DROPS / 163 / 11

Autumn Squares by DROPS Design

Hæklet DROPS tæppe i ”Delight” med stangmaske-grupper.

DROPS Design: Model nr de-143
Garngruppe A
----------------------------------------------------------
Størrelse: ca 88 cm x 145 cm.
Materialer:
DROPS DELIGHT fra Garnstudio
350 g f.nr 17, hindbærkage
350 g f.nr 18, efterårsskov

DROPS HÆKLENÅL 3,5 – eller den nål du skal bruge for at få 22 st og 12 rækker på 10 x 10 cm på en prøve med kun st.
----------------------------------------------------------

(Gå videre til opskrift...)

Garntype
Deals fra
28.00 DKK
20.95 DKK
fra 12.00 DKK

Tips & Hjælp

Tak for at du vælger DROPS Design!

Vi gør alt hvad vi kan, for at det skal være let at følge vores opskrifter.

Af den grund har alle modeller specifikke instruktions-videoer som hjælp. Du finder dem under hver opskrift nederst på siden.

Vi har også maske-for-maske instruktioner, som kan hjælpe dig at forstå nogle af de teknikker, vi bruger i vores opskrifter. Dem finder du her!

MØNSTER:
Se diagram A.1 og A.2. A.1 viser ruden og A.2 viser siderne.
----------------------------------------------------------

TÆPPE:
Hele arb hækles i striber, der skiftes farve for hver række. Hækl først ruden, derefter hækles der kanter i 2 af siderne. Til sidst hækles der en kant rundt om hele tæppet.

RUDE:
Hækl 6 lm på nål 3,5 med hindbærkage og sæt dem sammen til en ring med 1 km i første lm. Videre hækles der rundt, men skiftevis fra retsiden og vrangen som vist i diag A.1. Dvs der hækles således:
1.RÆKKE: 3 lm, 2 st om ringen, 3 lm, * 3 st om ringen, 3 lm *, gentag fra *-* totalt 3 gange. Skift til efterårsskov og afslut med 1 km i 3.lm fra beg af rækken, vend arb.
2.RÆKKE: 3 lm, 2 st om første lm-bue, 3 lm, 3 st om samme lm-bue, * 1 lm, 3 st om næste lm-bue, 3 lm, 3 st i samme lm-bue *, gentag fra *-* totalt 3 gange. Skift til hindbærkage og afslut med 1 lm og 1 km i 3.lm fra beg af rækken, vend arb.
3.RÆKKE: 3 lm, 2 st om første lm-bue, 1 lm, * 3 st om næste lm-bue, 3 lm, 3 st om samme lm-bue, 1 lm, 3 st om næste lm-bue, 1 lm *, gentag fra *-* totalt 3 gange, 3 st om næste lm-bue, 3 lm, 3 st om samme lm-bue og 1 lm. Skift til efterårsskov og afslut med 1 km i 3.lm fra beg af rækken, vend arb.
Fortsæt med at skifte farve for hver række og hækl videre på samme måde - dvs der bliver 3 st og 1 lm mere mellem hvert hjørne for hver række som hækles. HUSK PÅ HÆKLEFASTHEDEN! Hækl til ruden måler ca 80 x 80 cm. Afslut med 1 km i beg af rækken. Klip og hæft tråden.

SIDER:
Nu hækles der frem og tilbage langs 2 sider modsat af hinanden (hækl ikke i den side af ruden hvor starten på rækken var). Hækl i striber som før og hækl efter diag A.2, dvs der hækles således:
1.RÆKKE: Start med begge farver (= 2 tråde), hækl 1 km i hjørnet og 3 lm, fjern den ene farve og hækl videre med den farve som skal være på næste række således: 2 st om hjørnet, 1 lm * spring frem til næste lm (mellem 3 st) og hækl 3 st og 1 lm *, gentag fra *-* frem til hjørnet, hækl 3 st om hjørnet.
2.RÆKKE: Vend ikke arb, men start næste række der hvor forrige række startede (nu med den anden farve). Hækl 3 lm, 1 lm, * spring frem til næste lm (mellem 3 st) og hækl 3 st og 1 lm *, gentag fra *-* frem til de sidste 3 st fra forrige række, afslut med 1 st i sidste st fra forrige række. Nu er begge tråde på samme side igen.
3.RÆKKE: Hækl 3 lm med begge farver, fjern den ene tråd og hækl 2 st om første lm, 1 lm, * spring frem til næste lm (mellem 3 st) og hækl 3 st og 1 lm *, gentag fra *-* frem til der er 1 lm tilbage og 3 lm (= 1.st), hækl 2 st om lm og 1 st i 3.lm fra forrige række.
4.RÆKKE: Hækl som 2.række. Gentag 1.-4.række til kanten måler ca 30 cm fra der hvor ruden sluttede. Hækl på samme måde på modsat side af ruden.

KANT:
Hækl en kant rundt om hele tæppet. Hækl på samme måde som ruden. Dvs der hækles i rækker og striber, rækken hækles sammen i slutningen af rækken. Start i et af hjørnerne.
1.RÆKKE: Start med begge farver, hækl 1 km i hjørnet og 3 lm, fjern den ene farve og hækl videre med den ene farve således: 2 st, 3 lm og 3 st om hjørnet, (* 3 st om næste lm, 1 lm *, gentag fra *-* frem til næste hjørne. Hækl 3 st, 3 lm og 3 st om hjørnet). Gentag fra (-) 2 gange til og gentag fra *-* frem til starten af rækken og afslut med 1 km i 3.lm i starten af rækken. Vend arb.
2.RÆKKE: Start næste række med begge farver og hækl 3 lm, fjern den ene farve og hækl på samme måde som forrige række. Vend arb.
3.RÆKKE: Hækl som 2.række. Klip og hæft trådene.

Diagram

= stangmaske
= luftmaske
= kædemaske
= hækleretning

Behöver du hjälp? Her har du instruktionsvideoer som kan hjælpe dig!

For hjælp med en opskrift vil vi bede dig om at tage kontakt med butikken hvor du har købt dit garn. Har du købt DROPS garn er du garanteret kvalificeret hjælp fra vore dygtige DROPS forhandlere, som er specialiserede på DROPS opskrifter.

Alle vore opskrifter er nøje gennemgået og korrekturlæst, men vi er nødt til at tage forbehold for eventuelle fejl. Alle opskrifter er oversat fra de Norske opskrifter og du kan altid tjekke originalopskriften for mål og udregninger.

Hvis du mener at du har fundet en fejl i opskriften, så skal du skrive din kommentar eller dit spørgsmål ind under Kommentarfeltet øverst i opskriften. Gå til originalopskriften for model DROPS 163-11.