DROPS / 129 / 41

DROPS 129-41 by DROPS Design

Gehaakte DROPS bloemen van ”Alpaca” en 2 draden ”Kid-Silk”.

Dit model heeft nog geen naam. Heeft u misschien een goede voorstel?

DROPS design: Model nr. Z-561
--------------------------------------------------------
Maten:
Doorsnee grote bloem: 9 cm
Doorsnee kleine bloem: 6.5 cm
Materiaal: DROPS ALPACA
50 gr. kleur nr. 0100, naturel
en gebruik:
DROPS KID-SILK
25 gr. kleur nr. 01, naturel

DROPS HAAKNLD 4 mm

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden:

thema: bloem,

Tips & Hulp

Onze patronen bevaten allemaal instructievideo's, die u kunt ondersteunen om uw project snel af te maken!

U vindt ze hier!

U kunt ook stap-voor-stap instructies vinden voor de meest algemene brei- en haaktechnieken in de DROPS Lessen!

TIP VOOR DUBBELE DRAAD: Als u met dubbele draad werkt, kunt u het losse uiteinden van de binnenkant en de buitenkant van de bol gebruiken.
--------------------------------------------------------

GEHAAKTE 8 BLAADJES BLOEM IN 3 LAGEN:
Start met de 1e laag in het midden van de bloem. Haak dan de 2e en 3e laag aan de achterkant van de 1e laag. Haak met 2 draden Kid-Silk - lees TIP VOOR DUBBELE DRAAD - met haaknld 4 mm als volgt: Haak 6 l en vorm een ring met 1 hv in de eerste l.
1e LAAG:
1e toer: Haak 4 l, * 1 stk in de l-ring, 1 l *, herhaal van *-* in totaal 7 keer. Eindig met 1 hv in de derde l van het begin van de toer = 8 lussen. Knip de draad af en zet vast.
2e toer: Ga verder met Alpaca. Haak als volgt in iedere lus: 1 v, 5 l. Eindig met 1 hv in de eerste v van het begin van de toer = 8 l-lussen (= 8 blaadjes). Knip de draad af en zet vast.
2e LAAG:

3e toer: 1 l, vouw de eerste l-lus van de 2e toer naar u toe, haak 1 v in het 1e stk van de 1e toer, 4 l. * Vouw de volgende l-lus van de 2e toer naar u toe, haak 1 v in het volgende stk van de 1e toer, 4 l *, herhaal van *-* in totaal 7 keer. Eindig met 1 hv in de eerste v van het begin van de toer = 8 l-lussen.
4e toer: Haak iedere l-lus van de 3e toer als volgt: 1 v, 3 stk, 1 v. Eindig met 1 hv in de eerste v van het begin van de toer = 8 blaadjes. Keer het werk, haak de volgende toer aan de achterkant van de bloem.
3e LAAG:

5e toer: 1 l, haak 1 v aan de onderkant van het 2e stk op het eerste blaadje van de 4e toer (dus in het midden van de buitenkant van het blaadje), 4 l. * Haak 1 v aan de onderkant van het 2e stk op het volgende blaadje van de 4e toer, 4 l *, herhaal van *-* in totaal 7 keer. Eindig met 1 hv in de eerste v van het begin van de toer = 8 l-lussen. Keer het werk, haak de volgende toer aan de voorkant van de bloem.
6e toer: Haak iedere l-lus van de 5e toer als volgt: 1 v, 2 stk, 1 dstk, 2 stk, 1 v. Eindig met 1 hv in de eerste v van het begin van de toer = 8 blaadjes. Knip de draad af en zet vast.

GEHAAKTE 8 BLAADJESBLOEM IN 2 LAGEN:
Haak als de bloem in 3 lagen maar haak alleen toer 1 tot en met 4.

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 129-41.