DROPS / 138 / 15

New Leaf by DROPS Design

Strikket DROPS sjal i ”Lace” med hullmønster

Stikkord: hullmønster, skjerf, stola,
DROPS design: Modell nr la-004
Garngruppe A
--------------------------------------------------------
Bredde: ca 46 cm ferdig strukket
Lengde: ca 150 cm ferdig strukket
Materialer: DROPS LACE fra Garnstudio
100 gr f.nr 0100, natur

DROPS RUNDP (60 eller 80 cm) NR 3,5 - les STRIKKEFASTHET - under.
+ en ekstra rundp i samme tykkelse til oppleggskanten.

STRIKKEFASTHET:
Dette arb skal fuktes og strekkes i mål når det er ferdig strikket. Strikkefastheten er derfor ikke så viktig, men for å få en fornemmelse av om det strikkes for løst eller fast skal 23 m x 30 p på p 3,5 måle ca 10 x 10 cm.
--------------------------------------------------------

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal velge? Da hjelper det kanskje å vite at modellen på bildet er ca 170 cm høy og bruker størrelse S eller M. Om du lager en genser, jakke, kjole eller lignende, kan du finne en målskisse av det ferdige plagget (i cm) nederst i oppskriften.

70% Alpakka, 30% Silke
fra 43.00 kr /50g
DROPS Lace uni colour DROPS Lace uni colour 43.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Lace mix DROPS Lace mix 43.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
Pinner & Heklenåler
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 86kr. Les mer.

Instruksjoner

MØNSTER:
Se diag M.1 og M.2. Diag viser alle p i mønsteret sett fra retten.

STRIKKETIPS:
Det er viktig at det legges opp og felles av svært løst slik at kantene kan strekkes i form til små spisser når sjalet er ferdig.
--------------------------------------------------------

SJAL:
Legg opp 87 m over 2 stk rundp 3,5 med Lace. Trekk den ene rundp ut og strikk første p slik fra retten: M.1A (= 7 m), M.1B over de neste 70 m, avslutt med M.1C (= 10 m). Når M.1 er strikket en gang i høyden fortsettes det med M.2 (istedenfor M.1) på samme måte til arb måler ca 148 cm (evt til ønsket lengde). Strikk de 2 siste p i M.2 A, B og C èn gang til, deretter felles det meget LØST av.

STREKKING:
Legg sjalet i lunkent vann til det er gjennomvått. Press forsiktigt ut vannet fra sjalet – det må ikke vris, deretter rulles sjalet i et håndkle og klemmes for å fjerne mere vann - sjalet vil nå bare være litt fuktigt.
Legg sjalet på et gulvteppe eller en madrass – trekk det forsiktigt ut i mål og bruk knappenåler til å feste med. NB: Langs hver kortside settes det en knappenål i hver rapport der 3 m ble strikket sammen og 1 knappenål ytterst i hvert hjørne (= 10 nåler i hver side). Trekk litt ved hver nål slik at kanten formes til små spisser. La arb tørke. Gjenta prosessen når sjalet har blitt vasket.

Diagram

= rett fra retten, vrang fra vrangen
= vrang fra retten, rett fra vrangen
= 1 kast mellom 2 m
= 2 rett sammen
= ta 1 m løs av p som om den skulle Strikkes rett, 1 rett, løft den løse m over
= ta 2 m løs av p som om de skulle strikkes rett sammen, strikk 1 rett og løft de 2 løse m over


Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

Vi har også steg-for-steg instruksjoner for ulike teknikker som du finner her.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (30)

Verena Switon 16.06.2018 - 17:36:

Hallo ! Ich würde gerne die Maschenanzahl reduzieren, um den Schal etwas schmaler und länger zu arbeiten. Ist das überhaupt möglich und um wie viele Maschen kann ich reduzieren ? Danke

DROPS Design 18.06.2018 kl. 08:12:

Liebe Frau Switon, wir können leider nicht jeder Anleitung nach jeder individuellen Frage anpassen. Hier können Sie aber 10 Maschen weniger anschlagen für je 1 Rapport M.1B/M.2B - Sollten Sie weitere individuelle HIlfe, nehmen Sie bitte Kontakt mit Ihrem Laden, wo Sie die Wolle gekauft haben. Viel Spaß beim stricken!

Eliz 06.03.2018 - 15:48:

Hello, I am knitting M.1 using markers to separate the 3 sections in the diagram but have to keep moving the markers 1 stitch to the right to keep the 7-10-10 divisions. M.1a has a YO but no decrease to offset it, increasing the section from 7 to 8 stitches each time. Is this as expected or am I doing something incorrectly? Looks like the same will happen in M.2. Thanks

DROPS Design 06.03.2018 kl. 16:16:

Dear Liz, you are making it right, move markers so that the number of sts is always the same as shown in diagram (in M.1 as well as in M.2) to make sure you will always have the correct number of sts (this is due to the YOs and dec that are not beside each other but with some sts in between). Happy knitting!

Hanne Aasbak 18.12.2017 - 22:50:

Etter å ha strikket noen runder med mønster M.1A ( =7m),M.1B (=70m) og M.1C (=10 m), får jeg for lite masker på M.1C og for mange masker på M.1A. M.1A har ikke (ta 2 m løs av p, 1r , løft de 2 løse m over), noe som gjør at denne siden får flere masker, på grunn av kastet man skal ha. Hva som har skjedd med M.1C vet jeg ikke, men har for få masker. Hva har gått galt?

DROPS Design 20.12.2017 kl. 13:59:

Hei Hanne. Om du lar en merketråd mellom diagrammene følge med loddrett oppover når du strikker, så vil du hele tide kontrollere at M.1a alltid har 7 masker, M.1b har 70 masker og M.1c har 10 masker. Kastene og fellingene er alltid på samme sted, men når du begynner på M.2 forandres dette. Når du begynner på M.2a strikkes det 3 rett masker, 2 rett sammen, 1 kast og 2 rett masker (=7 masker) og M.1a er på 7 masker osv. God Fornøyelse!

Karina 12.12.2017 - 21:20:

Wie werden die Umschläge in der Rückreihe gestrickt? Ganz normal oder verschränkt? Vielen Dank für die Hilfe.

DROPS Design 13.12.2017 kl. 10:27:

Liebe Karina, die Umschläge werden ganz normal in der Rückreihe gestrickt, so daß Löcher entstehen. Viel Spaß beim stricken!

May Tranquilino 28.01.2017 - 11:06:

What is the yardage of yarn required for this shawl? Thank you

DROPS Design 29.01.2017 kl. 14:10:

Hello May. This shawl requires approx. 874 yds for yarn of 2 ply / lace. Drops Lace ( 1 ball of yarn): 50 gr = approx. 437 yds ( 400 m).

Marie Barot 03.01.2016 - 08:32:

Pour le montage, on enroule bien le fil sur les deux aiguilles côte à côte pour que les mailles soient plus grandes ?

DROPS Design 04.01.2016 kl. 09:26:

Bonjour Mme Barot, c'est exact, vous pouvez utiliser les 2 pointes de l'aiguille circulaire. Bon tricot!

Beatriz Silva 27.12.2015 - 17:40:

Comprei a lã Drops Lace e comecei a fazer uma amostra do modelo 138-15, com as agulhas 3,5mm como recomendado. Apesar de ter bloqueado a amostra, o trabalho não se parece nada com a da gravura. Tentei com fio lace duplo e o aspecto também não é o mesmo. Comecei então a tentar com agulhas 2,5 mas o aspecto do trabalho também não se parece com a gravura. Na gravura a lã parece muito mais grossa que a lace que comprei. Será que me podem ajudar a resolver o problema pois acho o modelo muito bonito?

DROPS Design 04.01.2016 kl. 16:00:

O fio Lace torna-se mais encorpado após ser devidamente bloqueado e esticado. O fio pode parecer fino e, quando tricotado, não parecer ter o aspecto do trabalho final, mas após ser molhado e bem esticado, e deixado secar, fica diferente. Pode tentar tricotar uma amostra com agulhas 3.25 mm ou 3.75 mm ou mesmo 4 mm para abrir mais o ponto rendado. Bom tricô!

Loredana 27.11.2015 - 16:29:

Sto realizzando questa stola.Le misure finali sono150 x 49 cm circa,è possibile che lavorando fino a 148 cm lo scialle si allunghi di soli 2 cm? Grazie Loredana

DROPS Design 29.11.2015 kl. 14:56:

Buongiorno Loredana, per capire quanto si allunga il modello può provare a lavorare il campione, lavarlo e bloccarlo come farebbe alla stola: in questo modo può valutare quanto si allunga e stabilire la lunghezza da lavorare. La lunghezza della stola è solo indicativa, può fermarsi anche prima, dipende da come la desidera. Buon lavoro!!

Anna 23.10.2015 - 13:40:

Liebes Drops Team, da ich nun die letzten zwei Reihen in M2 gestrickt habe muss ich von der Vorderseite abketten. Berücksichtige ich hier das Muster in M2 oder kette ich glatt ab? Vielen Dank

DROPS Design 27.10.2015 kl. 22:56:

Sie ketten einfach glatt re, also re ab. Beachten Sie dabei, dass Sie sehr locker abketten müssen, also ggf. z.B. mit einer dickeren Nadel, damit sich der Schal noch gut spannen lässt.

Rekha Sharma 31.07.2014 - 13:35:

I have had no end of problems in rectifying mistakes in this pattern. I can generally take care of yarn overs in the purl side of knitting, but what about shortage of stitches; where are they meant to be compensated

DROPS Design 31.07.2014 kl. 14:36:

Dear Mrs Sharma, not sure what you mean with shortage of sts, the number of sts should be constant all the way in each repeat of diagrams. Each double dec (sl 1, K2tog, psso) should be compensated with 2 yos, and each single dec with 1 yo. Happy knitting!

Kommentér oppskrift DROPS 138-15

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.