DROPS Extra / 0-953

DROPS Extra 0-953 by DROPS Design

Strikket DROPS halstørklæde og vanter i ”Eskimo” eller "Andes" med frynser og falsk patent – med dobbelt m

Denne model har endnu ikke noget navn. Har du et godt forslag?

DROPS Design: Model nr ee-471
Garngruppe E
-----------------------------------------------------------
HALSTØRKLÆDE:
Størrelse: one size
Mål: Bredde: 17 cm. Længde (uden frynser): 180 cm
Materialer:
DROPS ESKIMO fra Garnstudio
200 g f.nr 53, lys grå
150 g f.nr 46, mellem grå

Eller brug:
DROPS ANDES fra Garnstudio
200 g f.nr 9020, lys grå
200 g f.nr 9015, grå

DROPS PINDE NR 8 – eller det p.nr du skal bruge for at få 11 m x 15 p glatstrik på 10 x 10 cm.

VANTER:
Størrelse: S - M/L
Materialer:
DROPS ESKIMO fra Garnstudio
100-100 g f.nr 53, lys grå

Eller brug:
DROPS ANDES fra Garnstudio
100-100 g f.nr 9020, lys grå

DROPS STRØMPEP NR 7 - eller det p.nr du skal bruge for at få 12 m x 16 p glatstrik på 10 x 10 cm.
DROPS STRØMPEP NR 6 – til kant.
----------------------------------------------------------

Er du usikker på hvilken størrelse du skal vælge? Da kan det hjælpe dig at vide, at modellen på billedet er ca 170 cm høj og bruger størrelse S eller M. Hvis du laver en trøje, bluse, kjole eller lignende, finder du tøjets mål i måleskitsen nederst i opskriften.

(Gå videre til opskrift...)

Garntype
Deals fra
22.00 DKK
17.95 DKK
24.00 DKK
18.95 DKK
fra 12.00 DKK

Tips & Hjælp

Tak for at du vælger DROPS Design!

Vi gør alt hvad vi kan, for at det skal være let at følge vores opskrifter.

Af den grund har alle modeller specifikke instruktions-videoer som hjælp. Du finder dem under hver opskrift nederst på siden.

Vi har også maske-for-maske instruktioner, som kan hjælpe dig at forstå nogle af de teknikker, vi bruger i vores opskrifter. Dem finder du her!

RETSTRIK (frem og tilbage på p):
Strik ret på hver p.

FALSK PATENT – MED DOBBELT M (HALSTØRKLÆDE):
1.p: * 1 r, 2 vr *, gentag *-* totalt 6 gange, 1 r.
2.p: * 1 vr, 2 r *, gentag *-* totalt 6 gange, 1 vr.
3.p: * 1 dobbelt-m (se forkl under), 2 vr *, gentag *-* totalt 6 gange, 1 dobbelt-m. (= totalt 7 dobbelt-m).
Gentag 2.og 3.p løbende.
DOBBELT M:
Strik 1 ret i m under næste ret-m på p - dvs at maskerne fra de to foregående p strikkes som én.

STRIBER:
* 12 cm lys grå,
12 cm mellem grå *, gentag *-* til færdigt mål, men afpas så der afsluttes med 12 cm lys grå.

FALSK PATENT – MED DOBBELT M (VANTE):
1.omg: * 1 r, 2 vr *.
2.omg: * 1 dobbelt-m (se forkl under), 2 vr *, gentag *-*.
Gentag 1. og 2.omg løbende.
DOBBELT M:
Strik 1 ret i m under næste ret-m på p - dvs at maskerne fra de to foregående p strikkes som én.

UDTAGNINGSTIPS:
Der tages 1 m ud ved at slå om, på næste omg strikkes omslagen drejet ret (dvs i bagerste del af m i stedet for i forreste) for at undgå hul.

INDTAGNINGSTIPS:
Start indtagningen 1 m før mærketråden i hver side: Sæt 1 m på en hj.p bag arb, tag 1 m ret løs af, sæt m fra hj.p tilbage på venstre p, strik 2 m r sm, løft den løse m over = 2 m taget ind. Der tages ind i hver side = 4 m taget ind på hver omg.
----------------------------------------------------------

HALSTØRKLÆDE:
Slå 21 m op på p 8 med lys grå. Strik STRIBER i FALSK PATENT – MED DOBBELT M - se forkl over - over 19 m, Samtidig med at der strikkes 1 kant-m RETSTRIK i hver side. Fortsæt til halstørklædet har 15 striber og måler ca 180 cm (afpas efter en hel stribe). Luk løst af.

FRYNSER:
Klip 3 tråde i hver farve á 32 cm. Læg dem dobbelt og træk løkken gennem patent-m på opslåningskanten og aflukningskanten og træk enderne gennem løkken og stram. Lav 1 frynse for hver patent-m = 7 frynser i hver ende af halstørklædet.
For at frynserne skal hænge pænt på halstørklædet bør de fugtes, rystes og tørres før de bindes på.

VENSTRE VANTE:
Arb strikkes rundt på strømpep. Slå 21-24 m op på strømpep 6 med Eskimo eller Andes. Strik 1 omg ret, derefter strikkes der FALSK PATENT – MED DOBBELT M - se forkl over. Når arb måler 8 cm skiftes der til strømpep 7 og der strikkes videre således:
3 m r, falsk patent over de 7 næste m (dvs * 1 dobbelt m, 2 vr *, gentag fra *-* 1 gang til (dvs totalt 2 gange) afslut med 1 dobbelt m). Fortsæt med 1-2 m glatstrik, tag 1-0 m ind ved at strikke 2 m ret sammen. Fortsæt med glatstrik over de resterende m Samtidig med at der sættes 1 mærketråd i den 1.-24.m (= tommelf-m). Fortsæt videre med glatstrik og falsk patent – med dobbelt-m. Når arb måler 13-14 cm tages der 1 m ud på hver side af m med mærketråden til tommelf-kile – læs UDTAGNINGSTIPS! Gentag udtagningen på hver side af de nye m på næste omg = 5 m i tommelf-kilen. Strik 2 omg som før uden udtagning. Derefter sættes de 5 tommelf-m på 1 tråd. Slå 1 ny m op bag m på tråden = 20-24 m rundt om hånden. Fortsæt med glatstrik og dobbelt m (strikkes til færdigt mål).
Når arb måler 22-24 cm sættes der et mærke i den 2.-1.m på omg, og et mærke i den 12.-13.m, så der er et mærke i hver side af vanten. På næste omg tages der ind på hver side af m med mærketråd – læs INDTAGNINGSTIPS! Gentag indtagningen på hver omg totalt 4-5 gange = 4 m tilbage. Klip tråden og træk den gennem de resterende m og træk godt sammen.

TOMMELFINGER:
Sæt de 5 tommelf-m tilbage på strømpep 7. Strik 5 m op bag tommelfingeren = 10 m. Sæt 1 mærke i den 1.m og i den 6.m på omg. Fortsæt rundt i glatstrik til tommelfingeren måler 5-6 cm. På næste omg tages der ind på hver side af m med mærketråd i - læs INDTAGNINGSTIPS! Gentag indtagningen på næste omg = 2 m tilbage. Klip tråden, træk den gennem de resterende m og træk sammen.

HØJRE VANTE:
Slå op og strik som venstre vante, men modsat. Når der sættes mærke i til tommelfinger, sættes det i modsat side, dvs i den 13.-14.m på omg.

Behöver du hjälp? Her har du instruktionsvideoer som kan hjælpe dig!

For hjælp med en opskrift vil vi bede dig om at tage kontakt med butikken hvor du har købt dit garn. Har du købt DROPS garn er du garanteret kvalificeret hjælp fra vore dygtige DROPS forhandlere, som er specialiserede på DROPS opskrifter.

Alle vore opskrifter er nøje gennemgået og korrekturlæst, men vi er nødt til at tage forbehold for eventuelle fejl. Alle opskrifter er oversat fra de Norske opskrifter og du kan altid tjekke originalopskriften for mål og udregninger.

Hvis du mener at du har fundet en fejl i opskriften, så skal du skrive din kommentar eller dit spørgsmål ind under Kommentarfeltet øverst i opskriften. Gå til originalopskriften for model DROPS Extra 0-953.