DROPS / 120 / 54

DROPS 120-54 by DROPS Design

DROPS grytlappar. Rund grytlapp stickad med vändingar i ”Muskat Soft” och fyrkantig grytlapp virkad i ”Safran”.

Detta mönster har inget namn än. Föreslå gärna ett!

DROPS design: Modell nr R-550+E-141
--------------------------------------------------------
RUND GRYTLAPP
Mått: Diameter ca 21 cm.
Garnåtgång: DROPS MUSKAT SOFT från Garnstudio
Till 1 st grytlapp
100 g nr 15, rosa/gul/beige

DROPS ST NR 4 – eller det st.nr du måste ha för att få 19 m x 25 v i rätst med 2 trådar på 10 x 10 cm.
--------------------------------------------------------
FYRKANTIG GRYTLAPP
Mått: ca 18 x 18 cm.
Garnåtgång: DROPS SAFRAN från Garnstudio
Till 1 st grytlapp
50 g nr 01, ljusrosa

DROPS VIRKNÅL NR 3,5 – eller den virknål du måste ha för att få 18 st med 2 trådar på 10 cm på bredden.
--------------------------------------------------------

(Gå vidare till mönster...)

Garnsort
Deals från

Tips & Hjälp

Tack för att du väljer DROPS Design!

Vi gör allt vi kan för att det ska vara så lätt som möjligt att följa våra mönster.

Därav har varje model specifika instruktions-videos till hjälp. Du hittar dem under varje mönster nederst på sidan.

Vi har även steg-för-steg instruktioner, som kan hjälpa dig att förstå några av de tekniker vi använder i våra mönster.Dem hittar du här!

RUND GRYTLAPP:
Grytlappen stickas fram och tillbaka på st och sys ihop när den är färdig. Hela grytlappen rätstickas, dvs. det stickas räta på varje v.
Lägg upp 20 m på st nr 4 med 2 trådar Muskat Soft. OBS! Spara ca 30 cm av den ena uppläggningstråden. Använd denna till att snörpa ihop grytlappen i mitten. Snörp ihop under tiden du arbetar så är det lättare att se hur långt det behöver stickas.
Sticka 1 v räta från avigsidan. Sticka sedan med vändingar så här:
*Sticka över de första 5 m, vänd och sticka tillbaka, sticka över de första 10 m, vänd och sticka tillbaka, sticka över de första 15 m, vänd och sticka tillbaka, sticka över alla m, vänd och sticka tillbaka*. Upprepa *-* tills det har stickats ca 30 rapporter. Sticka 1 v räta från rätsidan över alla m. Sticka sedan nästa v på avigsidan med infälld ögla så här: Sticka tills det återstår 2 m. Före de sista 2 m läggs det upp 15 nya m på st, sedan stickas de 2 sista m på st räta tills. På nästa v avm det med räta över alla m.

MONTERING:
Strama åt tråden som användes för att snörpa åt i mitten och fäst den ordentligt. Sy ihop uppläggningskanten och avm-kanten.
--------------------------------------------------------

FYRKANTIG GRYTLAPP
Mönster: Se diagr M.1.
--------------------------------------------------------

Virka 35 lm med virknål nr 3,5 med 2 trådar Safran. Virka 1 st i den 4:e lm från virknålen, sedan virkas det 1 st i var och en av de nästföljande 31 lm = 33 st.
Virka sedan M.1A. När M.1A har virkats 3 ggr på höjden virkas M.1B. När M.1B har virkats 1 gång på höjden virkas det en kant runt grytlappen så här:
Efter den sista st virkas det ca 15 lm, sedan fästs de till en ögla genom att virka 1 sm i den sista st som virkades. Virka sedan 2 lm, *hoppa över ca 1 cm, virka 1 fm runt kanten på grytlappen, 2 lm*, upprepa *-* runt hela grytlappen och avsluta med 1 sm i sm i början på v. Sedan virkas det ca 20 fm runt lm-öglan och avslutas med 1 sm i sm. Klipp av och fäst tråden.

Diagram

= lm
= st

Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS 120-54.