DROPS / 150 / 35

Fruit Punch by DROPS Design

Gevilte DROPS tas met kabels en ribbelsteekpatroon van ”Eskimo”.

DROPS design: Model nr. ee-478
Garengroep E
-----------------------------------------------------------
Maten voor het vilten: ongeveer 48 cm breed en 63 cm hoog.
Maten na het vilten: ongeveer 32 cm breed en 42 cm hoog.
Materiaal:
DROPS ESKIMO van Garnstudio
600 gr. kleur nr. 26, pink

DROPS RONDBREINLD 9 mm (80 cm) – of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 10 st x 14 nld in tricotst = 10 x 10 cm (= 15 st x 21 nld in tricotst = 10 x 10 cm na het vilten).
----------------------------------------------------------

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden: kabel, tassen, vilten,
Garen type
Deals vanaf
2.45 EUR
2.10 EUR
vanaf 1.35 EUR

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

RIBBELST (heen en weer gebreid op de nld):
brei alle nld recht. 1 ribbel = 2 nld r.

RIBBELST PATROON:
* 3 nld av, 3 nld r *, herhaal van *-*.

PATROON:
Zie telpatronen A.1 en A.2. De telpatronen geven de goede kant van het werk weer. De patronen worden in de rondte gebreid.
----------------------------------------------------------

TAS:
Wordt in de rondte gebreid op de rondbreinld.
Zet 104 st op met rondbreinld 9 mm en Eskimo. Brei als volgt: * 2 st av, A.1 (= 8 st), 2 st av, 14 st RIBBELST PATROON – zie uitleg boven, 2 st av, A.2 (= 8 st), 2 st av, 14 st ribbelst patroon *, herhaal van *-* nog een keer. Ga zo verder tot het werk 63 cm meet. Brei nu banden als volgt: brei de eerste 12 st op de nld, kant de volgende 40 st af, zet de volgende 12 st op een hulpdraad (brei ze eerst), kant de volgende 40 st af. Brei heen en weer over de 12 st op de nld als volgt: 2 st in RIBBELST – zie uitleg boven, ga verder met A.1, 2 st in ribbelst. Ga verder tot de band 90 cm meet. Kant alle st af. Zet de volgende 12 st van de hulpdraad terug op de rondbreinld 9 mm en brei als de andere band. Zet de twee banden vast aan de tas (boven de kabel aan dezelfde kant). Naai de tas samen aan de onderkant.

VILTEN:
Plaats de tas in de wasmachine met een wasmiddel zonder enzymen of optische bleekmiddelen. Was op een normaal programma op 40 graden zonder voorwas. Vorm de tas nu tot de juiste maat en laat hem liggend drogen. Was de tas in het vervolg op een wolwasprogramma.


Telpatroon

= recht
= zet 4 st op een kabelnld en houd deze achter het werk, 4 st r, 4 st r van de kabelnld
= zet 4 st op een kabelnld en houd deze voor het werk, 4 st r, 4 st r van de kabelnld

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 150-35.