DROPS / 134 / 32

Kalinka by DROPS Design

Stickad DROPS mössa i 2 trådar ”Symphony” eller "Melody".

DROPS Design: Modell nr WW-051
Garngrupp D
---------------------------------------------------------
Storlek: One Size
Passar huvudmått: 56/58 cm
Höjd: ca 24 cm
Omkrets: ca 50 cm på det bredaste stället

Garnåtgång: DROPS SYMPHONY från Garnstudio
100 g nr 08, svart
100 g nr 01, natur

Eller använd:
DROPS MELODY från Garnstudio
50 g nr 08, svart
50 g nr 01, natur

DROPS STRUMPST NR 8 - eller det st.nr du måste använda för att få 13 m x 19 v i slätst med 2 trådar Symphony eller Melody på 10 x 10 cm.
---------------------------------------------------------

Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

(Gå vidare till mönster...)

Tags: mössor,

Tips & Hjälp

Tack för att du väljer DROPS Design!

Vi gör allt vi kan för att det ska vara så lätt som möjligt att följa våra mönster.

Därav har varje model specifika instruktions-videos till hjälp. Du hittar dem under varje mönster nederst på sidan.

Vi har även steg-för-steg instruktioner, som kan hjälpa dig att förstå några av de tekniker vi använder i våra mönster.Dem hittar du här!

RÄTST (stickas runt):
*1 v rätt och 1 v avigt*, upprepa *-*.
---------------------------------------------------------

MÖSSA:
Mössan stickas runt på strumpst 8. Lägg löst upp 64 m med 1 tråd av varje färg och sticka 4 v rätst - Se förkl ovan. Sedan stickas det slätst tills arb mäter 17 cm. På nästa v sätts en markör i början på v och det stickas så här: * Sticka 6 m, sticka nästa 2 m räta tills *, upprepa *-* v ut = 56 m (= 8 m minskade). Låt markören följa med uppöver. Sedan stickas det 1 v slätst. Upprepa minskn av 8 m på v genom att sticka nästa 2 m räta tills efter var 5:e, 4:e, 3:e m osv på vartannat v, tills det är 8 m kvar på v. Klipp av trådarna, drag dem genom de resterande m, drag åt och fäst ordentligt.

Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS 134-32.