DROPS / 147 / 14

Rebekka by DROPS Design

Gehaakte DROPS zonneklep met ster patroon van ”Paris”. Maat S/M – L/XL.

DROPS design: Model nr. w-480
Garengroep C
-----------------------------------------------------------
Maat: S/M - L/XL
MATEN:
Omtrek: ongeveer 56-58 cm
Hoogte: ongeveer 7 cm
Materiaal: DROPS PARIS van Garnstudio
100 gr voor beide maten in kleur nr. 38, koraal

DROPS HAAKNLD 4 mm – of de maat haaknld die u nodig hebt voor een stekenverhouding van 9 sterren in breedte x 6 toeren in hoogte = 10 x 10 cm.
DROPS PARELMOER KNOPEN NR. 521: 3-3 stuks
----------------------------------------------------------

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden: hoofdbanden, sterpatroon,

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

TIP VOOR HET MINDEREN:
Minder 1 v door 1 v te haken maar wacht met laatste omsl en laatste doorhaling (= 2 st op haak), haak dan volgende v maar haal bij laatste omsl en doorhaling draad door alle st op haak = 1 v geminderd.

ZONNEKLEP:
Wordt heen en weer gehaakt.
Haak 113-117 l met Paris en haaknld 4 mm.

TOER 1 (goede kant): neem 1 st op in elke van volgende 5 l, begin in 2e l vanaf haak, maak een omsl en haal door alle 6 st, haak 1 l en maak zo gaatje boven de 6 st, * neem 1 st op in gaatje, neem 1 st op in zijkant van laatste van de 6 st, neem 1 st op in dezelfde l als waarin laatste van de 6 st opgenomen is, 1 st in elke van volgende 2 l = 6 st op haak, maak een omsl en haal door alle 6 st, 1 l *, herhaal van *-*. Haak 1 hstk in laatste l. Keer.
TOER 2 (verkeerde kant): 2 l (= hstk), haak 2 hstk in "elk sterrengaatje", eindig de toer met 1 hstk in de laatste st.
Keer. Er zijn nu 54-56 sterren op toer en 1 hstk aan elke kant.
TOER 3: 3 l, neem 1 st op in de 2e en 3e l vanaf haak, 1 st in eerste 3 st op toer = 6 st op haak. Maak een omsl en haal draad door alle 6 lussen op haak, 1 l, * neem 1 st op in het gaatje, neem 1 st op in zijkant van laatste van de 6 st, neem 1 st op in dezelfde st als waarin 6e st opgenomen is, 1 st in elke van volgende 2 st = 6 st op de haak. Maak een omsl en haal deze door alle 6 st*, herhaal van *-*. Haak 1 hstk in laatste st. Keer.

Herhaal 2e en 3e toer nog 2 keer (3 keer in totaal), haak dan 2e toer 1 keer, het werk meet nu ongeveer 7 cm in de hoogte, knip de draad af en zet vast. Haak de klep heen en weer over middelste 13 sterren in l-toer aan begin van werk als volgt:
TOER 1: haak 4 l in eerste l (telt als 1 dstk), 1 dstk in elke van volgende 2 l (= 3 dstk in totaal), 1 stk in elke van de volgende 3 l (= 3 stk), 1 hstk in elke van de volgende 3 l (= 3 hstk), 1 v in elke van de volgende 8 l (= 8 v), 1 hstk in elke van de volgende 3 l (= 3 hstk), 1 stk in elke van de volgende 3 l (= 3 stk), 1 dstk in elke van de volgende 3 l (= 3 dstk) = 26 st in totaal, keer het werk.
TOER 2: haak 1 l, 1 v in elke st = 26 v, keer het werk.
TOER 3: haak 1 l, 1 v in elke st = 26 v, keer het werk.
TOER 4: haak 1 l, 1 v in elke st, minder TEGELIJKERTIJD 1 st aan elke kant – LEES TIP VOOR HET MINDEREN = 24 st, keer het werk.
TOER 5: Haak 1 v in elke st, minder TEGELIJKERTIJD 1 st aan elke kant = 22 st. Knip de draad af en zet vast.

GEHAAKTE RAND:
Start aan begin van toer en haak 1 v in elke van de st langs rand aan de onderkant van zonneklep. Knip de draden af en zet vast.

AFWERKING:
Naai zonneklep samen met een overlap van ongeveer 6 cm (u kunt dit zelf aanpassen aan de gewenste maat). Naai de knopen op, naai ze door beide lagen langs de rand middenachter.

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 147-14.