DROPS / 120 / 10

Bubble Gum by DROPS Design

Virkad DROPS väska i ”Paris”.

DROPS design: Modell nr W-379
--------------------------------------------------------
Mått: ca 23 x 19 cm
Garnåtgång: DROPS PARIS från Garnstudio
150 g nr 17, naturvit
50 g nr 05, ljus lila
50 g nr 19, ljus gul
50 g nr 20, ljus rosa
50 g nr 29, ljus isblå
50 g nr 27, aprikos
50 g nr 21, ljus mintgrön

DROPS VIRKNÅL NR 3,5 -
eller den nål du måste ha för att få 18 fm på 10 cm i bredd.
--------------------------------------------------------

(Gå vidare till mönster...)

Tags:

mönster typ: väskor, mönster/teknik: ränder, struktur,

Tips & Hjälp

Alla våra mönster har instruktionsvideor som hjälper dig att göra klart ditt projekt på nolltid!

Se dem här!

Du hittar även steg för steg instruktioner för de vanligaste stick- och virk-teknikerna i DROPS Lektioner!

--------------------------------------------------------
VIRKTIPS:
I början på alla v som börjar med 1 st virkas 3 lm och i början på alla varv som börjar med 1 fm virkas 1 lm. Dessa räknas inte med i maskantalet. I slutet på varje v virkas det 1 sm i lm alt i 3:e lm i början på v.
RÄNDER:
Varv 2, 3, 5 och 6 i diagr M.1 virkas alltid med Naturvit.
Varv 1 och 4 virkas randigt så här:
Varv 1: ljus lila,
Varv 4: ljus gul,
Varv 1: ljus rosa,
Varv 4: ljus isblå,
Varv 1: aprikos,
Varv 4: ljus mintgrön.
MÖNSTER:
Se diagr M.1 och M.2.
--------------------------------------------------------

VÄSKA:
Först virkas botten på väskan, sedan fortsätts det upp över sidorna.
Virka 33 lm med nål 3,5 och Naturvit.
Varv 1: Virka fm på den ena sidan av lm-länken så här: hoppa över 1:a lm, virka 2 fm i nästa lm, sedan virkas det 1 fm i var och en av de följande 30 lm, i den sista lm virkas det 2 fm, sätt en markör = mitt i sidan, virka 2 fm i samma lm, sedan virkas det 1 fm i var och en av de följande 30 lm på den andra sidan av lm-länken och avsluta med 2 fm i den första lm som det virkades i början på v och 1 sm i den första fm på v. Sätt en markör = mitt i sidan. Det är nu 68 fm på v.
Varv 2 och v därefter: Läs VIRKTIPS! Virka 1 fm i varje fm från föregående v, men i 1 m på båda sidor av varje markör virkas det 2 fm i 1 fm, dvs öka 4 fm på varje v. Virka 4 v = 84 fm på v. Sedan virkas det 4 v till men utan ökningar.
Sen virkas RÄNDER - se förkl ovan - och virka efter M.1 (börja virka på v markerat med 1 i diag).
När M.1 är virkat 3 ggr på höjden är det virkat 1 rand av varje färg. Virka vidare med Naturvit. Virka 3 v med 1 fm i varje fm. Sedan virkas varv 1, 2 och 3 i M.1, alla med Naturvit. Sedan virkas det handtag.

REM:
Virka fm fram och tillbaka över 15 m i den ena sidan (1:a varv = från rätsidan). Virka över 1 m mindre i slutet på varje varv tills det återstår 6 fm. Vänd arb (nästa varv = från rätsidan). Virka över de 6 fm, sedan virkas det 6 lm, slut dem till en ring genom att virka 1 sm i den första av de 6 fm. Sedan virkas det runt, runt med 1 fm i varje fm/lm = 12 fm. Fortsätt så SAMTIDIGT som det på vart 6:e v virkas M.2 (starta på v markerat med 1 i diag). Muschen ska komma mitt på remmen. Allt virkas med Naturvit. När remmen mäter ca 20 cm (eller önskat mått) klipps tråden.
Virka på samma sätt över 15 m i den andra sidan. Sy ihop remmarna på toppen m mot m.

KANT:
Starta i sm där det virkades 6 lm på remmen. Virka 1 sm i varje m längs kanten bort till den andra remmen och avsluta med 1 sm mellan 6 lm och 6 fm. Klipp och fäst tråden.
Virka på samma sätt längs kanten på andra sidan av väskan.
Sy till slut fast de 6 lm på remmen till insidan på väskan.

Diagram

= st
= fm
= Virka 1 st, men vänta med sista genomdragning (= 2 m på nålen), virka 1 st till i samma m, men vänta med sista genomdragning (= 3 m på nålen), virka 1 st till i samma m, men vänta med sista genomdragning (= 4 m på nålen), virka 1 st till i samma m, men vänta med sista genomdragning (= 5 m på nålen), virka 1 st till i samma m, men dra sista genomdragning genom alla m på nålen.

Relaterade mönster

Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS 120-10.