DROPS Extra / 0-1030

Little Rose by DROPS Design

Gehaakte DROPS hoofdband met sterrenpatroon van ”Peak” of "Eskimo".

DROPS design: Model nr. pe-006-bn
Garengroep E of C en C
-----------------------------------------------------------
Maat: 3/6 jaar – 7/10 jaar – volwassene
Hoofdomtrek: ongeveer 50/52 – 52/54 – 56/58 cm
Materiaal:
DROPS PEAK van Garnstudio
50 gr in alle maten in kleur nr. 05, poederroze

Of gebruik: DROPS ESKIMO van garnstudio
50 g in alle maten in kleur nr 30, pastelroze

DROPS HAAKNLD 9 mm – of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van ongeveer 4 sterren = 10 cm breed.
----------------------------------------------------------

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden: hoofdbanden, sterpatroon,

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

HOOFDBAND:
Wordt heen en weer gehaakt.
Haak 39-41-45 LOSSE l met haaknld 9 mm en Peak.

TOER 1 (goede kant): neem 5 st op en begin in de 2e l vanaf de haak = 6 lussen op de haak. Maak een omsl en haal de draad door alle 6 lussen op de haak, 1 l – dit creëert een gaatje bovenop de 6 st, * neem 1 st op in het gaatje, neem 1 st op in de zijkant van de laatste van de 6 st, neem 1 st op in dezelfde l als waarin de 6e st opgenomen is, 1 st in elke van de volgende 2 l = 6 st op de haak. Maak een omsl en haal deze door alle 6 st*, herhaal van *-*. Maak 1 half stokje in de laatste losse.
TOER 2 (verkeerde kant): 2 l, haak 2 hstk in "elk sterrengaatje", eindig de toer met 1 hstk in de laatste st. Er zijn nu 17-18-20 sterren op de toer en 1 hstk aan elke kant
TOER 3: 3 l, neem 1 st op in de 2e en 3e l vanaf de haak, 1 st in eerste 3 st op de toer = 6 st op de haak.
Maak een omsl en haal de draad door alle 6 lussen op de haak, 1 l, * neem 1 st op in het gaatje, neem 1 st op in de zijkant van de laatste van de 6 st, neem 1 st op in dezelfde steek als waarin de 6e st opgenomen is, 1 st in elke van de volgende 2 steken = 6 st op de haak. Maak een omsl en haal deze door alle 6 st*, herhaal van *-*. Maak 1 half stokje in de laatste steek. Keer.

Herhaal de 2e en 3e toer nog een keer en haak tot slot nog een keer de 2e toer = 3 rijen met sterren. Knip de draaf af (pas zo aan dat het draadeinde lang genoeg is voor de afwerking) en haal deze draad door de laatste st.

AFWERKING:
Naai de korte zijkanten aan elkaar, met de zijkanten tegen elkaar aan en zet de draad vast.

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS Extra 0-1030.