DROPS / 129 / 7

DROPS 129-7 by DROPS Design

Stickad DROPS väska med hålmönster i ”Lin”.

Detta mönster har inget namn än. Föreslå gärna ett!

DROPS design: Modell nr LN-014
--------------------------------------------------------
Höjd: ca 24 cm
Bredd: ca 22 cm
Garnåtgång: DROPS LIN från Garnstudio
nr 103, naturmelerad: 100 g.
--------------------------------------------------------
DROPS RUNDST NR 3 (40 cm) - eller det st.nr du måste ha för att få ca 17 m x 30 v hålmönster på 10 x 10 cm.

Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

(Gå vidare till mönster...)

Tips & Hjälp

Tack för att du väljer DROPS Design!

Vi gör allt vi kan för att det ska vara så lätt som möjligt att följa våra mönster.

Därav har varje model specifika instruktions-videos till hjälp. Du hittar dem under varje mönster nederst på sidan.

Vi har även steg-för-steg instruktioner, som kan hjälpa dig att förstå några av de tekniker vi använder i våra mönster.Dem hittar du här!

RÄTST (runt på rundst):
*1 v rätt och 1 v avigt*, upprepa *-*.
HÅLMÖNSTER:
Varv 1: * 1 omslag, 2 rm tills *, upprepa *-*
Varv 2: Rätt.
Upprepa v 1 och v 2.
--------------------------------------------------------

VÄSKA:
Arb stickas runt på rundst. Lägg upp 96 m på rundst 3 med Lin. Sticka RÄTST - se förkl ovan! När arb mäter 6 cm stickas det 1 v rätt SAMTIDIGT som det minskas 12 m jämnt fördelat (var 7:e och var 8:e m stickas räta tills) = 84 m. Sticka 1 v avigt. Sedan stickas det HÅLMÖNSTER – se förkl ovan!
KONTROLLERA STICKFASTHETEN! När arb mäter 21 cm på höjden ökas det 12 m jämnt fördelat på sista v av hålmönstret = 96 m. Sedan stickas det rätst över alla m. När rätstickningskanten mäter 4 cm stickas nästa v så här: Maska av de första 21 m, sticka rätst fram och tillbaka över de nästa 6 m till axelrem. Maska av när remmen mäter 35 cm (= en halv rem). Maska av de nästa 42 m på v, sticka rätst fram och tillbaka över de nästa 6 m på v. Maska av när remmen mäter 35 cm. Maska av de sista 21 m på v. Sy tills de 2 halva remmarna. Lägg väskan flat med remmen i varje sida och sy tills botten.

Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS 129-7.