DROPS / 166 / 7

Loch Ness Set by DROPS Design

Settet består av: Virkad mössa och halsduk i 1 tråd DROPS Cloud eller 2 trådar DROPS Air med dubbelstolpar och fastmaskor.

DROPS Design: Modell nr co-029
Garngrupp E eller C + C
----------------------------------------------------------
MÖSSA:
Storlek: S/M - M/L - L/XL
Passar huvudmått: 54/56 - 56/58 - 58/60 cm
Garnåtgång:
DROPS CLOUD från Garnstudio
100 g i alla stl, nr 04, mellangrå

Eller använd: DROPS AIR från Garnstudio
150 g i alla str, nr 04, mellangrå

DROPS VIRKNÅL NR 8 - eller det nålnr du måste använda för att få 9 fm x 10 v på 10 x 10 cm.

HALSDUK:
Storlek: One size
Mått: Bredd: Ca 28 cm. Längd: 180 cm (utan fransar).
Garnåtgång:
DROPS CLOUD från Garnstudio
250 g nr 04, mellangrå

Eller använd: DROPS AIR från Garnstudio
300 g i alla str, nr 04, mellangrå

DROPS VIRKNÅL NR 9 - eller det nålnr du måste använda för att få 8 fm/dst x 4,5 v i mönster på 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

(Gå vidare till mönster...)

Garnsort
Deals från
54.00 SEK
39.00 SEK

Tips & Hjälp

Tack för att du väljer DROPS Design!

Vi gör allt vi kan för att det ska vara så lätt som möjligt att följa våra mönster.

Därav har varje model specifika instruktions-videos till hjälp. Du hittar dem under varje mönster nederst på sidan.

Vi har även steg-för-steg instruktioner, som kan hjälpa dig att förstå några av de tekniker vi använder i våra mönster.Dem hittar du här!

VIRKINFO:
I början av varje v med fm virkas det 1 lm. Lm ersätter inte fm.
I början av varje v med dst ersätts första dst med 4 lm.

MINSKNINGSTIPS:
Det minskas 1 fm genom att virka 2 fm tills så här:
* Stick in nålen i nästa m, hämta tråden *, upprepa *-* en gång till, gör ett omslag och drag tråden genom alla 3 m på nålen = 1 fm minskad.

MÖNSTER:
VARV 1 (= från avigsidan): Virka 1 fm i främre maskbågen av varje dst från föregående v.
VARV 2 (= från rätsidan): Virka 1 dst i bakre maskbågen av varje fm från föregående v.
Upprepa v 1 och 2 fortlöpande.
----------------------------------------------------------

MÖSSA:
Mössan virkas runt.
Virka 51-53-55 lm med nål 8 med 1 tråd Cloud eller 2 trådar Air och sätt ihop dem till en ring med 1 sm. Virka 1 lm - LÄS VIRKINFO, sedan virkas det 1 fm i första lm på lm-ringen, 1 fm i var och en av de nästa 1-3-5 lm, * hoppa över 1 lm, virka 1 fm i var och en av de nästa 6 lm *, upprepa *-* 6 ggr till = 44-46-48 fm på v. Sedan virkas det 1 fm i bakre maskbågen av varje fm från föregående v. KONTROLLERA VIRKFASTHETEN! När arb mäter 16-17-18 cm sätts det 6 markörer i arb så här: Sätt en markör i början av v, virka 8-7-8 fm, sätt en markör, sedan sätts det 4 markörer med 7-8-8 fm mellan, det är 8-7-8 fm kvar på v. På nästa v minskas det 1 fm efter varje markör - LÄS MINSKNTIPS (= 6 fm minskade) = 38-40-42 fm. Upprepa minskn på växelvis höger och vänster sida av varje markör på vartannat v 3 ggr till = 20-22-24 fm. På nästa v virkas 2 och 2 fm tills hela v runt = 10-11-12 fm. Klipp av tråden, tråckla den upp och ned genom m, drag åt och fäst tråden. Mössan mäter ca 25-26-27 cm på höjden.

GARNBOLL:
Gör en garnboll med Cloud eller Air på ca 11 cm i diameter. Sy fast den på toppen av mössan.
----------------------------------------------------------

HALSDUK:
Halsduken virkas fram och tillbaka.

Virka 25 lösa lm med nål 9 med 1 tråd Cloud eller 2 trådar Air. Första v virkas så här: Virka 1 lm att vända med - LÄS VIRKINFO, sedan virkas det 1 fm i var och en av de nästa 4 lm, * hoppa över 1 lm, virka 1 fm i var och en av de nästa 6 lm *, upprepa *-* 2 ggr till = 22 fm. Vänd och virka från v 2 i MÖNSTER - se förkl ovan. KONTROLLERA VIRKFASTHETEN! När arb mäter ca 180 cm - anpassa så att sista v är v 1 i mönstret, klipps tråden av och fästs.

FRANSAR:
Klipp 3 (Cloud) eller 6 (Air) trådar à 44 cm. Lägg dem dubbelt och drag bågen genom den yttersta m i änden på halsduken. Drag sedan trådändarna in i bågen och strama till. Sätt en frans i varannan m längs änden av halsduken. Upprepa i den andra änden. Klipp till fransarna så att de blir ca 17 cm långa.

Relaterade mönster

Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS 166-7.