnet til side. Fortsett med farge 2. Hekle 2 st i hver av de 3 neste m (= 1 fm, 1 halv-st + 1 st som ble heklet med farge 3). Sett 1 maskemarkør i løkken på den siste st slik at det ikke rakner og legg garnet til side. Fortsett med farge 3. Hekle 2 st i hver av de 3 neste m (= 1 fm, 1 halv-st + 1 st som ble heklet med farge 4) = 24 st

3.OMG: Fortsett med farge 3. * Hekle 1 st i neste st, 2 st i neste st *, gjenta fra *-* 2 ganger til, sett 1 maskemarkør i løkken på den siste st slik at det ikke rakner og legg garnet til side. Fortsett med farge 4. * Hekle 1 st i neste st, 2 st i neste st *, gjenta fra *-* 2 ganger til, sett 1 maskemarkør i løkken på den siste st slik at det ikke rakner og legg garnet til side. Fortsett med farge 1. * Hekle 1 st i neste st, 2 st i neste st *, gjenta fra *-* 2 ganger til, sett 1 maskemarkør i løkken på den siste st slik at det ikke rakner og legg garnet til side. Fortsett med farge 2. * Hekle 1 st i neste st, 2 st i neste st *, gjenta fra *-* 2 ganger til = 36 st.

4.OMG: Fortsett med farge 2. * Hekle 1 st i hver av de 2 neste st, 2 st i neste st *, gjenta fra *-* 2 ganger til, sett 1 maskemarkør i løkken på den siste st slik at det ikke rakner og legg garnet til side. Fortsett med farge 3. * Hekle 1 st i hver av de 2 neste st, 2 st i neste st *, gjenta fra *-* 2 ganger til, sett 1 maskemarkør i løkken på den siste st slik at det ikke rakner og legg garnet til side. Fortsett med farge 4. * Hekle 1 st i hver av de 2 neste st, 2 st i neste st *, gjenta fra *-* 2 ganger til, sett 1 maskemarkør i løkken på den siste st slik at det ikke rakner og legg garnet til side. Fortsett med farge 1. * Hekle 1 st i hver av de 2 neste st, 2 st i neste st *, gjenta fra *-* 2 ganger til = 48 st.

Fortsett som på 4.omg oppover, dvs det hekles 1 st mer mellom hver økning for hver omg, og det skiftes farge som før oppover. Fortsett til sirkelen måler ca 20 cm i diameter. Nå avsluttes sirkelen slik (dette gjøres med hver farge). Hekle 1 st, 1 halv-st, 1 fm, 1 kjm, klipp og fest tråden.

ENSFARGET SPIRAL:

Når arb skal hekles rundt startes det med denne teknikk for å unngå hull i midten (i stedet for en lm-ring) – bruk farge 3: Hold i garnenden og surr garnet en gang rundt venstre pekefinger for å danne en løkke. Hold i løkken med venstre tommel og langfinger, tråden legges over venstre pekefinger. Stikk nålen gjennom løkken, lag et kast med tråden og trekk tråden gjennom løkken, hekle 1 lm, deretter hekles det slik rundt løkken:
1.OMG: 1 fm, 1 halv-st, 10 st = 12 m. Hver omg fortsettes nå uten å avsluttes, det hekles rundt og rundt.
2.OMG: Hekle 2 st i hver m = 24 m.
3.OMG: * Hekle 1 st i første st, 2 st i neste st *, gjenta fra *-* 6 ganger = 36 m.
4.OMG: * Hekle 1 st i hver av de 2 første st, 2 st i neste st *, gjenta fra *-* 6 ganger = 48 m.
Fortsett som på 4.omg oppover, dvs det hekles 1 st mer mellom hver økning for hver omg. Fortsett til sirkelen måler ca 20 cm i diameter. Nå avsluttes sirkelen slik. Hekle 1 st, 1 halv-st, 1 fm, 1 kjm, klipp og fest tråden.

MONTERING:
Legg vrangen fra den flerfargede spiralen mot retten av den ensfargede spiralen og hekle de sammen med farge nr 3:
Hekle 1 fm gjennom begge lag, hekle 25 lm (= hempe), deretter hekles det 1 fm i hver fm omg rundt, hekle 25 fm om hempen og avslutt med 1kjm i første fm på omg.

Trenger du hjelp? Her er instruksjonsvideoer som kan hjelpe deg!

For ytterligere hjelp med en oppskrift, vennligst kontakt butikken der du kjøpte garnet. Har du kjøpt DROPS garn, er du garantert kvalifisert hjelp fra en forhandler spesialisert på DROPS oppskrifter.

Alle oppskrifter er nøye gjennomgått og korrekturlest, men vi må ta forbehold for eventuelle feil eller mangler.

Hvis du mener å ha funnet en feil i en oppskrift, vennligst legg inn kommentarer eller spørsmål i vårt kommentarfelt.