DROPS / 134 / 45

Pippi shawl by DROPS Design

Gebreide DROPS halswarmer van ”Alaska”.

DROPS design: Model nr. X-367
Garengroep C
--------------------------------------------------------
Maat: Één-maat
Hoogte: ongeveer 36 cm
Omtrek: ongeveer 98 cm aan de onderkant
Materiaal: DROPS ALASKA van Garnstudio
Kleur nr. 03, lichtgrijs: 150 gr
Kleur nr. 53, donkerroze mix: 50 gr
Kleur nr. 57, jeansblauw: 50 gr

DROPS RONDBREINLD 5 mm (60 cm) - of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 17 st x 22 nld in tricotst met Alaska = 10 x 10 cm.
DROPS HAAKNLD 6 mm - voor de gehaakte rand.

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden: ponchos, strepen,
Garen type
Deals vanaf
2.10 EUR
1.80 EUR
vanaf 1.35 EUR

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

PATROON: Zie telpatroon M.1. Het telpatroon geeft de goede kant van het werk weer. Het hele patroon wordt in tricotst gebreid.

TIP VOOR HET MINDEREN:
Minder 1 st aan iedere kant van de markeerder als volgt: Brei tot er 2 st over zijn voor de markeerder, 1 st r afh, 1 st r, afgeh st overh, (markeerder), brei de volgende 2 st r samen.
--------------------------------------------------------

HALSWARMER:
Eerst wordt 1 nld heen en weer gebreid op de nld en daarna wordt de halswarmer verder in de rondte gebreid op de rondbreinld.
Zet 168 st (= deelbaar door 4) met rondbreinld 5 mm en jeansblauw. Ga verder met lichtgrijs en brei 1 nld recht (= goede kant). Brei dan in de rondte - plaats een markeerder aan het begin van de nld (nld begint aan de zijkant) en een markeerder na 84 st (= de andere zijkant). Brei 6 nld in tricotst. Brei dan de 1e-6e nld van telpatroon M.1. Minder in de volgende nld (7e nld in telpatroon M.1 = lichtgrijs) 1 st aan iedere kant van elke markeerder - Lees TIP VOOR HET MINDEREN boven = 4 st geminderd op de nld. Brei 1 nld (= 8e nld in telpatroon M.1).
Minder nog 4 st op dezelfde manier in de volgende nld (= 9e nld in telpatroon M.1).

Herhaal dit minderen in de 17e en 19e nld (lichtgrijs) in telpatroon M.1. Herhaal dit minderen zo in de 7e, 9e, 17e en 19e nld in telpatroon M.1 (= 4 st geminderd per nld, 4 keer geminderd per herhaling van telpatroon M.1 in de hoogte) in totaal 3 keer (= 12 keer geminderd). Minder dan nog 2 keer in de 7e en 9e nld van telpatroon M.1 = 112 st. Brei nog 1 nld met lichtgrijs, ga dan verder met jeansblauw en kant losjes af met av st.

GEHAAKTE RAND:
Haak langs de onderrand en de bovenrand met jeansblauw en haaknld 6 mm voor een mooie rand. Haak 1 v in iedere st in de eerste en laatste nld in lichtgrijs, knip de draad af en zet vast. LET OP: Zorg dat de gehaakte rand niet te strak wordt.

Telpatroon

= lichtgrijs
= donkerroze mix
= jeansblauw

Gerelateerde patronen

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 134-45.