DROPS / 150 / 42

Autumn Mist by DROPS Design

Gebreide DROPS halswarmer en muts met kantpatroon van ”Lima”.

DROPS design: Model nr. li-039
Garengroep B
-----------------------------------------------------------
MUTS:
Maat: S/M - L/XL
Hoofd omtrek: ongeveer 54/56 - 58/60 cm
Materiaal:
DROPS LIMA van Garnstudio
100-100 gr. kleur nr. 9010, lichtgrijs

HALSWARMER:
Maat: Één-maat
Maten:
Omtrek: 69 cm
Hoogte: 42 cm
Materiaal:
DROPS LIMA van Garnstudio
200 gr. kleur nr. 9010, lichtgrijs

DROPS RECHTE BREINLD EN RONDBREINLD (60 cm) 5 mm - of de maat die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 19 st x 25 nld in tricotst = 10 x 10 cm.

DROPS RECHTE BREINLD 4 mm - voor de rand van de muts in ribbelst.
----------------------------------------------------------

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Garen type
Deals vanaf
2.55 EUR
2.30 EUR
vanaf 1.35 EUR

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

RIBBELST (heen en weer gebreid op de nld):
brei alle nld recht. 1 ribbel = 2 nld r.

PATROON:
Zie telpatronen A.1, A.2 en A.3. De telpatronen geven de goede kant van het werk weer. Zowel de heengaande als de teruggaande naalden zijn weergegeven.
----------------------------------------------------------

MUTS:
Wordt heen en weer gebreid op de nld. Zet 95-101 st op met nld 4 mm en Lima. Brei RIBBELS in ribbelst – zie uitleg boven – tot het werk 5-6 cm meet. Ga in de volgende nld aan de goede kant verder met nld 5 mm en brei als volgt: 2 kant st in ribbelst (wordt in ribbelst gebreid tot het werk klaar is), PATROON A.1 (= 2 st) – zie uitleg boven – A.2 (= 6 st) tot er 7 st over zijn (= 14-15 patroonherhalingen in de breedte), A.3 (= 5 st) en eindig met 2 kant st in ribbelst (wordt in ribbelst gebreid tot het werk klaar is). Brei 4 patroonherhalingen van het patroon in de hoogte en plaats TEGELIJKERTIJD een markeerder in de st die overblijft na elke mindering in de een na laatste nld in het patroon = 16-17 markeerders. Ga verder in patroon tot het werk 19-20 cm meet. Pas zo aan dat u eindigt na een hele of halve herhaling van A.2. Ga nu verder in tricotst als volgt: * brei 2 nld in tricotst. Minder dan door 2 st r samen te breien na elke markeerder = 16-17 st geminderd. Brei 3 nld in tricotst. Minder dan door 2 st r samen te breien na elke markeerder = 16-17 st geminderd *, brei 1 nld r, herhaal van *-* nog 1 keer (= 2 keer in totaal). Brei dan 2 nld in tricotst en minder in de volgende nld na elke markeerder door 2 st r samen te breien = 16-17 st geminderd = 15-16 st over op de nld. Knip de draad af en haal deze door de overgebleven st. Trek de draad aan en zet vast.

AFWERKING:
Naai de zijkant samen in de buitenste lusjes van de buitenste st.

HALSWARMER:
Wordt heen en weer gebreid op de rondbreinld.
Zet 131 st op met rondbreinld 5 mm en Lima. Brei 2 RIBBELS in ribbelst - zie uitleg boven. Brei in de volgende nld aan de goede kant 2 kant st in ribbelst, PATROON A.1 (= 2 st) - zie uitleg boven - telpatroon A.2 (= 6 st) tot er 7 st over zijn (= A.2 wordt 20 keer in totaal gebreid), telpatroon A.3 (= 5 st)en 2 kant st in ribbelst. Brei bij een hoogte van ongeveer 40 cm (en er zijn 12 patroonherhalingen in de hoogte gebreid) 2 ribbels in ribbelst. Het werk meet ongeveer 42 cm. Kant losjes alle st af. Knip de draad af en zet vast.

AFWERKING:
Naai de halswarmer samen in de voorste lusjes van de kant st. Knip de draad af en zet vast.

Telpatroon

= recht aan de goede kant, averecht aan de verkeerde kant
= 1 st r afh, 2 st r samen, afgeh st overh
= 1 omsl tussen 2 st
= 2 st r samen
= 1 st r afh, 1 st r, afgeh st overh

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 150-42.