DROPS Extra / 0-997

Fireside Snuggle Mittens by DROPS Design

DROPS Kerst: gebreide DROPS wanten met kabel van ”Nepal”.

DROPS design: Model nr. ne-131
Garengroep C
-----------------------------------------------------------
Maat: S/M - M/L
Materiaal:
DROPS NEPAL van Garnstudio
100-100 gr. kleur nr. 0500, lichtgrijs
En gebruik:
50-50 gr. kleur nr. 0100, naturel

DROPS BREINLD ZONDER KNOP 4 mm - of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 19 st x 25 nld in tricotst = 10 x 10 cm.
DROPS BREINLD ZONDER KNOP 3 mm – voor de boordsteek
----------------------------------------------------------

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden: kabel, kerst, wanten,
We hebben honderden gratis Kerstpatronen. Bekijk ze hier!
Garen type
Deals vanaf
DROPS NEPAL UNI COLOUR (50g)
DROPS Alpaca Party! / 30% OFF!
2.40 EUR
1.70 EUR
1.69 EUR
DROPS NEPAL MIX (50g)
DROPS Alpaca Party! / 30% OFF!
2.55 EUR
1.80 EUR
1.79 EUR
vanaf 1.35 EUR

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

PATROON: Zie telpatroon A.1.

TIP VOOR HET MEERDEREN:
Meerder 1 st door 1 omsl te maken, brei in de volgende nld de omsl gedraaid recht om gaatjes te voorkomen.

TIP VOOR HET MINDEREN:
Minder als volgt (begin 3 st voor de markeerder): 2 st r samen, 2 st r (markeerder staat tussen deze 2 st), 1 st r afh, 1 st r, afgeh st overh.
--------------------------------------------------------

RECHTERWANT:
Wordt in de rondte gebreid.
Zet 40-40 st op met breinld zonder knop 3 mm en lichtgrijs en brei 1 nld recht. Brei dan boordsteek (= 2 st r/2 st av). Brei als de boordsteek 6-7 cm meet de volgende nld als volgt: * 5 st r, brei de volgende 2 st r samen *, herhaal van *-* nog 2 keer, 2 st av, * 2 st r samen, 2 st r *, herhaal van *-* nog 2 keer, 2 st av en eindig met 3 st r = 34-34 st. Ga verder met breinld zonder knop 4 mm, brei de volgende nld als volgt: * 2 st r samen, 1 omsl *, herhaal van *-* de hele nld . Brei de volgende nld als volgt (brei de omsl recht): 18 st in tricotst (= handpalm), A.1 (= 13 st) en 3 st in tricotst. Ga zo verder in patroon. Meerder bij een hoogte van 13-14 cm 1 st aan elke kant van de eerste st op de nld voor de duim - LEES TIP VOOR HET MEERDEREN. Herhaal dit meerderen aan elke kant van de gemeerderde st op om de nld nog 4-5 keer = 44-46 st. Zet nu de 11-13 duim st op 1 hulpdraad. Ga verder in de rondte als hiervoor en zet TEGELIJKERTIJD 1 nieuwe st op achter de duim st in de volgende nld = 34-34 st.
Brei tot de want ongeveer 26-28 cm meet (pas de want aan indien nodig, er moet nog ongeveer 4 cm te breien zijn tot het werk klaar is) en plaats dan 1 markeerder na de eerste 16 st op de nld en 1 markeerder na de volgende 17 st (1 st over op de nld na de laatste markeerder). Minder nu 1 st aan elke kant van beide markeerders - LEES TIP VOOR HET MINDEREN. Herhaal dit minderen om de nld nog 2 keer en dan elke nld nog 3 keer = 10 st over op de nld. Knip de draad af en haal deze door de overgebleven st, trek de draad aan en zet vast.

DUIM:
Zet de 11-13 duim st terug op de breinld zonder knop 4 mm. Neem nog 4-3 st op achter de duim st = 15-16 st. Brei in tricotst tot de duim ongeveer 4½-5 cm meet (pas de want aan, er moet nog ongeveer ½ cm te breien zijn tot het werk klaar is). Brei 2 nld recht en brei TEGELIJKERTIJD alle st 2 aan 2 r samen in beide nld = 4-4 st over op de nld. Knip de draad af en haal deze door de overgebleven st, trek de draad aan en zet vast.

LINKERWANT:
Zet op en brei als de rechterwant maar in spiegelbeeld – dus begin de boordsteek met 2 av st (in plaats van 2 r st). Brei 1e nld na de boordsteek als volgt: 3 st r, 2 st av, * 2 st r, 2 st r samen *, herhaal van *-* nog 2 keer, 2 st av, * 2 st r samen, 5 st r *, herhaal van *-* nog 2 keer. Ga verder met breinld zonder knop 4 mm, brei de volgende nld als volgt: * 2 st r samen, 1 omsl *, herhaal van *-* de hele nld . Brei de volgende nld als volgt (brei de omsl recht): 3 st in tricotst, A.1 (= 13 st) en 18 st in tricotst. Meerder voor de duim aan elke kant van de laatste st op de nld. Plaats voor het minderen aan de bovenkant van de want de 1e markeerder na de 1e st op de nld en de 2e markeerder na de volgende 17 st (= 16 st over op de nld na de laatste markeerder).

STRIKBANDEN:
Knip 2 draden met een lengte van 2.5 meter elk in naturel. Draai de draden om elkaar heen tot ze gaan krullen, vouw de draden dubbel en laat ze om elkaar heen krullen. Leg een knoopje in elk uiteinde. Rijg het koord heen en weer door de naald met gaatjes. Maak 2 pompons met een diameter van ongeveer 2 cm in naturel. Bevestig een pompon aan elk uiteinde van de strikband. Herhaal op de andere want.

Telpatroon

= recht
= av
= zet 2 st op een kabelnld en houd deze achter het werk, 2 st r, 2 st r van de kabelnld
= zet 2 st op een kabelnld en houd deze voor het werk, 2 st r, 2 st r van de kabelnld

Gerelateerde patronen

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS Extra 0-997.