Winter Jolly by DROPS Design

Strikket munkehette med pongpong i DROPS Delight. Til barn i størrelser fra 3 til 12 år

Stikkord: hette, hetteluer,

DROPS design: Modell nr DE-001-bn
Garngruppe A
--------------------------------------------------------
¬Størrelse: 3/5 - 6/9 - 10/12 år
Passer hodemål: 48/50 - 51/53 - 54/56 cm. Materialer: DROPS DELIGHT fra Garnstudio
100-150-150 g f.nr 03, blå .

DROPS SETTP OG RUNDP (60 og 40 cm) NR 2,5 - eller det p.nr du må bruke for å få 26 m x 35 p glstrikk på 10 x 10 cm.
--------------------------------------------------------

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!

75% Ull, 25% Polyamid
fra 29.50 kr /50g
DROPS Delight print DROPS Delight print 29.50 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
Pinner & Heklenåler
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 59kr. Les mer.

Instruksjoner

FELLETIPS:
Strikk til det gjenstår 2 m før merket, 2 r sm (merket), ta 1 m løs av p som om den skulle strikkes r, 1 r, løft den løse m over.

MUNKEHETTE:
Arb strikkes nedenfra og oppover.
Legg opp 324-348-372 m på rundp 2,5 (60 cm) med Delight. Strikk 4 omg vrbord = 2 r / 2 vr. Neste omg strikkes slik: * 2 r, 2 vr, 2 vr sm, 2 vr, 2 vr sm, 2 vr *, gjenta fra *-* omg rundt = 270-290-310 m. Fortsett med * 2 r, 8 vr * oppover. Samtidig på 3.-4.-5. omg, felles det 1 m i hvert vr-parti ved å strikke de 2 siste vr-m sm, gjenta fellingen på hver 3.-4.-5.omg til det kun er 2 vr igjen i alle vr-paritene – NB: Fell annenhver gang på starten og slutten av hvert vr-parti (bytt til liten rundp når det er for få m til den store) = 108-116-124 m. Arb måler nå ca 7-8-10 cm. Strikk 2 r / 2 vr i 3-4-5 cm. På neste omg økes alle 2 vr til 3 vr = 135-145-155 m. Strikk 2 omg med 2 r / 3 vr. På neste omg felles de 12 første m av for åpning til ansiktet. HERFRA MÅLES ARB VIDERE! Videre strikkes arb ferdig frem og tilbake på p. SAMTIDIG felles det 1 m på beg av hver p 7 ganger i hver side = 109-119-129 m tilbake på p. Fortsett vrborden med 1 m rille i hver side i ca 16-18-20 cm (fra der de 12 første m ble felt), avslutt etter 1 p fra vrangen. Fortsett med toppstykket.

TOPPSTYKKE:
Strikk 1 p vrbord som før (fra retten) og legg opp 37 nye m på slutten av p = 146-156-166 m. Strikk 1 omg rundt over alle m slik: 1 vr, * 2 r, 3 vr *, gjenta fra *-* til det gjenstår 3 m før de nye m ble lagt opp, strikk 2 r, 1 vr, deretter strikkes de nye m slik: * 2 r, 3 vr *, gjenta fra *-*, og avslutt med å strikke de 2 siste m r (dvs at vrborden ikke går opp i overgangene mellom toppstykket og resten av luen, dette vil ikke synes pga fellingene videre). Nå strikkes det frem og tilbake over de nye m samtidig som m fra hver side felles inn, dvs strikk slik: Snu arb, * strikk tilbake fra vrangen til det gjenstår 1 m av de nye m, deretter strikkes 2 vr sm. Snu arb, ta første m løs av p, strikk videre til det gjenstår 1 m av de nye m, ta denne løs av p som om den skulle strikkes r, strikk 1 r og løft den løste m over. Snu arb, ta første m løs av p *, gjenta fra *-* til det er felt inn 38-43-48 m i hver side, det er nå 70 m tilbake på p og vrborden går opp hele veien rundt i 2 r /3 vr. Fortsett med halen.

HALE:
Videre strikkes det rundt på settp over alle m – sett 1 merke midt mellom de 2 rett-m på starten og slutten av toppstykket. Når det er strikket 3-3-4 omg, felles det 1 m på hver side av begge merkene – SE FELLETIPS, gjenta fellingen på hver 4.-4.-5. omg totalt 15 ganger = 10 m tilbake på p. Klipp tråden og trekk den gjennom de resterende m, snurp sammen og fest godt. Halen måler ca 17-17-21 cm.

KANT RUNDT ANSIKTET:
Strikk opp 130-140-150 m på liten rundp 2,5 innenfor 1 kantm rundt åpningen på hetta – NB: Langs toppstykket øverst strikkes det opp 2 m over de 2 rett-m og 2 m over de 3 vrang-m. Videre strikkes det vrbord = 2 r / 2 vr (pass på at rett- og vrang-m stemmer over hverandre øverst på toppstykket) i ca 5-6-7 cm, fell av med r over r og vr over vr. Brett vrborden dobbelt mot vrangen og sy fast i opplukkingskanten.

PONGPONG:
Lag en tett pongpong på ca 4-5 cm i diameter og fest den i tuppen av halen.

Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

Vi har også steg-for-steg instruksjoner for ulike teknikker som du finner her.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (38)

Diane 30.09.2019 - 16:15:

Bonjour Je viens de relire mon parton et j'ai réalisé que l'erreur vient du début du dessus de tete J'ai bien mon 146 mailles je doit diminuer 38 mailles chaque côté et c'est à ce moment qu'il reste un total de 70 mailles je vient de réaliser que j'ai diminuer juste l'équivalent de 38 mailles Voilà l'erreur Merci de votre patience maintenant ca devrait fonctionner

Diane 30.09.2019 - 14:26:

Ok avant de commencer la pointe on a un total de 107mailles? Et pour vous dessus de tete on parle des 37 mailles? La pointe ne fait pas comme la photo du patron 70 mailles moins 60 je sais que ca donne 10 je sais compter et j'ai fait ces diminutions sur les 70 mailles Mais il reste toujours les 37 mailles

DROPS Design 30.09.2019 kl. 16:13:

Bonjour Diane, vous diminuez 1 m avant le 1er marqueur du dessus de la tête et 1 m après le 1er marqueur du dessus de la tête), vous tricotez les mailles suivantes jusqu'à ce qu'il reste 2 m avant le marqueur suivant, vous diminuez ensuite 1 m du dessus de la tête avant le 2ème marqueur et 1 m du côté après le 2ème marqueur = après cette 1ère diminution, vous avez diminué 4 m: 2 sur le dessus de la tête et 2 sur le "dessous" (côté "queue" de la cagoule) et il reste 66 mailles. Vous devez ainsi toujours diminuer 4 mailles, avant et après chacun des marqueurs à chaque fois. Bon tricot!

Diane 29.09.2019 - 06:03:

Ca fait 2 fois que j'essaie ca ne marche pas. Pourtant ca fait longtemps que je tricote. Donc je tricote 37 maille .je place un marqueur.je tricote les 70 mailles je pose un mar queur avant de commencer les 37 mailles...si je comprends votre message je ne diminue pas sur les 37mailles??? Seulement sur les 70 mailles Est-ce que je bouge les marqueurs apres chaque diminutions?? À l'aide j'aime beaucoup le modele un video aurait grandement aidé les tricoteuses.....merci

DROPS Design 30.09.2019 kl. 10:37:

Bonjour Diane, vous devez avoir un marqueur entre les 2 premières mailles endroit du dessus de la tête m et un autre marqueur entre les 2 dernières mailles endroit du dessus de la tête. Vous diminuez ensuite de chaque côté de chacun de ces marqueurs (= avant + après chacun des marqueurs = 4 diminutions par tour) 15 fois au total = soit 60 mailles diminuées au total. Vous aviez 70 mailles avant de commencer, il vous en reste 10. Bon tricot!

Diane 27.09.2019 - 14:45:

Quand on commence la pointe on a 107 mailles(70côtes +37 (dessus de tete) donc je tricote 35(dessus tete)1dim 2 mailles marqueurs et 1 dim) je tric jusque fin dessus tete et 1dim..2 mailles marqueurs et dim sur 37 mailles....15x 4 mailles =60 et on a au debut dim 108 on ne peut pas arriver à 10 total

DROPS Design 27.09.2019 kl. 15:54:

Bonjour Diane, vous diminuez 4 m au total = 2 m de chaque côté de chaque marqueur et 15 fois au total, vous allez donc diminuer 4 x 15 = 60 mailles. Vous aviez 70 mailles avant la pointe, il reste donc 10 mailles. Bon tricot!

Diane 26.09.2019 - 17:08:

Pointe est ce qu'on diminue seulement sur les 70 mailles côtés ce qui donne 10 mailles ou c'est 10 totales est ce qu'on diminue aussi sur les 37 centrales???

DROPS Design 27.09.2019 kl. 08:04:

Bonjour Diane, on diminue 2 m à chaque marqueur (avant et après le dessus de la tête) soit 4 mailles au total par tour jusqu'à ce qu'il reste 10 m, on diminue avant et après les 37 m (avant et après le marqueur) et les 37 m (après et avant le marqueur). Bon tricot!

Kilian 24.05.2019 - 20:24:

Meine Frage hat sich erledigt, in der deutschen Übersetzung fehlt ein entscheidender Satz, nämlich dass die linken Maschen sich entsprechend der Abnahme reduzieren 🤷🏻‍♀️ war vom Muster her logisch.. Steht SO aber nicht in der deutschen Übersetzung.

DROPS Design 27.05.2019 kl. 10:25:

Die Anleitung wurde korrigiert, sodass die entsprechende Stelle nun klarer und eindeutiger sein sollte. Viel Spaß beim Weiterstricken!

Kilian 24.05.2019 - 15:27:

Mit * 2 re., 8 li.* weiterstricken. Gleichzeitig bei jeder 3. Runde in jeder li.-Partie abwechslungsweise die 2 ersten/ letzten Maschen zusammenstricken Versteh ich richtig, dass das Muster da "verrutscht" und ich die abzunehmenden Maschen mal links mal rechts zusammen abstricke? Je nach dem, wo ich grad im Muster bin?

DROPS Design 27.05.2019 kl. 08:20:

Lieber Kilian, die 8 li Maschen werden abgenommen bis nur 2 li Maschen bleiben, dh bis Bündchen 2 re, 2 li aussehen. Viel Spaß beim stricken!

Laura 15.01.2019 - 22:45:

Bonjour, Je suis arrivée au dessus de la tête et ai augmenté de 37 mailles au bout du rang. Je ne comprends pas vraiment comment continuer l'ouvrage. Reprend-on en rond ou en A-R? Je sais que la suestion à déjà été posée mais là réponse ne m'a pas paru très claire, je suis navrée d'insister. Je vous remercie

DROPS Design 16.01.2019 kl. 08:28:

Bonjour Laura, quand les 37 m sont montées, tricotez le tour suivant comme indiqué en commençant par les dernières mailles sur l'aiguille (= en rond, on va terminer par les 37 m montées). Au rang suivant, vous tricotez uniquement les 37 m en même temps, vous tricotez la dernière de ces 37 m avec la m suivante du côté de la tête (en fin de rang sur l'envers (1er rang) et en fin de rang sur l'endroit), ces diminutions se font à la fin de chaque rang jusqu'à ce qu'il reste 70 m (= vous avez diminué 38-43-48 m de chaque côté). Bon tricot!

BELLECULLEE Christine 27.08.2018 - 18:29:

Bonsoir . Je voudrai faire cette cagoule mais sans la pointe comment faut il que je fasse , merci de vos réponses

DROPS Design 04.09.2018 kl. 13:32:

Bonjour Mme Bellecullee, nous ne sommes malheureusement pas en mesure de pouvoir adapter chacun de nos modèles à chaque demande individuelle. N'hésitez pas à vous adresser à votre magasin, même par mail ou téléphone, pour toute assistance complémentaire. Bon tricot!

Silvia 29.01.2018 - 12:44:

Ich verstehe nicht ganz den Übergang: Mütze mit 1 R. von der Rückseite abschliessen. Von der Vorderseite 1 R. Bündchen stricken und am Schluss der R. 37 neue M. anschlagen = 146-156-166 M. Mir ist nicht ganz klar, wo ich die Maschen für die Vorderseite hernehmen soll. Irgendwie verstehe ich das nicht ganz

DROPS Design 29.01.2018 kl. 13:18:

Liebe Silvia, diese 37 M sind oben am Kopf, dann stricken Sie 1 Rd wie beschrieben über alle Maschen (mit den neuen Maschen enden). Dann werden Sie nur die neuen Maschen stricken, gleichzeitig, am Ende jeder reihe stricken Sie die letzte der neuen Maschen zusammen mit der nächsten Masche der Seite bis 38-43-48 M abgenommen werden. Viel Spaß beim stricken!

Kommentér oppskrift DROPS Children 22-38

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.