DROPS / 162 / 12

Evening Breath by DROPS Design

Gehaakte DROPS omslagdoek met waaierpatroon van ”Delight”.

DROPS design: Model nr. de-134
Garengroep A
----------------------------------------------------------
Maten:
Hoogte: 80 cm
Breedte aan de bovenkant: 160 cm
Materiaal:
DROPS DELIGHT van Garnstudio
200 gr. kleur nr. 05, beige/grijs/roze

DROPS HAAKNLD 4 mm - of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van toer 1-10 meet ongeveer 21 cm in het midden.
----------------------------------------------------------

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Garen type
Deals vanaf
vanaf 1.35 EUR

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

PATROON:
Zie telpatronen A.1 en A.2. De telpatronen laten de goede kant van de omslagdoek zien.
A.X toont het midden van de van omslagdoek – het telpatroon wordt gespiegeld aan de andere kant van het midden.

WAAIER:
3 dstk en 2 l en 3 dstk om dezelfde st.
----------------------------------------------------------

OMSLAGDOEK:
Wordt heen en weer gehaakt van middenachter naar beneden.
Haak 5 l met haaknld 4 mm en Delight en vorm 1 ring met 1 hv in de eerste l.
Haak volgens telpatroon A.1, dus haak als volgt:
TOER 1: haak 8 l, haak in l-ring 1 stk (= het midden) en 4 l en 1 driedubbel stk. Keer.
TOER 2: 7 l, haak in eerste l-lus 1 WAAIER – zie uitleg boven, haak 2 l, 1 dstk in volgend stk (= midden), 2 l, haak in volgende l-lus 1 waaier en 3 l en 1 driedubbel stk. Keer.
TOER 3: 7 l, 1 stk in eerste l-lus, 4 l, 1 v in l-lus van volgende waaier, 4 l, haak in volgend dstk 1 stk en 6 l (= midden) en 1 stk, haak 4 l, 1 v in l in volgende waaier, 4 l, haak in volgende l-lus 1 stk en 3 l en 1 driedubbel stk. Keer.
TOER 4: 7 l, haak 1 waaier in eerste l-lus, 1 v in volgende l-lus, 6 l, 1 v in volgende l-lus, haak in volgende l-lus 1 waaier en 2 l en 1 dstk (= het midden) en 2 l en 1 waaier, haak 1 v in volgende l-lus, 6 l, 1 v in volgende l-lus, haak in volgende l-lus 1 waaier en 3 l en 1 driedubbel stk. Keer.
TOER 5: 7 l, 1 stk in eerste l-lus, 4 l, 1 v in l-lus van volgende waaier, 4 l, haak in volgende l-lus 1 stk en 6 l en 1 stk, haak 4 l, 1 v in l-lus van volgende waaier, 4 l, haak in volgende dstk 1 stk en 6 l (= het midden) en 1 stk, haak 4 l, 1 v in l-lus van volgende waaier, 4 l, haak in volgende l-lus 1 stk en 6 l en 1 stk, haak 4 l, 1 v in l-lus van volgende waaier, 4 l, haak in volgende l-lus 1 stk en 3 l en 1 driedubbel stk. Keer.
TOER 6: 7 l, haak 1 waaier in eerste l-lus, haak 1 v in volgende l-lus, 6 l, 1 v in volgende l-lus, 1 waaier in volgende l-lus, 1 v in volgende l-lus, 6 l, 1 v in volgende l-lus, haak in volgende l-lus 1 waaier en 2 l en 1 dstk (= midden) en 2 l en 1 waaier, haak 1 v in volgende l-lus, 6 l, 1 v in volgende l-lus, haak 1 waaier in volgende l-lus, 1 v in volgende l-lus, 6 l, 1 v in volgende l-lus, haak in volgende l-lus 1 waaier en 3 l en 1 driedubbel stk. Keer.
Herhaal toer 5 en 6 met meerderingen. DENK OM DE STEKENVERHOUDING!
Haak tot een hoogte van ongeveer 78 cm gemeten in het midden – pas zo aan dat het na een toer als de 5e toer met meerderingen is – en haak dan nog een toer als de 6e toer met meerderingen, maar vervang elke l-lus met 6 l door 8 l. Het werk meet ongeveer 80 cm. Knip de draad niet af, maar haak de rand vanaf hier (de volgende toer begint aan de goede kant).

GEHAAKTE RAND:
Haak volgens telpatroon A.2, dus haak als volgt:
TOER 1: 1 l, * haak in l-lus van volgende waaier 5 driedubbel stk en 2 l en 5 driedubbel stk, haak 1 v in volgende l-lus *, herhaal van *-* tot er 1 waaier over is voor dstk in het midden, haak in l-lus van volgende waaier 5 driedubbel stk en 2 l en 5 driedubbel stk, haak 1 v in volgend dstk (= midden), * haak in l-lus van volgende waaier 5 driedubbel stk en 2 l en 5 driedubbel stk, haak 1 v in volgende l-lus *, herhaal van *-* tot er 1 waaier overblijft aan het einde van de toer, haak in l-lus van volgende waaier 5 driedubbel stk en 2 l en 5 driedubbel stk, haak 1 v in laatste l-lus. Keer.
TOER 2: 1 l, * sla 1 driedubbel stk over, 1 v in volgend driedubbel stk, 1 hstk in volgend driedubbel stk, 1 stk in elke van de volgende 2 driedubbel stk, haak in de volgende l-lus 1 stk en 1 dstk en 5 l en 1 dstk en 1 stk, haak 1 stk in elke van de volgende 2 driedubbel stk, 1 hstk in volgend driedubbel stk, 1 v in volgend driedubbel stk, sla 1 driedubbel stk over, 1 v in volgende v *, herhaal van *-* tot er 1 v is gehaakt in de v in het midden, haak 5 l (= midden), 1 v in dezelfde v, * sla 1 driedubbel stk over, 1 v in volgend driedubbel stk, 1 hstk in volgend driedubbel stk, 1 stk in elke van de volgende 2 driedubbel stk, haak in volgende l-lus 1 stk en 1 dstk en 5 l en 1 dstk en 1 stk, haak 1 stk in elke van de volgende 2 driedubbel stk, 1 hstk in volgend driedubbel stk, 1 v in volgend driedubbel stk, 1 v in volgende v *, herhaal van *-* de rest van de toer. Hecht af.

Telpatroon

= 1 l
= 1 v om st
= 1 v in st
= 1 dstk om st
= 1 dstk in st
= 3 dstk en 2 l en 3 dstk om st
= 1 stk in st
= 1 stk om st
= 1 driedubbel stk om st
= 1 hstk in st
= begin hier
= begin elke toer met 7 l (= 1 driedubbel stk en 3 l), maar eindig met 1 driedubbel stk om st
= begin elke toer met 1 l maar eindig met 1 v in/om st

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 162-12.