DROPS Extra / 0-842

DROPS Extra 0-842 by DROPS Design

Gebreide DROPS bal voor Pasen van ”Karisma”.

Trefwoorden: decoratie, grafisch, pasen,
Dit model heeft nog geen naam. Heeft u misschien een goede voorstel?

DROPS design: Model nr. Z-597
Garengroep A
--------------------------------------------------------
Maten:
Hoogte: ongeveer 6-7 cm
Materiaal: DROPS KARISMA van Garnstudio
50 gr. kleur nr. 01, naturel
50 gr. kleur nr. 52, mosterdgeel
Een restje garen van kleur nr. 11, oranje - voor de snavel

Een beetje kussenvulling of ander vulsel.

DROPS BREINLD ZONDER KNOP 2.5 mm - of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 26 st x 34 nld in tricotst = 10 x 10 cm.
DROPS HAAKNLD 3 mm - voor het ophanglusje.
---------------------------------------------------------

Heeft u deze of een van onze andere ontwerpen gemaakt? Tag uw afbeeldingen in social media met #dropsdesign, zodat we ze kunnen zien!

Wilt u een ander garen gebruiken? Probeer de garenvervanger!
Opmerkingen (0)

100% wol
vanaf 2.39 € /50g
DROPS Karisma uni colour DROPS Karisma uni colour 2.39 € /50g
Wolplein.nl
Bestel
DROPS Karisma mix DROPS Karisma mix 2.39 € /50g
Wolplein.nl
Bestel
Naalden & Haaknaalden
Het garen om dit patroon van te maken kunt u vanaf 4.78€ krijgen. Lees meer.

Instructies voor het patroon

KLEURENALTERNATIEF: De bal wordt ook mooi als u de kleuren andersom gebruikt, dus gebruik de achtergrondkleur voor het kuiken en andersom.
PATROON: Zie telpatroon A-1. Het hele patroon wordt in tricotst gebreid. Het patroon wordt in de rondte gebreid op breinld zonder knop.

TIP VOOR HET MEERDEREN:
Meerder 1 st door de draad tussen 2 st van de vorige nld op te nemen – brei deze st gedraaid recht, dus brei achter in de st in plaats van voor in de st om gaatjes te voorkomen.
Meerder 1 st aan elke kant van de st met de markeerder (naturel) als volgt: Brei tot er 1 st overblijft voor deze st, meerder 1 st met naturel, brei de volgende 3 st (st met de markeerder is de middelste van deze st) 1 st met naturel.

TIP VOOR HET MINDEREN:
Minder 1 st aan elke kant van de st met de markeerder (naturel) als volgt: Brei tot er 2 st over zijn voor deze st, brei de volgende 2 st samen met mosterdgeel, brei 1 st (met de markeerder) met naturel, 1 st r afh, brei de volgende st met mosterdgeel, afgeh st overh.
---------------------------------------------------------

BAL:
Brei de bal in de rondte in tricotst op breinld zonder knop, van onderen naar boven.
Zet 6 st op met naturel en verdeel ze gelijkmatig over 3 breinld zonder knop 2.5 mm (zie ook KLEURENALTERNATIEF); 2 st op elke nld. Brei 1 nld. Meerder door 2 st in elke st te breien (= 4 st elke nld). Brei dan A-1 drie keer in de rondte. Plaats als de 1e nld van A-1 is gebreid een markeerder in de laatste st op elke nld (naturel), neem de markeerder gaandeweg mee naar boven. Meerder dan 1 st met naturel aan elke kant van de st met de markeerder - Lees TIP VOOR HET MEERDEREN boven. Minder dan 1 st met mosterdgeel aan elke kant van de st met de markeerder - Lees TIP VOOR HET MINDEREN. Vul als A-1 is gebreid (= 4 st over op elke nld) de bal met wat kussenvulling. Eindig met 1 nld in naturel. Knip de draad af op een lengte van ongeveer 50 cm – hiermee haakt u later het ophanglusje. Gebruik een nld en haal de draad door de laatste st, trek de draad aan en zet vast.

OPHANGLUSJE:
Steek haaknld 3 mm door de bovenkant en haak 1 l, ga verder met l tot de l-ketting ongeveer 16 cm meet. Eindig met 1 hv aan de bovenkant van de bal. Knip de draden af en zet vast.
Maas de snavel op met oranje.
Telpatroon

= mosterdgeel
= naturel
= borduren in oranje - breien in naturel

There are no comments to this pattern yet! Leave yours below.

Laat een opmerking achter voor DROPS Extra 0-842

Wij horen graag wat u vindt van dit patroon!

Wilt u een vraag stellen, kies dan de juiste categorie in het formulier hieronder om sneller een antwoord te krijgen. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *.