DROPS / 132 / 16

Highland Beauty by DROPS Design

DROPS strikket bolero i ”Eskimo”. Str S-XXL

Stikkord: bolero, vester,
DROPS Design: Modell nr EE-362
Garngruppe E
--------------------------------------------------------
Størrelse: S - M - L - XL - XXL
Materialer:
DROPS ESKIMO fra Garnstudio
250-300-350-400-450 g f.nr 23, mulvarp

DROPS PINNE NR 10 - eller den p du må ha for å få 9 m x 18 p perlestrikk på 10 x 10 cm.
DROPS RUNDP NR 10 (80 cm)
--------------------------------------------------------

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal velge? Da hjelper det kanskje å vite at modellen på bildet er ca 170 cm høy og bruker størrelse S eller M. Om du lager en genser, jakke, kjole eller lignende, kan du finne en målskisse av det ferdige plagget (i cm) nederst i oppskriften.

100% Ull
fra 15.00 kr /50g
DROPS Eskimo uni colour DROPS Eskimo uni colour 15.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Eskimo mix DROPS Eskimo mix 17.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
DROPS Eskimo print DROPS Eskimo print 19.00 kr /50g
Strikkenett.no
Bestill
Pinner & Heklenåler
Garnet for å lage denne oppskriften koster fra 75kr. Les mer.

Instruksjoner

PERLESTRIKK:
1.p: * 1 rett, 1 vrang *, gjenta fra *-*.
2.p: rett over vrang og vrang over rett. Gjenta 2.p.
--------------------------------------------------------

BOLEN:
Legg opp 70-71-72-73-74 m på p 10 med Eskimo. Strikk Perlestrikk – se forkl over - samtidig som det felles på hver 2.p: 1 m i hver side totalt 4 ganger = 62-63-64-65-66 m. Når arb måler 7-8-9-10-11 cm felles 17 m løst av i hver side = 28-29-30-31-32 m. Strikk til arb måler 13-14-15-16-17 cm og legg løst opp 17 nye m i hver side. Strikk Perlestrikk til arb måler 15-17-19-21-23 cm. Deretter økes det 1 m i hver side på hver 2.p totalt 4 ganger = 70-71-72-73-74 m. Sett m på en tråd når arb måler 20-22-24-26-28 cm.
MONTERING:
Sy A og B sammen i begge sider med usynlige maskesting - se diagrammet.
KANT:
Arb strikkes rundt på rundp 10. Sett m fra tråden på pinnen og plukk opp 1 m i hver av oppleggsmaskene = 140-142-144-146-148 m - plukk opp m helt ytterst slik det ikke blir noen kant så plagget kan vendes og brukes både med retten og vrangen ut.
Strikk 1 omg vrang samtidig som maskeantallet justeres til 141-144-147-150-153 m rundt hele bolen (maskeantallet er delbart med 3). Strikk vrbord: * 1 rett, 2 vrang * gjenta fra *-*.
Når vrborden måler 4 cm økes i alle vrangpartier fra 2 vrang til 3 vrang slik: Øk ved å lage ett kast i overgangen fra rett til vrang og på neste p strikkes kastet vridd vrang (slik det ikke blir hull). Etter 8 cm økes i alle vrangpartier fra 3 vrang til 4 vrang.
Når vrborden måler 12 cm økes over den øverste halvpart av masker (altså bare i halvparten av vrborden) - alle vrangpartier fra 4 vrang til 5 vrang, øk som tidligere.
Fell løst av med rett over rett og vrang over vrang når kanten måler 17-17-17-17-17 cm. Damp kanten lett.

Diagram


Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

Vi har også steg-for-steg instruksjoner for ulike teknikker som du finner her.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (42)

Anne 16.03.2018 - 08:50:

Hallo! Noch eine Frage, ich erkenne an dem Diagramm gerade nicht mehr, was wozu gehört, was z.B. auch der Armausschnitt sein soll. Gibt es da eine besser beschriftete Vorlage? Stricke ich jeweils ein Vorder- und ein Rückenteil oder soll das Ganze schon ein Vorder-Rückteil in einem sein? Wird jeweils A mit B oder A mit A zusammengenäht? Danke für die Hilfe! Anne

DROPS Design 16.03.2018 kl. 09:33:

Liebe Anne, Arbeit wird von unten nach oben in der Maßskizze gestrickt, dh von unten am Rückenteil mit Abnahmen dann die Maschen für beiden Ärmel abketten, dann 6 cm gerade stricken, dann die Maschen der beiden Ärmel anschlagen und abnehmen. Die Naht wird jeweils A+B auf beiden Seiten gemacht. Viel Spaß beim stricken!

Anne 14.03.2018 - 14:25:

Hallo! Ich bin etwas verunsichert, ob mit dem Abketten nach 7cm die Gesamtlänge gemeint ist, oder ob ab dem knapp 6cm langen Stück mit den bis dahin abgeketteten 8 Maschen gerechnet wird. VG Anne

DROPS Design 14.03.2018 kl. 15:24:

Liebe Anne, ja ganz genau, die 7 cm sind von der Anschlagskante gemessen - siehe auch Maßskizze: 17 M auf beiden Seite abketten, dann wenn die Arbeit 13 cm misst (von der Anschlagskante) 17 M. auf beiden Seiten anschlagen. Viel Spaß beim stricken!

Barbara 28.02.2018 - 22:04:

Hallo! Nur eine kleine blöde Frage am Rand: Stimmen denn die Bilder mit der Anleitung überein? Mir scheint, auf den Bildern seien die Zunahmen immer überall gemacht worden, die letzte nicht nur gegen den Nacken. Oder ist das eine optische Täuschung? Liebe Grüsse und besten Dank, Barbara

Kathrin 11.01.2016 - 20:28:

Wie ist das Diagramm gemeint? Muss man ein Vorderteil & ein Rückenteil stricken, oder alles in einem? Zeigt das Diagramm wie es zusammengenäht aussieht, oder wo soll zusammengenäht werden? Ich habe beim Vorderteil die Maschen abgekettet & weitergestrickt bis wieder Maschen zugenommen werden sollen. WIe muss ich Maschen zunehmen, damit mein Teil so aussieht wie das Diagramm? Wenn ich wie in dem angegebenen Video Maschen quer zunehme dann müsste ich ja über die abgeketteten Maschen zunehmen.

DROPS Design 08.02.2016 kl. 12:40:

Der Bolero wird in einem Stück gestrickt, das Diagramm zeigt den Bolero vor dem Zusammennähen. Der untere Rand ist der Anschlagrand, die seitlichen Schrägen zeigen die Abnahmen, dann ketten Sie beidseitig M ab, das sehen Sie im Diagramm auch. Sie stricken dann den mittleren Teil über weniger M, bis Sie beidseitig wieder neue M anschlagen, dafür fassen Sie aber keine M auf, sondern schlagen Sie neu zusätzlich zu den M auf der Nadel an, so als ob Sie einen neuen Maschenanschlag machen.

Kim 16.05.2015 - 20:48:

Adjusted the # of sts and rows to accommodate a worsted weight yarn. Lovely! Even a more feminine drape...and easier on the hands to knit with a US8 needle. Many thanks for this beautiful pattern.

Trille Tørnqvist 01.02.2015 - 18:46:

Hej med jer. Først tak for de gode opskrifter. Der står 9m x 18 rækker = 10x10. Er det rigtigt jeg får ikke mere end 5 cm bred. Hvad gør jeg forkert 😃 Pft hilsen Trille

DROPS Design 02.02.2015 kl. 13:29:

Hej Trille, Jo det stemmer, hvis du strikker i DROPS Eskimo på pinde nr 10 så skal du få 9 m på 10 cm i bredden. God fornøjelse!

Syberthe Langedijk 15.01.2015 - 14:08:

Ik begrijp iets niet aan het patroon: maas a en b aan beide zijkanten. A en B vormen toch de respectievelijke linker- en rechtervooronder-en bovenpanden? En de 6 cm uitsparingen moeten de armsgaten zijn. Dan is er toch geen sprake van mazen , maar eerder van gewoon met een steekje vastzetten?

DROPS Design 12.02.2015 kl. 17:23:

Hoi Syberthe. A en B zijn de naden midden op de voorpanden. Je naait/maast deze stukken aan elkaar.

Claudia 11.12.2014 - 13:31:

Thank you! Seems I got confused because I used a slightly different yarn and therefore needed to decrease in ALL rows. So I will begin to increase right away...

Claudia 10.12.2014 - 19:57:

I have knitted the first part of the body and the middle part of the body with less stitches. I thought I would now have to increase the stitches in the same way as I have decreased them before. BUT the pattern says that I have to knit 3 more cm (for size M) BEFORE I begin the increase again. Does that make sense? Doesn't the second part (where we increase stitches) become BIGGER than the first part when I knit THOSE THREE CENITIMETERS before increasing?? This is puzzling for me...

DROPS Design 11.12.2014 kl. 09:49:

Dear Claudia, both parts will be the same just reversed, you started with dec every other row a total of 4 times then continue until work measures 8 cm - for 2nd part, work first until 17 cm (= 3 more cm) and start inc. Happy knitting!

LAURENCE 29.10.2014 - 16:50:

Bonjour je ne comprends pas au niveau de la bordure ce qu'il fait faire à 12 cm: a quoi correspnd "la moitie des mailles de la partie du dessus" ce n'est pas clair sur combien de cote doit on faire des augmentations? merci

DROPS Design 29.10.2014 kl. 17:33:

Bonjour Laurence, on augmente dans la partie supérieure de la bordure,c'est-à-dire toute la partie qui va former le col (et non celle qui sera en bas du dos) - on augmente 1 m env dans chacune des sections 4 m env dans cette partie. Bon tricot!

Kommentér oppskrift DROPS 132-16

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.