DROPS / 155 / 5

Dancing Wind by DROPS Design

Strikket DROPS sjal i ”Delight” og ”BabyAlpaca Silk” med dominoruter og forkortede pinner.

Stikkord: domino, sjal, vinkelstrikk,
DROPS Design: Modell nr de-114
Garngruppe A
-----------------------------------------------------------
Mål:
Stort sjal (sjal på bildet): Bredde øverst: ca 164 cm. Lengde midt på: ca 73 cm.
Lite sjal: Bredde øverst: ca 142 cm. Lengde midt på: 68 cm.
Materialer:
DROPS Delight fra Garnstudio
200-250 g f.nr 06, rosa/lilla
og bruk:
DROPS BabyAlpaca Silk fra Garnstudio
250-300 g f.nr 1760, lys grålilla

DROPS RUNDP (60 eller 80 cm) NR 4 – eller det p.nr du må bruke for å få 21 m x 40 p rillestrikk på 10 x 10 cm.
----------------------------------------------------------

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal velge? Da hjelper det kanskje å vite at modellen på bildet er ca 170 cm høy og bruker størrelse S eller M. Om du lager en genser, jakke, kjole eller lignende, kan du finne en målskisse av det ferdige plagget (i cm) nederst i oppskriften.

75% Ull, 25% Polyamid
fra 29.50 kr /50g
DROPS Delight print DROPS Delight print 29.50 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill

70% Alpakka, 30% Silke
fra 32.00 kr /50g
DROPS BabyAlpaca Silk uni colour DROPS BabyAlpaca Silk uni colour 32.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
Pinner & Heklenåler
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 278kr. Les mer.

Instruksjoner

RILLE (frem og tilbake på rundp):
1 rille = 2 pinner rett.

DOMINORUTE:
Sett 1 merke i den midterste m.
1.p (= vrangen): Strikk rett.
2.p (= retten): Strikk rett til det gjenstår 1 m før m med merketråd, ta 1 m løs av p, 2 m rett sammen, løft den løse m over, strikk rett ut p.
Gjenta 1. og 2.p, dvs at det felles 2 m på midten av ruten på hver 2.p til det er 1 m tilbake på p, klipp tråden og trekk den gjennom m.

FORKORTEDE PINNER:
Over de siste 84-108 m (sett fra vrangen) skal det strikkes forkortede p slik:
1.p = fra vrangen: Strikk 6-4 m rett, snu.
2.p = fra retten: Strikk rett tilbake.
3.p = fra vrangen: Strikk 12 m rett, snu.
4.p = fra retten: Strikk rett tilbake.
Fortsett på samme måte med å øke de forkortede p med 6-8 m for hver gang det strikkes fra vrangen. På den 27.p strikkes det over alle m på p, og videre minskes det 6-8 m for hver gang det strikkes slik:
27.p = fra vrangen: strikk rett over alle de 84-108 m, snu.
28.p = fra retten: strikk rett tilbake
29.p = fra vrangen: strikk rett til det gjenstår 6-8 m, snu.
30.p = fra retten: strikk rett tilbake.
31.p = fra vrangen: strikk rett til det gjenstår 12-16 m, snu.
32.p = fra retten: strikk rett tilbake.
Fortsett på samme måte med å minske de forkortede p med 6-8 m for hver gang det strikkes fra vrangen. Til det gjenstår 4 m og dominoruten er strikket ferdig.

STRIKKETIPS:
På hver dominorute strikkes første og siste rille (dvs den p det plukkes opp 55 m og legges opp 54 nye m på) med BabyAlpaca Silk, slik at det blir et mønster i de forkortede p i BabyAlpaca Silk.
----------------------------------------------------------

SJAL:
Sjalet strikkes frem og tilbake på rundp for å få plass til alle m. Det strikkes annenhver rille i Delight og BabyAlpaca Silk – LES STRIKKETIPS!
Legg LØST opp 193-217 m på rundp 4 med BabyAlpaca Silk. Alle m strikkes i RILLE – se forkl over.
Strikk 1 p rett fra retten over alle m. * Videre strikkes det slik med Delight (1.p = vrangen): Strikk DOMINORUTE – se forkl over – over de første 109-109 m, SAMTIDIG strikkes det FORKORTEDE P – se forkl over - over de neste 84-108 m. Fortsett slik med annenhver rille i Delight og BabyAlpaca Silk til dominoruten er strikket ferdig. HUSK PÅ STRIKKEFASTHETEN! Når dominoruten er strikket ferdig strikkes det 1 p rett med BabyAlpaca Silk fra vrangen over alle m. Neste p strikkes slik fra retten (NB! husk STRIKKETIPS): Strikk rett over de første 84-108 m, strikk opp 55 m langs siden på dominoruten, legg opp 54 nye m på p = 193-217 m *. Gjenta fra *-* til det er strikket totalt 9 dominoruter. Når den siste dominoruten er strikket ferdig, strikkes det opp ca 280-330 m (inkl m på p) med Delight over kanten øverst på sjalet (dvs langs siden på den siste dominoruten som ble strikket og over oppleggskanten på den første dominoruten). Strikk riller med annenhver rille i Delight og BabyAlpaca Silk frem og tilbake til kanten måler ca 2 cm. Fell løst av.

Denne oppskriften har blitt rettet. .

Oppdatert online: 18.08.2015
Rettelse: SJAL:
Sjalet strikkes frem og tilbake på rundp for å få plass til alle m. Det strikkes annenhver rille i Delight og BabyAlpaca Silk – LES STRIKKETIPS!
Legg LØST opp 193-217 m på rundp 4 med BabyAlpaca Silk. Alle m strikkes i RILLE – se forkl over.
Strikk 1 p rett fra retten over alle m. * Videre strikkes det slik med Delight (1.p = vrangen)...

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

Vi har også steg-for-steg instruksjoner for ulike teknikker som du finner her.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (50)

Julia 29.12.2015 - 19:19:

Sorry, ich bin am verzweifel mit den verkürzten R. Ich versuch mich klarer auszudrücken, denn ich bin noch garnicht an der stelle wo man M anschlägt und auffasst. ich habe jetzt 54R gestrickt.( Auf der nadel sind die verkürzten R. Mit Baby Alpaka Silk ) ich weiß dass nun wieder mit R1 weitergestrickt werden soll. Ich weiß aber nicht ob ich erst über alle M stricken soll damit in den verkürzten R keine Löcher enstehen. Wenn ja, mit Delight oder mit Baby Alpaka Silk?

DROPS Design 08.03.2016 kl. 14:09:

Liebe Julia, Sie stricken über alle Maschen bevor das nächste Dominodreick gestrickt wird: "Nachdem das Dominoeck fertig ist, eine Rück-R re mit BabyAlpaca Silk über alle M str."

Julia Fladischer 25.12.2015 - 09:33:

Hallo, ich habe den Rapport nun ein mal gestrickt, 4 M in Delight von den verkürzten R sind auf der Nadel. Meine Frage, wie beginne ich den 2. Rapport? Wenn ich jetzt verkürzte R str dann enstehen mir Löcher da ich ja noch nicht einmal über alle M gestrickt habe um die verkürzten R des 1. Rapports zu schließen. Stricke ich jetzt mit Delight über die ersten 12M (4+8M) und dann weiter ? Ich verstes nicht. BITTE HILFE Was genau muss ich tun? Und mit welcher wolle?

DROPS Design 29.12.2015 kl. 18:06:

DAs Dominorechteck und der Verkürzte-Reihen-Rapport sind gleichzeitig fertig, dann stricken Sie 1 Rück-R über alle M, bevor Sie mit einem neuen Rapport beginnen (bei dem Sie zunächste M auffassen und neue M anschlagen).

Maria 20.09.2015 - 16:52:

This is solution to my question: to obtain the same numbers of rows in each section (which is finishing domino squer and short rows at the same time) you have to make one row back and forth through all the stitches in between each short rows. This is not indicated in the pattern. This means you have 108 rows (54 ridges) for the domino and 54 short rows and 54 rows on all the stitches.

Maria 17.09.2015 - 23:10:

I have problem with finshing domino part and the short rows part at the same time. I have done all of the short rows and still have many stithes on needle from the domino part. What do I do wrong?

DROPS Design 20.09.2015 kl. 18:53:

Jest dokładnie tak jak pisze Pani w ostatnim poście. Przyjrzymy się wzorowi jeszcze raz i jeśli zajdzie potrzeba wprowadzona zostanie korekta. POWODZENIA!

DROPS Design 18.08.2015 - 12:08:

Kaere alle. Der er lavet en lille rettelse til dette sjal, man skal begynde med at strikke vendingerne med Delight og ikke BabyAlpaca Silk. Se ogsaa under RETTELSER.

Chatarina 21.06.2015 - 15:22:

Hej! Är verkligen detta mönstret rätt? Jag får iallafall inte det till att stämma. Snälla, ni kan väl göra rättelser om det är något fel. Tack på förhand.

Anne-Marie Brosbøl 09.05.2015 - 11:13:

Kan det passe at man skal skifte garntype i de forkortede pinde, jeg kan ikke få det til at passe! Og hvis jeg skifter garn i domino-starten, bliver ret til vrang??? Venlig hilsen Anne-Marie

DROPS Design 22.05.2015 kl. 15:31:

Hej Anne-Marie, du kan godt skifte garn i de forkortede pinde, dog ikke i den side hvor du vender midt i arbejdet. God fornøjelse!

Ingrid 04.02.2015 - 16:46:

Het lijkt mij heerlijk zo'n lange kerstvakantie te hebben. Natuurlijk ben ik met mijn vragen naar de verkoopster gegaan, maar wist de antwoorden niet en verwees mij naar U. Vaak opnieuw begonnen en niet helemaal gelukt,maar het werkstuk is inmiddels gereed. Blijft voor mij overeind dat er een fout in het patroon zit en ik geen antwoord op mijn vragen kreeg. Met vriendelijke groet, Ingrid.

DROPS Design 05.02.2015 kl. 11:35:

Hoi Ingrid. De vraag over het probleem in dit patroon ligt nog bij onze Designafdeling, omdat zij de laatste tijd heel druk zijn geweest met het afmaken van de nieuwe zomercollectie. Ik hoop natuurlijk dat er binnenkort een reactie zal komen! En een persoonlijke noot: ik begrijp uw frustratie, maar aan de andere kant van het internet zitten ook hardwerkende mensen die hun best doen om u en andere gratis ondersteuning te bieden op onze gratis patronen. Fijne dag verder! Mvg. Tine

Linda Rasmussen 01.02.2015 - 17:16:

Nu har jeg strikket de forkortede pinde første gang således, at der er 4 masker tilbage + maskerne fra dominoruden. Skal der strikkes 1 pind ret over alle masker, inden man strikker de forkortede pinde 2. gang? Eller skal jeg starte med at strikke 12 (4+8) masker på første pind. Jeg synes ligesom Diana og Maja, at det ikke kommer til at passe, så jeg kan få den lyse kant i nakken. I har tidligere lovet en rettelse til opskriften, men den er ikke kommet endnu.

DROPS Design 27.05.2015 kl. 15:17:

Hej Linda, Ja så strikker du en pind over alle m inden du starter forfra. God fornøjelse!

Linda Rasmussen 27.01.2015 - 12:11:

Vedr. Model nr. de-114 - Dancing Wind (sjal) På billedet af sjalet er der et meget flot mønster, men den mønstereffekt får jeg slet ikke. Jeg kan ikke helt forstå, hvordan det skal fremkomme, når man skal strikke skiftevis 2 p i hver garntype, det giver hos mig kun et stribet mønster.

DROPS Design 27.01.2015 kl. 15:55:

Hej Linda. Du skal ogsaa strikke de forkortede pinde og dominoruder som staar beskrevet i mönstret

Kommentér oppskrift DROPS 155-5

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.