DROPS / 76 / 5

Calm Sea by DROPS Design

Enkel DROPS genser i "Highlander" eller i "Cloud".

Stikkord: gensere, nedenfra og opp,
DROPS design: Modell nr HH-013
--------------------------------------------------------

Størrelse: XS/S - M - L/XL - XL/XXL
Materialer: DROPS Highlander fra Garnstudio
250-300-300-350 gr f.nr 11, lys blåturkis

Eller bruk:
DROPS Cloud fra Garnstudio
250-300-300-350 gr f.nr 09, petrol

DROPS Pinne nr 8 og 9

Har du strikket/heklet denne oppskriften, eller noen av våre andre design? Del bilder i sosiale medier og bruk taggen #dropsdesign slik at vi kan se dem!

Vil du bruke et alternativt garn? Prøv vår garnkalkulator!
Er du usikker på hvilken størrelse du skal velge? Da hjelper det kanskje å vite at modellen på bildet er ca 170 cm høy og bruker størrelse S eller M. Om du lager en genser, jakke, kjole eller lignende, kan du finne en målskisse av det ferdige plagget (i cm) nederst i oppskriften.
DROPS Highlander DROPS Highlander
90% ull, 10% nylon (bindetråd)
Utgått
finn alternativer
Pinner & Heklenåler

Instruksjoner

Strikkefasthet: 9 m x 14 p = 10 x 10 cm på p 9 og glstrikk. Husk pinnenr er kun veiledende!

Forstk: Legg opp 38-44-50-56 m (inkl 1 kantm i hver side) på p 8 med Highlander eller Cloud. Strikk slik: 1 kantm, * 6-7-8-9 vr, 6-7-8-9 r *, gjenta fra *-* avslutt med 1 kantm. Når arb måler 8 cm byttes det til p 9 og fortsettes med glstrikk. Husk på strikkefastheten! Når arb måler 14 og 24 cm økes det 1 m i hver side = 42-48-54-60 m. Når arb måler 33-34-35-36 cm felles det til ermhull i hver side på hver 2.p: 3 m 1-1-1-2 ganger, 2 m 0-1-2-2 ganger og 1 m 2-2-3-2 ganger = 32-34-34-36 m. Når arb måler 48-50-51-53 cm felles de midterste 8-10-10-10 m av til hals. Videre felles på hver side av halsen på hver 2.p: 2 m 1 gang og 1 m 1 gang = 9-9-9-10 m tilbake på hver skulder. Fell av når arb måler 54-56-58-60 cm.

Bakstk: Legg opp og strikk som forstk. Fell til ermhull som på forstk og strikk videre til arb måler 52-54-56-58 cm. Nå felles de midterste 12-14-14-14 m av til hals. Videre felles det 1 m på neste p mot halsen = 9-9-9-10 m tilbake på hver skulder. Fell av når arb måler 54-56-58-60 cm.

Erme: Legg opp 26-26-30-30 m (inkl 1 kantm i hver side) på p 8 med Highlander eller Cloud. Strikk slik: 1 kantm, * 6-6-7-7 r, 6-6-7-7 vr *, gjenta fra *-* avslutt med 1 kantm. Når arb måler 12 cm byttes det til p 9 og fortsettes med glstrikk. Samtidig økes det 1 m i hver side på hver 9.-6,5.-7,5.-5,5. cm totalt 5-6-5-6 ganger = 36-38-40-42 m. Når ermet måler 50-48-45-43 cm felles det til ermtopp i hver side på hver 2.p: 3 m 1 gang, 2 m 2-1-0-0 ganger, 1 m 1-3-7-9 ganger, videre felles det 2 m i hver side til arb måler 58-58-59-59 cm. Fell av de resterende m.

Montering: Sy høyre skuldersøm.

Hals: Plukk opp 40 eller 48 m (delelig med 8) rundt halsen på p 8 med Highlander eller Cloud. Strikk vrbord = * 4 r, 4 vr * - NB: Pass på at det kommer 4 r midt foran. Når halsen måler 3 cm felles det av med r over r og vr over vr. Sy venstre skuldersøm og opp langs halsen - sy halsen i ytterste ledd av ytterste m slik at sømmen ikke blir tykk. Sy i ermene. Sy erm- og sidesøm i ett innenfor 1 kantm.

Diagram


Har du problemer med å forstå oppskriften?

Takk for at du velger en oppskrift fra DROPS Design. Vi jobber hardt for å gi ut oppskrifter som er korrekte og enkle å forstå.

Trenger du hjelp med denne oppskriften? Se listen av alternativer nedenfor som kan hjelpe deg med å få ferdig ditt prosjekt - eller hvorfor ikke lære deg noe nytt.

Vi har også steg-for-steg instruksjoner for ulike teknikker som du finner her.

1) Hvorfor er strikkefasthet/heklefasthet viktig?

Strikkefasthet er det som avgjør de endelige målene på arbeidet ditt, og er ofte målt per 10 x 10 cm. Det er angitt slik: antall masker i bredden x antall rader i høyden - for eksempel: 19 masker x 26 rader med glattstrikk = 10 x 10 cm.

Strikkefasthet er veldig individuelt; noen strikker løst og andre strikker stramt. Du justerer strikkefastheten din med pinnestørrelsen, det er derfor den oppgitte pinnestørrelsen kun er veiledende! Du må selv justere dette opp eller ned slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med strikkefastheten i oppskriften. Om du strikker med en annen strikkefasthet en angitt vil du få et annet garnforbruk, og andre mål på arbeidet ditt enn det som står i oppskriften..

Strikkefasthet er også det som avgjør hvilke garn som kan byttes med hverandre: så lenge du oppnår den samme strikkefastheten kan du helt fint bytte garn.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

2) Hva er garngrupper?

Alle våre garn er sortert i garngrupper fra A-F etter tykkelse og strikke/heklefasthet – A er de tynneste garnene, og F er de tykkeste. På den måten er det lettere for deg å finne garnalternativer til hver oppskrift, skulle du ønske det. Alle garn i samme garngruppe har samme strikkefasthet og kan med letthet byttes med hverandre. Når det er sagt er det lurt å bemerke at forskjellige garn har ulike egenskaper og tekstur som kan gi det ferdige arbeidet et unikt utseende.

Trykk her for en oversikt over våre garngrupper

til toppen

3) Kan jeg bruke et annet garn enn det som står i oppskriften?

Det som er viktig når man bytter til et andet garn er at strikkefastheten blir overholdt. Så lenge du oppnår den samme strikkefastheten, får du samme mål som står i målskissen. Det er lettere å oppnå den samme strikkefastheten med garn fra samme garngruppe. Du kan også bruke flere tråder av et tynnere garn, for å oppnå samme strikkefasthet som med et tykkere garn. Her kan du prøve vår garnkalkulator. Vi anbefaler at du alltid strikker en prøvelapp.

Vær OBS på: at ved bytte av garn kan plagget få et annet utseende enn på bildet da ulike garn ofte har forskjellige strukturer og egenskaper.

Se DROPS leksjon: Kan jeg bruke et annet garn enn hva som er angitt i oppskriften?

til toppen

4) Hvordan bruker jeg garnkalkulatoren?

Øverst på hver oppskrift ligger en link til garnkalkulatoren vår, denne kan hjelpe deg om du ønsker å bytte garn. Ved å fylle inn det garnet du ønsker å bytte bort, i tillegg til garnmengden i din størrelse og antall tråder det strikkes med vil garnkalkulatoren finne gode alternativer, med samme strikkefasthet. Det vil i tillegg opplyses om hvor mange gram du trenger i den nye kvaliteten, og eventuelt om du må strikke med flere tråder. De fleste nøster kommer i 50g (enkelte kommer i 25g eller 100g).

Om du har et plagg som strikkes med ulike farger må hver farge konverteres for seg. Om det strikkes med flere tråder av ulike garn, for eksempel 1 tråd Kid Silk og 1 tråd Alpaca, må du fylle dem inn hver for seg slik at du får opp alternativer for hver av dem.

Trykk her for å se garnkalkulatoren

til toppen

5) Hvorfor får jeg feil strikkefasthet med anbefalt pinnestørrelse?

Pinnestørrrelsen som står oppgitt i oppskriften er kun veiledende, det som er viktig er at den angitte strikkefastheten blir overholdt. Siden strikkefasthet er veldig individuelt, må du selv justere pinnestørrelsen slik at DIN strikkefasthet stemmer overens med det som står i oppskriften – kanskje må du avvike 1 eller 2 størrelser fra det som står i oppskriften, og det er helt greit. . Vi anbefaler at du strikker prøvelapper.

Om du har feil strikkefasthet risikerer du at målene på plagget ikke stemmer overens med målene på målskissen.

Se DROPS leksjon: Slik måler du strikkefastheten

Se DROPS video: Hvordan sjekke strikkefasthet / lage prøvelapp

til toppen

6) Hvorfor er oppskriften skrevet ovenfra og ned?

Å strikke ovenfra og ned gir strikkeren mer fleksibilitet til å tilpasse underveis. Det er for eksempel enklere å prøve plagget på underveis, samt å tilpasse lengden etter ønskede mål.

Oppskriften er nøye forklart i den rekkefølge det strikkes/hekles i. Inneholder oppskriften diagrammer er disse i strikkeretningen og leses på vanlig måte.

til toppen

7) Hvorfor er ermene kortere i større størrelser?

I de større størrelsene vil den totale overvidden fra ermtipp til ermtipp fortsatt være større enn i de mindre størrelsene, selvom selve ermet er litt kortere. De større størrelsene har høyere ermkuppel og i tillegg har de en bredere skuldervidde. På denne måten blir det god passform i alle størrelser.

til toppen

8) Hva er 1 rapport?

Diagrammer gjentas ofte enten i høyden eller på omgangen (i bredden). 1 rapport er diagrammet akkurat slik det vises i oppskriften, flere rapporter av et diagram sikter til hvor mange ganger diagrammet skal gjentas. Hvis det for eksempel står at det skal strikkes 5 rapporter av A.1 på omgangen skal diagram A.1 gjentas 5 ganger etter hverandre bortover. Hvis det står at det skal strikkes 2 rapporter av A.1 i høyden, skal du strikke hele diagram A.1 ferdig og så begynne på nytt og strikke hele diagrammet en gang til. .

til toppen

9) Hvordan strikker man etter diagram?

Et strikkediagram viser hver pinne og hver maske sett fra rettsiden - altså slik arbeidet ser ut fra retten. 1 rute = 1 maske. Diagrammet leses fra høyre mot venstre, nedenfra og opp.

Når det strikkes frem og tilbake på pinnen, strikkes annenhver pinne i diagrammet fra rettsiden, og annenhver pinne i diagrammet strikkes fra vrangen. Når det strikkes fra vrangen må diagrammet strikkes motsatt: altså fra venstre mot høyre, rettmasker strikkes vrang, vrangmasker strikkes rett osv

Når det strikkes rundt på rundpinne/strømpepinne strikkes hver pinne i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre).

Se DROPS leksjon: How to read knitting diagrams

til toppen

10) Hvordan hekler man etter et heklediagram?

Det er enkelt å hekle etter diagram, hvert symbol hekles i den rekkefølgen det vises i diagrammet. Det hekles fra ventsre mot høyre, nedenfra og opp eller i sirkel fra midten og ut.

Når man hekler frem og tilbake hekles annenhver rad i diagrammet fra rettsiden (fra høyre mot venstre), og annenhver rad hekles fra vrangsiden (fra venstre mot høyre).

Når man hekler rundt, hekles hver rad i diagrammet fra rettsiden - altså fra høyre mot venstre.

Når man hekler etter et sirkeldiagram begynner man i midten av sirkelen og jobber seg fra høyre mot venstre, rad for rad utover

Radene begynner gjerne med x-antall luftmasker (som tilsvarer høyden på neste maske), dette er enten tegnet inn i diagrammet, eller så står det forklart i oppskriften.

Se DROPS leksjon: How to read crochet diagrams

til toppen

11) Hvordan strikkes flere diagrammer etter hverandre på omgangen?

Dersom en oppskrift har flere diagrammer som strikkes etter hverandre i bredden, kan det ofte være skrevet slik: " Strikk A.1, A.2, A.3 totalt 0-0-2-3-4 ganger". Dette betyr at A.1 og A.2 strikkes 1 gang i alle størrelser og A.3 strikkes det antall ganger som står i hver størrelse (S=0, M=0, L=2, XL=3, XXL=4 ganger).

Diagrammene leses som vanlig: start med første rad i A.1, så første rad i A.2, første rad i A.3 osv.

Se DROPS lektion: Hvordan leser man strikkediagrammer

Se DROPS lektion: Hvordan leser man heklediagrammer

til toppen

12) Hvorfor startes det med flere luftmasker enn det skal hekles med?

Luftmasker fyller litt mindre enn andre masker, så for at oppleggskanten ikke skal bli for stram hekler vi opp flere luftmasken på starten av arbeidet. Dette antalelt blir justert allerede på neste omgang.

til toppen

13) Hvorfor økes det masker før vrangborden når plagget strikkes ovenfra og ned?

Vrangbord er mer elastisk enn glattstrikk og trekker seg derfor mer sammen. Ved å øke masker før vrangborden unngår man at det blir en markant viddeforskjell på vrangborden og resten av bolen.

til toppen

14) Hvorfor økes det i avfellingskanten?

Det er fort gjort å felle av for stramt, og for å kompensere for dette legger vi ofte inn kast som også felles av for at nedkantene ikke skal bli for stramme.

Se DROPS video: Hvordan felle av med kast

til toppen

15) Hvordan øker man på vekselsvis hver 3 og 4 pinne?

For å få en jevn økning, kan det for eksempel økes på vekselvis hver 3. og 4. pinne slik: Strikk 2 pinner og øk på den 3.pinnen, strikk 3 pinner og øk på den 4.pinnen. Dette gjentas til økingene er ferdige.

Se DROPS leksjon: Øke/Felle vekselvis på hver 3. og 4.pinne

til toppen

16) Hvorfor er mønsteret litt forskjellig fra det man ser på bildet?

Mønsterrapportene på plagget kan variere litt i de ulike størrelser pga ulike proporsjoner. Om du ikke lager samme størrelse som på bildet, vil det kanskje avvike noe - dette er nøye vurdert og gradert slik at det totale inntrykket skal bli det samme i alle størrelser.

Følg oppskrift og diagram for din størrelse!

til toppen

17) Hvordan kan jeg strikke en jakke rundt i stedet for frem og tilbake?

Hvis du foretrekker å strikke rundt istedenfor å strikke frem og tilbake, kan du selvfølgelig gjøre det. Da må du selv legge inn oppklippsmasker (ofte 5 masker) midt foran, ellers følges oppskriften som vanlig. Når du egentlig skulle ha snudd arbeidet og strikket tilbake, strikker du isteden over oppklippsmaskene og fortsetter å strikke rundt.

Se DROPS video: Hvordan klippe opp for armhull

til toppen

18) Kan man strikke genseren frem og tilbake i stedet for å strikke rundt?

SForetrekker du å strikke genseren frem og tilbake i flere deler og sy sammen tilsutt, kan du gjerne gjøre det selv om oppskriften er skrevet for rundpinne. Del maskeantallet for bolen i 2 og legg til 1 kantmaske i hver side som du kan sy sammen i.

Se DROPS leksjon: Kan jeg tilpasse en oppskrift for rundpinne slik at jeg kan strikke den frem og tilbake?

til toppen

19) Hvorfor viser dere utgåtte garnkvaliteter i oppskriftene deres?

Siden de ulike garnene har forskjellige egenskaper og tekstur har vi valgt og beholde det originale garnet i oppskriftene våre. Du kan lett finne gode alternativer til hver oppskrift ved å enten velge et annet garn i samme garngruppe, eller bruke vår garnkalkulator

Det er også mulig at utgåtte garn fortsatte er å finne hos enkelte forhandlere, eller at noen har et par nøster liggende som de gjerne vil finne en oppskrift til.

Ved å bruke vår garnkalkulator vil du få opp både alternative garn, og mengde du trenger i den nye kvaliteten.

til toppen

20) Hvordan gjør man en damestørrelse om til herrestørrelse?

Har du funnet en fin damemodell som du vil gjøre om til herrestørrelse. Det er ikke så vanskelig: Den største forskjellen er lengden på ermer og bolen. Velg den størrelsen i målskissen som passer best i brystvidden. Den ekstra lengden strikkes/hekles rett før man feller til ermkuppel/ermåpning. Dersom arbeidet er strikket/heklet ovenfra og ned så strikkes/hekles ermet litt lengere før første felling under ermet (øverst på ermet).

Når det gjelder ekstra garnmengde så er dette veldig individuelt, men kjøp heller et nøste for mye enn 1 nøste for lite.

til toppen

21) Hvordan unngår jeg at hårete garn røyter?

Det er alltid litt løse fibre i garn og særlig garn der tråden er børstet (altså hårete garn). Med andre ord: garnet kan røyte, og dette skjer i større eller mindre grad, alt etter hvordan garnet er spunnet.

Garn kan også røyte om det bæres under eller over et annet plagg som drar i fibrene, det er derfor ikke mulig å garantere at et plagg blir helt røytefritt.

Her er et par tips om hvordan du lettest får et godt resultat ved bruk av garn med litt mer løse fibre:

1. Før du tar i bruk det ferdige plagget så rist det godt. NB- IKKE bruk klesrulle eller andre metoder som trekker garnhårene ut.

2. Dersom det fortsatt er flere løse fibre etter at plagget er ristet, så legg det i en plastpose og putt det i fryseren et par timer - ved å utsette plagget for frost vil ikke lengre fibrene lime seg så godt sammen, og løse fibre vil lettere slippe taket. Rist deretter igjen.

3. Husk å alltid vaske plagget etter vaskeanvisning. Plagg i hårete garn trenger gjerne å ristes igjen når det er tørt, slik at hårene reiser seg og evt løse fibre faller av.

til toppen

22) Hvor på plagget måles lengden?

Hele plaggets lengde, som er oppgitt på målskissen, måles fra innerst ved halskanten (på skulderen) og ned til nederkanten på plagget. Altså det måles IKKE fra ytterst på skulderen.

På en jakke måles lengden aldri langs stolpen, hvis ikke dette er tydelig forklart. Mål alltid lengden på innsiden av stolpemaskene.

Se DROPS leksjon: Hvordan lese en målskisse

til toppen

23) Hvordan vet jeg hvor mange nøster jeg trenger?

Garnmengde blir alltid oppgitt i antall gram, for eksempel 450 g. For å regne ut hvor mange nøster du trenger må du først vite hvor mange gram som er i 1 nøste (25g, 50g eller 100g). Du finner informasjon om nøstenes vekt om du trykker deg inn på hvert enkelt garn. Så kan du dele antall gram du trenger på antall gram i hvert nøste. For eksempel: Hvis du strikker med garn i 50g-nøster (dette er det vanligste) tar du 450 / 50 = 9 nøster.

til toppen

Har du kjøpt DROPS garn for å lage denne oppskriften? Da kan du få hjelp fra butikken du kjøpte garnet hos. Se listen over DROPS forhandlere her!
Finner du fortsatt ikke svaret du leter etter? Scroll ned og legg igjen spørsmålet ditt, så vil en av våre eksperter prøve å hjelpe deg Du får vanligvis svar innen 5-10 arbeidsdager. I mellomtiden kan du lese tidligere spørsmål og svar som andre har lagt igjen på denne oppskriften eller bli med i DROPS Workshop på Facebook for å få hjelp av andre strikkere/heklere!

Kommentarer / Spørsmål (12)

DESMET MARC 13.11.2019 - 07:01:

Beste, heb voor mijn vrouw een aankoop gedaan. 10 bollen breiwol en een paar breinaalden maar we hebben geen bevestiging gehad van jullie? Is dat normaal of zou de bestelling niet zijn doorgegaan? Ik heb met VISA betaald maar kan pas binnen +/- 14d. zien of het bedrag er is afgegaan. Mijn vrouw zou graag asap aan de trui willen beginnen, is voor ons kleinkind en met de koude in 't verschiet. Bedankt antwoord Grtjs Marc en Martine +32 484 228 338

DROPS Design 15.11.2019 kl. 12:30:

Dag Marc,

Voor vragen over je bestelling moet je even contact opnemen met de winkel waar je je bestelling hebt geplaatst. (Op dit forum kun je vragen kwijt over de patronen van DROPS.)

Eva Svensson 07.01.2019 - 22:08:

Jag har stickat alla delar men ärmen blir alldeles för liten i ärmkullen. Är det verkligen rätt maskantal? Skulle vara 24 cm ärmöppning, min ärm blir 18 cm. Har kollat stickfastheten så den stämmer. Stickar i Drops Andes.

DROPS Design 14.01.2019 kl. 08:13:

Hei Eva. Jeg antar du strikker størrelse XL/XXL iden du refererer til at ermåpningen skal være 24 cm. Du begynner å felle til ermåpning når arbeidet måler 43 cm, og du feller som anvist over 16 cm, til arbeidet måler 59 cm. Så feller du av alle maskene. Maskeantallet og målene som er angitt i oppskriften stemmer overens med målene på målskissen. Kan det være du ikke har strikket ermtoppen til den måler 16 cm i strikkeretningen? Du kan forsøke å feste ermet til åpningen i bolen med knappenåler før du syr slik at du er sikker på ermet blir sydd fast jevnt i forhold til bolen. God fornøyelse

Karin 31.07.2018 - 16:07:

Beste, zijn 6 bollen van 50gr (300gr) echt genoeg om deze trui te breien maat M drops cloud? Ik heb het gevoel dat ik niet genoeg wol ga hebben. Bedankt

DROPS Design 01.08.2018 kl. 21:32:

Dag Karin, Dat klopt wel hoor. Cloud is heel erg licht in gewicht. Daardoor heb je een hogere looplengte, dus meer meters bij een gewicht van 50 gr. :)

Kath 19.01.2017 - 00:47:

Pour la manche du patron 76-5 vous dites ( puis 2 m jusqu'à 58-58-59-59 cm) est ce que c'est 1 maille de chaque côté à tous les 2 rangs jusqu'à 59 cm ? ou 1 fois 2 mailles. Merci

DROPS Design 19.01.2017 kl. 08:56:

Bonjour Kath, on rabat 2 mailles de chaque côté jusqu'à ce que la manche mesure 58-59 cm, soit 2 m au début de chaque rang à la fois sur l'endroit et sur l'envers jusqu'aux mesures indiquées. Bon tricot!

Marcy 18.01.2016 - 02:44:

Please explain what you mean "bind off for armhole at each side every other row." I understand the bind off and number of stitches but please explain every other row. Do I bind off on right side then knit to end, turn over bind off on wrong side and then knit right side and wrong side one time without binding off? Then bind off and continue?

DROPS Design 18.01.2016 kl. 15:19:

Dear Marcy, that's right, you will have to bind off on each side at the beg of every row both from RS and from WS, so that you will bind off on each side every other row. Happy knitting!

Khb 02.11.2015 - 21:24:

Holder det med 6 nøster hvis jeg strikker denne i str M - med "drops Cloud" ?

DROPS Design 03.11.2015 kl. 08:14:

Hej. Ja det ska vara tillräckligt. Här kan du läsa om hur du gör för att byta ut ett garn mot ett annat. Lycka till!

Dominique André 02.02.2015 - 19:00:

J'aimerais faire le modèle DROPS 76-5 avec la laine Drops Clouds puisque la Highlander est discontinuée. Je voudrais faire la grandeur Medium. Combien de balles de laine Clouds je dois acheter? Merci I would like to knit the DROPS 76-5 with DROPS Clouds quality as the Highlander is discontinued. I would make it in size Medium. How many balls would it take in Clouds? Thank you

DROPS Design 03.02.2015 kl. 09:16:

Chère Mme André, cliquez ici pour calculer la quantité à prévoir dans une qualité équivalente. Bon tricot!

Anna 24.01.2015 - 18:36:

You could try the shop "Stickor o garn" in Sweden. They have 5 balls left.

Catherine Rice 23.01.2015 - 15:13:

I have knitted the front, back and one sleeve, and now have run out of wool. I ordered the amount specified in the pattern, and the tension is correct. The problem is that the wool - Drops Eskimo tweed in silver - has now been discontinued and I have contacted nearly every wool shop in the UK to find it, with no success. Do you have any suggestions? I would be grateful for any advice, as the jumper so far is lovely, but of course unwearable with only one sleeve.

DROPS Design 23.01.2015 kl. 15:26:

Dear Mrs Rice, remember to check requested meterage when using an alternative - see here - You can also contact worldwide shipping stores. Happy knitting!

Hamedeh 09.02.2014 - 12:11:

I have two questions about this pattern 1. what does it mean when it says: "When the piece measures 14 and 24 cm inc 1 st ..." I don't understand what "14 and 24 cm" refers to. 2. what does "each side" and "every other row" mean? Thanks a lot

DROPS Design 10.02.2014 kl. 09:56:

Dear Hamedeh, you inc 1 st each side (i.e. at beg + end of row) when piece measures 14 cm and repeat these inc when it measures 24 cm. Cast off for armhole every other 2 rows means to cast off at the beg of every row each side (from RS then from WS). Happy knitting!

Kommentér oppskrift DROPS 76-5

Vi vil gjerne høre din mening om denne modellen!

Hvis du ønsker å stille et spørsmål, husk å velge riktig kategori i menyen under - det vil sørge for at du får svar raskere. Obligatoriske felt er markert med *.