DROPS Delight
DROPS Delight
75% gyapjú, 25% poliamid
Discontinued
keressen más lehetőségeket!
DROPS SS24
DROPS 133-1
DROPS design: DE-058
„A” fonalcsoport
--------------------------------------------------

Méretek: a képen látható kendő kb. 70 cm magas a háta közepénél mérve.

Alapanyagok és eszközök:
DROPS DELIGHT a Garnstudio-tól
50 g szín kód 04, világoskék mix
50 g szín kód 09, türkiz/lila mix
50 g szín kód 14, lila/zöld mix
50 g szín kód 05, bézs/szürke/rózsaszín mix
50 g szín kód 07, bézs/kék mix

DROPS KÖRKÖTŐTŰ – 80 cm hosszú, 4 mm-es, vagy olyan méretű, amellyel a megadott kötéspróbát el tudjuk érni.

Kötéspróba:
21 szem x 27 sor (harisnyakötéssel) = 10 x 10 cm-es

-------------------------------------------------------

Választható más fonalak – Nézze meg hogyan helyettesítheti be a fonalat ITT.
A_F fonalcsoportok – Használja ugyanazt a mintát és helyettesítse be a fonalat ITT.
Fonalhasználat más, behelyettesített fonalnál – Hazsnálja a fonalátváltónkat.

-------------------------------------------------------

DROPS Delight
DROPS Delight
75% gyapjú, 25% poliamid
Discontinued
keressen más lehetőségeket!

Mintaleírás

CSÍKOK
A következő színekkel dolgozzunk: 50 g világoskék mix, 50 g türkiz/lila mix, 50 g lila/zöld mix, 50 g bézs/szürke/rózsaszín mix, 50 g bézs/kék mix
MINTA:
Lásd M.1.-es ábrát. Az ábra a minta minden sorát a színoldal felől mutatja.
--------------------------------------------------

KENDŐ
Oda-vissza kötjük körkötőtűvel, hogy elegendő hely legyen a szemeknek.
4 mm-es tűvel szedjünk fel 17 szemet a Delight fonallal. Kössünk egy sort fordított szemekkel (= visszája), EZZEL EGYIDEJŰLEG kezdjük el a csíkok kötését (lásd a fenti magyarázatot).
Folytassuk a kötést a következőképpen (1. sor = színe): az M. 1.-es ábrát ismételjük 8 alkalommal, a sorvégi utolsó szemet harisnyakötéssel kötjük (sima a színén, fordított a visszáján).
Kössük az M. 1.-es ábrát az alábbi módon:
1. sor (színe): *1 sima, 1 ráhajtás, 1 sima, 1 ráhajtás, helyezzünk el egy szemjelölőt *, ismételjük a *-* közötti részt és fejezzük be a sort 1 simával. Most 8 jelölőnk van a tűn, minden egyes ismétlés után egy.
2. sor és minden visszája sor: minden szemet fordítottan kötünk, a ráhajtásokat is.
3. sor: *1 sima, 1 ráhajtás, 3 sima, 1 ráhajtás*, ismételjük *-* közötti részt és a sort 1 sima szemmel fejezzük be.
5. sor: *2 sima 1 szembe öltve, 1 szemet átemelünk, mintha simán kötnénk, 1 sima, az átemelt szemet áthúzzuk a lekötött szem felett, 2 szem simán összeköt, 2 sima egy szembe öltve * ismételjük a *-* közötti részt, a sort egy sima szemmel fejezzük be.
7. sor: *2 sima egy szembe öltve, 1 ráhajtás, 1 szemet átemelünk, mintha sima volna, 1 sima, az átemelt szemet áthúzzuk a lekötött szem felett, 2 szemet simán összekötünk, 1 ráhajtás, 2 sima 1 szembe öltve. Ismételjük a *-* közötti részt és a sort 1 simával fejezzük be. Folytassuk a 8 ismétlés kötését 1 szemet mindig harisnyakötéssel kötve a sor végén.

Addig kössük, míg az M. 1.-es ábrát függőlegesen egyszer meg nem kötöttük (= 129 szem).
Folytassuk az M.1B ábra függőleges irányú ismétlésével a kívánt hossz eléréséig. Az M.1B ábra 2. sorával fejezzük be (azaz a ráhajtásos sorral).
Kössünk sima szemekkel 1 sort a visszáján.
Láncoljuk le a szemeket, dolgozzuk el fonalat a kezdő 17 szem sorába behúzva.

Diagram

symbols = A színén sima, a visszáján fordított.
symbols = ráhajtás (2 szem között)
symbols = 1 szemet simán átemelünk, 1 sima, majd az átemelt szemet a sima fölött áthúzzuk
symbols = 2 szemet simán összekötünk
symbols = 1 szembe 2-t készítünk (1-et szaporítunk)
diagram
Kérdése van? Olvassa el a gyakran ismételt kérdések (GYIK) listáját!

A kötéspróba határozza meg a munkadarabunk végső méretét, általában 10 x 10 cm-ben mérjük. A következő módon adjuk meg: A szemek száma egymás mellett x a sorok száma egymás fölött- vagyis: 19 szem x 26 sor = 10 x 10 cm.

A kötés/horgoláspróba mindenkinél egyéni: egyesek lazábban dolgoznak, mások szorosabban. A kötéspróbán a kötő/horgolótű méretének változtatásával tudunk igazítani, ezért van az, hogy a javasolt tűméretet csak ajánlásnak szánjuk! A kötő/horgolótű méretének ellenőrzésével, esetleges cseréjével tudjuk biztosítani, hogy a SAJÁT kötéspróbánk megfeleljen a mintában megadottnak. Ha a mintában megadott kötés/horgoláspróbától eltérünk, a felhasznált fonalmennyisége változhat, és a kész darabunk mérete is eltérő lesz a mint a mintában megadott.

A szükséges fonalmennyiséget grammban adjuk meg, például: 450 gramm. Ahhoz, hogy ki tudjuk számolni, hány gombolyagra lesz szükségünk, tudnunk kell hány gramm fonal van egy-egy gombolyagban (ez általában 25 gramm, 50 gramm vagy 100 gramm). Ezt az adatot megtudhatjuk, ha az oldalainkon az adott fonaltípusra kattintunk. A minta elkészítéséhez szükséges fonalmennyiséget osszuk el az egy-egy gombolyagban található fonalmennyiségével, Például, ha egy gombolyagban 50 gramm fonal van, akkor így számolunk: 450/50 = 9, vagyis 9 gombolyagra lesz szükségünk.

Amikor egy adott fonalat egy másikra cserélünk az a legfontosabb, hogy a kötés/horgoláspróba ugyanaz maradjon, így az elkészült darabunk mérete akkora lesz, mint a mintában található mintarajz méretei. Könnyebben tarthatjuk be a megadott kötés/horgoláspróbát, ha ugyanabból a fonalcsoportból használunk másik fonalat. Egy vastagabb fonal kötéspróbáját több szál, vékonyabb fonal összefogásával is elérhetjük. . Kérjük, próbálja ki a fonal-átváltónkat.r.Javasoljuk hogy mindig készítsen próbadarabot!.

Kérjük, ne feledje: mivel minden fonalunk más-más tulajdonságú, fonalváltásnál előfordulhat, hogy az elkészült darab a fotón látottól eltérő lesz.

A fonalakat vastagságuk, és a velük elérhető kötéspróba szerint csoportokba rendeztük, így könnyebben találhat mintát a kedvenc fonalához. Vagy könnyebben találhat egy mintához fonal-alternatívákat. Az ugyanabban a fonalcsoportban levő fonalak hasonló kötéspróbát adnak, így egymással behelyettesíthetőek. Azonban, ettől függetlenül a minőségük, a struktúrájuk eltérő, így az elkészült darab különleges és egyedi lesz. Az egyes fonalcsoportok áttekintéséhez kattintson ide!.

A fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 26 -23 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

B fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 22 -20 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

C fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 19 -16 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

D fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 15 -12 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

E fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 11 -9 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

E fonalcsoport = a csoporton belül minden fonallal 8 -5,5 szemet tudunk 10 cm-en kötni.

Amennyiben több szál fonalat összefogva szeretne dolgozni, ehhez a következőket érdemes tudni: A C fonalcsoport 1 szálával hasonló kötéspróbát tudunk készíteni, mint az A. fonalcsoport 2 szálát összefogva, Az A fonalcsoportból tehát bármely fonalból 2 szálat, vagy bármely 2 fonalból 1-1 szálat összefogva megfelel a C fonal 1-1 szálának, ezt a mintákban így jeleztük: A + A = C.

Az alábbiakban áttekintjük, hogyan működnek a fonalaink, ha 1 szálnál többel dolgozunk:

2 szál az A fonalcsoportból megfelel a C fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A + A = C

3 szál az A fonalcsoportból megfelel a D fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A+A+A = D

4 szál az A fonalcsoportból megfelel az E fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A + A+A+A = D

8 szál az A fonalcsoportból megfelel az F fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: A+A+A+A +A+A+A+A = F

2 szál az B fonalcsoportból megfelel a D fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: B+B =D

2 szál a C fonalcsoportból megfelel az E fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: C+C = E

4 szál a C fonalcsoportból megfelel az F fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: C+C+C+C = F

2 szál az E fonalcsoportból megfelel az F fonalcsoport 1 szálának. Ezt a mintában így jeleztük: E+E= F

A fonalak ilyen cseréjével új minőségeket, új struktúrákat érhetünk el, a választott kombinációktól függően. Kifejlesztettünk egy fonal-kalkulátort, amivel kiszámolhatja, mennyi fonalra van szüksége, ha 1 szál fonal helyett 2 vagy több szál kombinációját választja. A kalkulátorhoz a linket minden minta oldalán megtalálja. Ne feledje, hogy a megadott kötéspróba határozza meg, melyik fonalakat használhatjuk. Feltétlenül készítsünk próbadarabot a választott fonalkombinációval, és ellenőrizzük, hogy be tudjuk-e tartani a megfelelő kötéspróbát.

Minden mintánk tetején talál linket a fonal-átváltónkhoz, ami segítséget nyújt, ha a mintában megadottól eltérő fonalat szeretne használni. A cserélni kívánt fonalat, a méretünkhöz szükséges fonalmennyiséget és a szálak számát megadva, a fonal átváltó megadja, milyen más, hasonló kötéspróbát adó lehetőségek közül választhat. Azt is megmondja, hogy az új típusból milyen mennyiségre van szükség, és kell-e több szálat használnunk egyszerre. A legtöbb gombolyagunk 50 grammos (némelyik 25 vagy 100 grammos).

Ha a mintában több színt használunk, minden színt külön ki kell számolnunk. Ugyanígy, ha a mintát több, különböző típusú fonalból készítjük (például 1 szál Alpaca és 1 szál Kid Silk fonalból), akkor mindegyikhez külön-külön kell alternatívát keresnünk.

Mivel a különböző fonalak tulajdonságai, struktúrája eltér, úgy döntöttünk, hogy a mintáinkban megtartjuk azt az eredeti fonalat, amihez az adott mintát terveztük. Ugyanakkor, a most is elérhető fonalaink között könnyen találhat megfelelő alternatívát, ha a fonal-átváltónkat használja, vagy ugyanabból a fonalcsoportból választ ma is gyártott típust.

Az is előfordulhat, hogy egy-egy kereskedőnél még van a már nem gyártott fonalból készlet, vagy valakinek a saját készleteiben lapul olyan gombolyag, amihez szeretne mintát találni.

The a fonal átváltó segít alternatív fonalat keresni és kiszámolni az új típusból szükséges fonalmennyiséget.

Ha úgy gondolja, nehéz eldönteni, melyik méretet készítse, jó ötlet, ha megmér egy hasonló típusú, már meglevő, kényelmes darabot, aminek a méretét jónak találja, és ennek a darabnak a méreteit összehasonlítja a diagramon megadott méretekkel.

A rajzot a méretekkel a minták alján találja..

Nézze meg a következő DROPS leckét: Hogyan olvassuk a méretrajzot?

A mintákban megadott tűméret csak javaslat, a fontos, hogy a megadott kötés/ horgoláspróbát tartani tudjuk. Mivel mindenki más kötéspróbával dolgozik, előfordulhat, hogy más méretű tűvel kell dolgoznunk, hogy a minta kötés/horgoláspróbáját be tudjuk tartani- akár 1-2 mérettel kisebb vagy nagyobb kötőtűre is szükség lehet, hogy a megfelelő kötés/horgoláspróbát elérjük. Ezért azt tanácsoljuk mindig készítsen próbadarabot.

Ha a mintában megadottól eltérő kötés/horgoláspróbával dolgozik, az elkészült darab méretei eltérhetnek a méretrajzon megadottaktól.

Olvassa el a következő DROPS leckét: Hogyan mérjük a kötés/horgoláspróbát?

Olvassa el a következő DROPS leckét: Hogyan készítsünk próbadarabot a kötéspróba ellenőrzéséhez?

Ha egy darabot fentről lefelé haladva készít, lehetősége lesz arra, hogy rugalmasabban kezelje a mintát, és a saját alkatára, méreteire igazítsa. Például könnyebb munka közben felpróbálni a darabot, és a vállrész hosszán változtatni.

A mintaleírások minden lépést elmagyaráznak, a megfelelő sorrendben. A diagramokat a kötés irányénak megfelelően adjuk meg, és a szokásos módon olvassuk őket.

A diagram minden sort/kört és minden szemet a színe oldal (SZO) felől nézve mutat jobbról balra. 1 négyzet = 1 szem.

Amikor oda-vissza haladva (síkban) dolgozunk, minden 2. sort a színe oldal felől, minden 2. sort pedig a fonákoldal felől kötünk, ezért a diagramot át kell fordítanunk: balról jobbra haladva olvassuk, a sima szemeket fordított szemekkel kötjük, a fordított szemeket sima szemként, stb.

Amikor körbenhaladva dolgozunk, minden kört a színe oldal felől kötünk, és minden körben jobbról balra haladva dolgozunk.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassuk a kötésminták diagramjait?

A diagram minden sort/kört és minden szemet a színe oldal felől ábrázol. Alulról felfelé, jobbról balra haladva olvassuk.

Amikor oda-vissza haladva dolgozunk, minden 2. sort a színe oldal felől készítünk, jobbról balra haladba, és minden 2. sort a fonákoldal feéá, ekkor a diagramot balról jobbra haladva kell olvasnunk.

Amikor körben haladva dolgozunk, a diagramminden sorát a színe oldal felől köjük, a diagramot jobbról balra haladva olvassuk.

Amikor kör alakban dolgozunk, a darab közepén kezdünk, és onnan kifelé haladunk, az óra járásával ellentétes irányban, sorról sorra.

A sorok általában adott számú láncszemmel kezdődnek (a következő szem magasságának megfelelően), ezt vagy belerajzoljuk a diagramba, vagy elmagyarázzuk a mintában.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassam a horgolási diagramokat?

ha egy körben/ sorban egymás mellett több, különböző diagram mintáját készítjük, a mintaleírásban gyakran ezt látjuk: "kössük az A.1 jelű mintát, A.2, A.3 jelű mintát összesen 0-0-2-3-4 alkalommal." Ez azt jelenti, hogy elkészítjük az A.1 jelű mintát egyszer, majd az A.2 jelű mintát egyszer, az A.3 jelű mintát ismételjük egymás mellett annyiszor, amennyit a minta a méretünkben megad, ebben az esetben: S méretben = 0 alkalommal, M méretben = 0 alkalommal, L méretben = 2 alkalommal, XL méretben = 3 alkalommal és XXL méretben = 4 alkalommal.

A diagramokat a szokásos módon készítjük: Az A.1 jelű minta első sorával kezdünk, utána az A.2 jelű minta első sorát készítjük, stb.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassam a kötésminta diagramokat?

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassam a horgolásminták diagramjait?

A darabok teljes szélessége (csuklótól csuklóig) a nagyobb méretekben nagyobb lesz, annak ellenére, hogy magukat az ujjakat rövidebbre készítjük. A nagyobb méretek válla szélesebb, az ujjak felső íve hosszabb, így minden méretben jól illenek az adott alkatra.

A méretrajz adatokat tartalmas a darab teljes hosszáról. Ha ez egy pulóver, vagy kardigán, a hosszát a váll legmagasabb, a nyakkivágáshoz legközelebb eső, pontjától mérjük, a darabon egyenesen lefelé. NEM a vállcsúcstól. Ugyanígy a vállrészek hosszát is a váll legmagasabb pontjától mérjük addig a pontig, ahol szétválik a testre és a két ujjára.

Egy kardigán hosszát, soha nem a gomboláspántján mérjük (kivéve, ha ezt a minta külön kiemeli), A kardigán hosszát mindig a pánt mellett mérjük.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Hogyan olvassuk a méretrajzot?

A diagramok mintáját gyakran ismételjük egymás mellett vagy egymás fölött. 1 ismétlés, amit a diagram rajzán látunk. Ha a minta azt mondja, készítsünk 5 ismétlést egymás mellett a körben az A.1 jelű mintából, akkor az A.1 jelű minta szemeit 5 alkalommal ismételjük egymás után/egymás mellett a körben. Ha a minta azt mondja, ismételjük az A.1 jelű minta sorait 2 alkalommal egymás fölött, akkor elkészítjük egymás fölött a minta sorait egyszer, majd elölről kezdjük, és újra elkészítjük a minta sorait még egyszer..

A láncszemek (lsz-ek) valamivel keskenyebbek, mint a több szem, így ahhoz, hogy elkerüljük, hogy a kezdőszélünk túl szoros legyen, a kezdőszélen több lsz-t horgolunk. A szemek számát a következő sorban a mintarajz méreteinek és a mintának megfelelően igazítjuk.

A bordásminta rugalmasabb, és pl. a harisnyakötéshez képest kissé összehúzódik. A bordásminta előtti szaporítással elkerülhetjük, hogy a testrész és a bordásmintás szegély között látható különbség legyen.

A leláncolást könnyen készíthetjük túl szorosra. Ha a leláncolás közben rendszeres közönként ráhajtást iktatunk be, amint rendes szemként leláncolunk, elkerülhetjük, hogy a leláncolt szélünk túl szoros legyen..

Nézzük meg a következő DROPS videót: Hogyan lándoljunk le ráhajtásokkal (rh-sokkal)?

Egyenletesen szaporíthatunk vagy fogyaszthatunk, ha felváltva kell például minden 3. és minden 4. sorban/körben szaporítanunk/fogyasztanunk. Ezt úgy csináljuk: két sort készítünk, a harmadik sorban szaporítunk, készítünk újabb 3 sort és a 4. sorban szaporítunk, majd ismételjük a fentieket, amíg minden szaporítást elkészítettünk.

Olvassuk el a következő DROPS leckét: Szaporítsunk vagy fogyasszunk 1 szemet felváltva minden 3. és 4. sorban .

Ha valaki oda-vissza haladva helyett körben szeret kötni, természetesen módosíthatja a mintát. Az eleje közepéhez a felvágáshoz (a steek-hez) szemeket kell adnunk általában 5 szemet). Amikor alapesetben (oda-vissza haladva) megfordulnánk, egyszerűen tovább kötünk, lekötjük a steek szemeit, és körben haladva folytatjuk. Végül a steek szemei közepén elvágjuk a darabot, szemeket szedünk fel a pántokhoz, és eltakarjuk a vágott széleket.

Nézzük meg a következő DROPS videót: Hogyan kötjük és vágjuk fel a steek szemeit?

Ha a körben haladva helyett inkább oda-vissza haladva szeretnénk egy darabot kötni, természetesen módosíthatjuk a mintát, és a darabokat külön-külön készítjük el, majd végül összevarrjuk. A testrész szemeinek számát osszuk el kettővel, adjunk hozzá mindét oldalon 1-1 szélszemet (az összevarráshoz), és az eleje és háta darabot kössük meg külön-külön.

Olvassuke l a következő DROPS leckét:: Tudok körkötőtűre iírt mintát egyenes kötőtűre adaptálni?

A mintaismétlések a különböző méretekben eltérhetnek, hogy végül a megfelelő arányokat és méreteket kapjuk. Ha nem pontosan ugyanazt a méretet kötjük, mint ami a fotón van, néhány apró részletben kissé eltérhet a saját méretünkben készített darab. A mintákat gondosan dolgozzuk ki és igazítjuk, hogy minden méretben hasonló hatást érjünk el.

Ügyeljünk arra, hogy a méretünknek megfelelő leírást kövessük!

ha találtunk egy női mértekben elérhető darabot, ami tetszik, nem túl bonyolult átalakítani férfi méretre. A legnagyobb különbség az ujjak és a test hossza lesz. Kezdjük azzal a mérettel, amelynek a mellbősége megfelel. A hozzáadott hosszakat akkor kötjük, mielőtt a karöltőhöz vagy az ujjak felső ívéhez elkezdjük a fogyasztásokat. Ha a mintát fentről lefelé haladva készítjük, a plusz hosszt közvetlenül a karöltők kialakítása után adjuk a testhez, az ujjához pedig az első fogyasztások előtt..

A szükséges fonalmennyiség attól függ, mennyit adtuk hozzá a hosszakhoz, de jobb, ha egy gombolyaggal töbet veszünk, mintha kevesesebbet.

Alább néhány tanácsot adunk, hogyan tudja a legjobb eredményt elérni, amikor szöszösebb fonalakkal dolgozik:

1. Miután elkészítettük a darabot (mielőtt kimosnánk) alaposan rázzuk ki. MEGJEGYZÉS: Ne használjunk szösztelenítőt, boholytalanítót, kefét, stb., olyan eszközt, ami beleakadhat a szálakba.

2. Tegyük a darabot egy műanyag zsákba és a fagyasztóba. A hidegben a szálak kevésbé tapadnak egymáshoz, és a fölösleges szöszök könnyebben eltávolíthatóak lesznek.

3. Hagyjuk néhány órára a fagyasztóban, majd újra alaposan rázzuk ki..

4. A darabot a fonal címkéjén található kezelési utasítás szerint mossuk ki..

A szöszölés / bögösödés a legfinomabb szálakból készült daraboknál is előfordul. Ez a használat természetes jele, következménye, szinte lehetetlen elkerülni, és a leglátványosabb a legnagyobb kopásnak kitett területeken, a mandzsettáknál, vagy a karöltők alatt.

A szöszök, bögök eltávolításával felfrissítheti a darabját, ehhez használjon boholytalanítót, vagy szösztelenítő hengert.

Még mindig nem találta meg a választ, amire szüksége van? Görgessen lejjebb, és tegye fel kérdését, és szakembereink megpróbálnak segíteni. Ez általában 5-10 munkanapon beül megtörténik..
Addig is elolvashatja a korábban, mások által feltett kérdéseket és a válaszokat, vagy csatlakozhat a Facebook-on a DROPS Workshophoz, hogy kézimunkázó társaitól kaphasson segítséget.

Post a comment to pattern DROPS 133-1

Szívesen vesszük, ha megosztja velünk gondolatait erről a mintáról.

Ha kérdést szeretne feltenni, ügyeljen arra, hogy a megfelelő kategóriát válassza ki, így fegyorsíthatja a válaszadás folyamatát. Það verður að merkja við svæði merktri með *.

Megjegyzések / Kérdések (271)

country flag Claudia wrote:

Buongiorno, ho fatto lo scialle ed è magnifico, ma non capisco come Per cortesia, è possibile avere un video? Grazie e cordiali saluti.

10.09.2023 - 08:57

DROPS Design answered:

Buonasera Claudia, ci può spiegare meglio il suo problema? Buon lavoro!

10.09.2023 - 22:02

country flag DUBOIS wrote:

Bonjour Avez vous une vidéo pour montrer comment on fait ? Merci

24.08.2023 - 17:29

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Dubois, nous n'avons effectivement pas de vidéo pour cette technique: passez simplement le fil de montage dans les mailles du montage pour les resserrer et ainsi fermer ce "trou" au niveau du milieu de l'envergure pour que cette longueur soit bien droite. Bon tricot!

25.08.2023 - 08:11

country flag DUBOIS wrote:

Bonjour Utilise t on le fil du montage ou un nouveau fil ? Le fil reste dans les mailles une fois resserrer ou on l enlève une fois resserrer ? Merci

21.08.2023 - 11:04

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Dubois, si vous avez prévu suffisamment de fil avant le montage, vous pouvez volontiers l'utiliser, serrez ensuite bien, sécurisez et rentrez le fil (comme n'importe quel fil). Bon tricot!

21.08.2023 - 15:03

country flag DUBOIS wrote:

Bonjour Comment fait on pour : passer un fil dans les mailles du rang de montage, serrer et arrêter ? Avez vous une vidéo ? Est ce obligatoire ? A quel moment le fait on ? Pouvez vous m indiquer le nombre de mailles que fait le chale sur la photo ? Merci

20.08.2023 - 11:52

DROPS Design answered:

Bonjour Mme Dubois, le rang de montage fait 17 mailles, pour que le bord du châle terminé soit bien droit, on va passer un fil dans ces 17 mailles puis resserrer pour refermer ces 17mailles en rond, ainsi, les 2 côtés du châle (de chaque côté de ces 17 m) seront bien droits, sans la "cassure" du rang de montage. Le nombre de mailles du châle n'est pas important, tout va dépendre de votre propre tension en hauteur. Tricotez simplement en suivant les diagrammes (et les couleurs) jusqu'à la hauteur indiquée ou souhaitée. Bon tricot!

21.08.2023 - 08:57

country flag Lillemor wrote:

Dere skriver "repeter M1.B i høyden". MEN dere glemmer påskrive at M1.B skal økes i bredden ved å øke antall vanlige masker mellom kastene og fellingene. Dette bør rettes. Andre strikker har kommentert tilsvarende andre sjal i samme type oppskrift.

11.08.2023 - 23:10

country flag Ellen wrote:

De onderrand van mijn butterfly dream krult erg om. Ik heb afgekant volgens de aanwijzingen in het patroon. Wat kan ik daar aan doen?

22.07.2023 - 19:00

DROPS Design answered:

Dag Ellen,

Waarschijnlijk komt dit doordat je ietsje te strak hebt afgekant. Wat je zou kunnen doen is afkanten met een dikkere naald.

22.07.2023 - 19:58

country flag Ulrike Fehlow wrote:

Ich verstehe einen Teil der Musterfolge nicht. Bei den Kreisen muss ich aus einer rechten Masche 2 herausstricken. In der Musterfolge steht am Anfang so eine Masche und am Ende. Muss ich dann im Mittelteil eine zweite 2aus1 Masche stricken oder gehe ich gleich zu den überzogenen Maschen über?

14.04.2023 - 20:43

DROPS Design answered:

Liebe Frau Fehlow, die Diagramme sollen so wiederholt, dh es sind dann 2 "Kreisen" nebeneinander, der eine an der Ende vom Diagram und der nächste am Anfang nächter Rapport. In diesem Video zeigen wir, wie man das Diagram strickt und kann Ihnen sicher helfen. Viel Spaß beim stricken!

17.04.2023 - 08:44

country flag Tone Sandvik wrote:

Hei, jeg skrev feil i innsendt spørsmål. Mente pinne 5, og ikke pinne 7. Så riktig spørsmål blir: jeg får ikke beskrivelse av pinne 75og visualiseringen av pinne 4 i M1 til å henge sammen. Pinne 5 i M1 ser ut til å bare være rettstrikk mens beskrivelsen av pinne 5 i teksten over er noe helt annet. Er det jeg som leser så feil?

12.03.2023 - 19:32

DROPS Design answered:

Hei Tone. Ikke helt sikker på om jeg skjønner spørsmålet ditt. Pinne 2 er beskrevet i oppskriften, men alle andre pinner fra vrangen (pinne 4-6-8-10 osv er ikke beskrevet i oppskriften, men bare skrevet under pinne 2 at hver pinne fra vrangen skal alle maskene og kastene strikkes vrang). Slik at da er det bare pinne 3-5-7-11 (alle pinner fra retten og der det "skjer" noe) osv beskrevet i selve oppskriften. Slik disse pinnene er beskrevet, stemmer med forklaringene som står til diagramikonene. mvh DROPS Design

13.03.2023 - 13:45

country flag Tone Sandvik wrote:

Hei, jeg får ikke beskrivelse av pinne 7 og visualiseringen av pinne 7 i M1 til å henge sammen. Pinne 7 i M1 ser ut til å bare være rettstrikk mens beskrivelsen av pinne 7 i teksten over er noe helt annet. Er det jeg som leser så feil?

12.03.2023 - 19:28

DROPS Design answered:

Hei Tone. Se vårt forrige svar til deg. Men send gjerne et nytt spørsmål om vi ikke har forstått ditt spørsmål skikkelig. mvh DROPS Design

13.03.2023 - 13:46

country flag Renate wrote:

Hallo Drops Team Wie sind bitte die fertigen maße für das Tuch?Find leider keine Angaben.Danke im vorraus

14.03.2022 - 14:45

DROPS Design answered:

Liebe Renate, wir haben leider nur noch die Höhe/Länge in der Mitte, und das Tuch haben wir nicht mehr, aber es sollte genauso lang wie auf dem Foto sein. Viel Spaß beim stricken!

14.03.2022 - 16:49