DROPS / 135 / 41

Winter comfort by DROPS Design

DROPS vantar till dam och herr i ”Karisma” med norskt mönster

DROPS design: Modell nr U-643
Garngrupp B
--------------------------------------------------------
Storlek: dam - herr
Garnåtgång: DROPS Karisma från Garnstudio
100-100 g nr 01, natur
50-50 g nr 56, mörk brun melerad

DROPS STRUMPST nr 3,5 - eller det st.nr du måste använda för att få 22 m x 30 v i slätst på 10 x 10 cm.
DROPS STRUMPST nr 2,5 - till resår.
--------------------------------------------------------

Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

(Gå vidare till mönster...)

Tags: nordisk, vantar,
Garnsort
Deals från

Tips & Hjälp

Tack för att du väljer DROPS Design!

Vi gör allt vi kan för att det ska vara så lätt som möjligt att följa våra mönster.

Därav har varje model specifika instruktions-videos till hjälp. Du hittar dem under varje mönster nederst på sidan.

Vi har även steg-för-steg instruktioner, som kan hjälpa dig att förstå några av de tekniker vi använder i våra mönster.Dem hittar du här!

MÖNSTER:
Se diagr M.1, M.2 och M.3 till damvanten.
Se diagr M.4 och M.5 till herrvanten.
--------------------------------------------------------

VÄNSTER VANTE:
Arb stickas runt på strumpst.
DAM: Lägg upp 96 m på strumpst 2,5 med natur. Sticka diagr M.1 över alla m, efter M.1 är det 48 m på st. Sticka sedan resår med rm över rm och am över am tills arb mäter 10 cm. Byt till strumpst 3,5 – HÄRIFRÅN MÄTS NU ARB! Sticka 1 v slätst samtidigt som det minskas 4 m jämnt fördelat = 44 m. Fortsätt med diagr M.2.
HERR: Lägg upp 56 m på strumpst 2,5 med natur. Sticka resår = 2 rm 2 am i 10 cm.
Byt till strumpst 3,5 – HÄRIFRÅN MÄTS NU ARB! Sticka 1 v slätst samtidigt som det minskas 4 m jämnt fördelat = 52 m. Fortsätt med diagr M.4.
DAM och HERR:
När det är stickat upp till de 3 svarta rutorna i diagrammet, stickas diagr M.3 för dam och M.5 för herr över dessa 3 rutorna. Öka i M.3/M.5 med 1 omslag innanför 1 m i varje sida, på nästa v stickas omslagen vridet räta (dvs sticka i bakre maskbågarna) så att det inte blir hål. När det är ökat 4-5 ggr (det är nu 11-13 m i tumkilen) stickas det 6-4 v där det inte ökas mer, sedan sätts de 11-13 tummaskorna på 1 tråd. Lägg upp 3 nya m bakom m på tråden = 44-52 m. Sticka sedan efter M.2/M.4. När man börjar att minska på toppen av handen, minskas det på varje sida av den naturfärgade m i varje sida genom att sticka 2 m tills med brunt. Minska så här före den naturfärgade m: 2 rm tills. Minska så här efter den naturfärgade m: Lyft 1 m som om den skulle stickas rät, 1 rm, drag den lyfta m över. Efter alla minskn är det 12 m kvar på st, klipp av trådarna, drag dem genom de resterande m och drag åt.

TUMME:
Sätt tillbaka de 11-13 tummaskorna på strumpst 3,5. Sticka upp 7-9 m bakom tummen = 18-22 m. Fortsätt runt efter M.3/M.5. Minska på varje sida av den bruna m i varje sida genom att sticka 2 m tills med natur. Minska så här före den bruna m: 2 rm tills. Minska så här efter den bruna m: Lyft 1 m som om den skulle stickas rät, 1 rm, drag den lyfta m över. Efter alla minskn är det 6 m kvar på st, klipp av trådarna, drag dem genom de resterande m och drag åt.

HÖGER VANTE:
Lägg upp och sticka som vänster vante men motsatt, dvs att de 3 svarta m till tumme stickas i 4:e, 5:e och 6:e m från höger sida av diagrammet.

Diagram

= rm
= am
= 2 rm tills
= lyft 1 m som om den skulle stickas rät, 1 rm, drag den lyfta m över
= natur
= mörk brun melerad
= m till tumkil


Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS 135-41.