DROPS / 151 / 42

Lavender Field by DROPS Design

Settiin kuuluu: Ainaoikeinneulotut DROPS myssy ja kauluri “Fabel”-langasta.

DROPS Design: Malli nro fa-253
Lankaryhmä A
-----------------------------------------------------------
MYSSY:
Koko: S/M - M/L
Pään ympärys: n. 54/56 - 56/58 cm
Langanmenekki: Garnstudion
DROPS FABEL:
Kumpaankin kokoon:
50 g nro 655, wooden rose
50 g nro 300, ruskea

DROPS PUIKOT NRO 3 tai käsialan mukaan.
NEULETIHEYS: 24 s x 48 krs ainaoikeaa puikoilla nro 3 = 10 x 10 cm.

KAULURI:
Mitat:
Ympärys n. 90 cm. Korkeus: n. 35 cm.
Langanmenekki: Garnstudion
DROPS FABEL:
150 g nro 655, wooden rose
50 g nro 300, ruskea

DROPS PYÖRÖPUIKKO (60 tai 80 cm) NRO 5 tai käsialan mukaan.
NEULETIHEYS: 19 s x 38 krs ainaoikeaa puikoilla nro 5 = 10 x 10 cm.

Etkö ole varma minkä koon mukaan sinun tulisi neuloa/virkata? Kuvan malli on noin 170 cm pituinen ja käyttää kokoa S tai M. Mikäli teet puseron, jakun, mekon tai muuta vastaavaa, löydät valmiin neuleen mitat (cm) ohjeen alareunassa olevasta mittapiirroksesta.

(Siirry ohjeeseen)

Vinkkejä & Apua

Kiitos kun valitsit DROPS Design mallin!

Teemme parhaamme, jotta ohjeemme olisivat mahdollisimman helppoja seurata.

Tästä syystä jokaisella ohjeella on omat opastavat ohjevideot, jotka löytyvät sivun alareunasta.

Meiltä löydät myös oppitunteja, joiden avulla opit ohjeissamme käytettyjä tekniikoita vaihe vaiheelta. Löydät ne tästä!

AINAOIKEINNEULE tasona:
Neulo kaikki kerrokset oikein.

KAVENNUSVINKKI (myssy):
Neulo kunnes jäljellä on 1 s ennen merkkilankaa ja neulo sitten 3 s oikein yhteen. HUOM: Kun olet tehnyt ensimmäisen kavennuskerroksen, siirrä merkkilangat siten, että merkkilanka on seuraavalla krs:lla kavennettavassa silmukassa.
----------------------------------------------------------

MYSSY:
Neulotaan tasona.
Luo 120-128 s puikoille nro 3 ruskealla langalla. Neulo 4 krs AINAOIKEAA (ks. selitys yllä, 1. krs = oikea puoli). Vaihda wooden rose väriseen lankaan ja jatka ainaoikein -neuletta. TARKISTA NEULETIHEYS! Kun työn korkeus on 20-21 cm, kiinnitä 4 merkkilankaa työhön seuraavasti: Kiinnitä 1. merkkilanka ensimmäisten 15-16 s:n jälkeen, kiinnitä sitten seuraavat 3 merkkilankaa aina 30-32 s:n välein = 15-16 s jäljellä viimeisen merkkilangan jälkeen.
Vaihda seuraavalla oikean puolen krs:lla takaisin ruskeaan lankaan. Jatka ainaoikein -neuletta ja kavenna SAMALLA ensimmäisellä oikean puolen krs:lla jokaisen merkkilangan kohdalla 2 s (LUE KAVENNUSVINKKI). Työstä kapeni 8 s. Toista tällaiset kavennukset joka 2. krs (eli jokaisella oikean puolen krs:lla, muista siirtää merkkilankaa siten, että se on kavennettavassa silmukassa) vielä 12-13 kertaa = 16 s jäljellä työssä. Neulo seuraavalla krs:lla (= oikea puoli) kaikki s:t pareittain oikein yhteen = 8 s jäljellä työssä. Katkaise lanka, vedä se jäljellä olevien silmukoiden läpi, kiristä aukko umpeen ja päättele langanpäät hyvin. Myssyn korkeus on n. 25-27 cm. Ompele myssy yhteen keskeltä takaa (ompele reunat vastakkain uloimmista silmukanreunoista).
----------------------------------------------------------

KAULURI:
Neulotaan tasona pyöröpuikolla, jotta kaikille silmukoille olisi tilaa.
Luo 172 s pyöröpuikolle nro 5 ruskealla langalla. Neulo 6 krs AINAOIKEAA (ks. selitys yllä, 1. krs = oikea puoli). Vaihda wooden rose väriseen lankaan ja jatka ainaoikein -neuletta. TARKISTA NEULETIHEYS! Kun työn korkeus on n. 16 cm ja olet viimeksi neulonut nurjan puolen krs:n, vaihda takaisin ruskeaan lankaan. Neulo 6 krs ainaoikeaa. Vaihda takaisin wooden rose väriseen lankaan ja jatka ainaoikein -neuletta. Kun työn korkeus on n. 33 cm ja olet viimeksi neulonut nurjan puolen krs:n, vaihda takaisin ruskeaan lankaan. Neulo 6 krs ainaoikeaa. Päätä s:t löyhästi.
Ompele kauluri yhteen sivusta (ompele reunat vastakkain uloimmista silmukanreunoista).

Tarvitsetko apua? Tässä muutama opetusvideo, jotka voivat olla avuksi!

Saadaksesi lisää apua ohjeen kanssa, ole hyvä ja ota yhteyttä liikkeeseen, josta ostit langat. Mikäli olet ostanut DROPS lankoja, takaamme sinulle ammattimaista apua DROPS ohjesiin erikoistuvilta liikkeiltä.

Kaikki ohjeet käydään tarkasti läpi, mutta virheitä voi silti esiintyä. Kaikki ohjeet käännetään norjasta ja voit aina tarkistaa mittoja ja lukuja alkuperäisestä ohjeesta.

Mikäli uskot löytäneesi ohjeesta virheen, näppäile kommenttisi tai kysymyksesi ohjeen yläreunan Komentti-kenttään. Siirry mallin DROPS 151-42 alkuperäisohjeeseen.