DROPS / 159 / 25

Helping Hand by DROPS Design

Gebreide DROPS pannenlap met kantpatroon van ”Muskat”.

DROPS design: Model nr. r-683
Garengroep B
----------------------------------------------------------
Maten: ongeveer 21 x 21 cm
Materiaal:
DROPS MUSKAT van Garnstudio
150 gr. kleur nr. 08, naturel voor 2 pannenlappen

DROPS RONDBREINLD (40 cm) 3 mm - of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 23 st x 32 nld in tricotst = 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

(Ga verder naar het patroon...)

Garen type
Deals vanaf
vanaf 1.35 EUR

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

PATROON:
Zie telpatroon A.1.
----------------------------------------------------------

PANNENLAP:
Wordt in de rondte gebreid op de rondbreinld.
Zet 96 st met rondbreinld 3 mm en Muskat. Brei 1 nld av, brei 1 nld recht, brei 1 nld av, brei 1 nld recht en brei 1 nld av. Plaats 1 markeerder in de eerste st aan het begin van de nld en 1 markeerder in de 49e st (= het midden aan elke zijkant). Brei 1 nld recht en meerder TEGELIJKERTIJD 9 st gelijkmatig tussen de 1e en de 2e markeerder (omdat het kantpatroon meer in elkaar trekt, zijn er meer st nodig op de voorkant dan op de achterkant) = 105 st op de nld. Brei de eerste nld als volgt: 1 r (= st met de markeerder), brei in patroon volgens telpatroon A.1 (= 56 st), 1 r (= st met markeerder), 2 av, 43 st in tricotst en 2 av. Ga zo verder in patroon tot het werk ongeveer 19 cm meet, pas zo aan dat er een hele herhaling in de hoogte is gebreid van het middelste deel van A.1.

Brei nu 1 nld recht en minder TEGELIJKERTIJD 9 st gelijkmatig tussen de 1e en 2e markeerder zodat er weer evenveel st zijn op de voorkant en de achterkant = 96 st. Brei 1 nld av, brei 1 nld recht en brei 1 nld av. Brei dan 1 nld recht en zet TEGELIJKERTIJD 20 nieuwe st op aan het einde van de nld voor het ophanglusje. Keer het werk, kant de 20 st die u net opgezet hebt weer af en leg de pannenlap dan plat neer zodat de markeerders aan de zijkanten zijn. Brei nu de st van de voorkant en de achterkant 2 aan 2 recht samen en kant ze TEGELIJKERTIJD af. Naai de pannenlap samen aan de onderkant met nette, kleine st – naai naast de opzetrand. Naai het uiteinde van het lusje aan de hoek van de pannenlap vast.

Brei nog een pannenlap.

Telpatroon

= r
= av
= 1 omsl tussen 2 st
= 2 r samen
= 1 r afh, 1 r, afgeh st overh
= zet 3 st op een kabelnld en houd deze achter het werk, 3 r, 3 r van de kabelnld
= zet 3 st op een kabelnld en houd deze voor het werk, 3 r, 3 r van de kabelnld

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 159-25.