DROPS / 120 / 56

DROPS 120-56 by DROPS Design

Setet består av: Virkad DROPS grytlapp i ”Muskat Soft” och ”Paris” med stjärnmönster, och stickad DROPS grytlapp i ”Ice” och ”Muskat Soft”.

Detta mönster har inget namn än. Föreslå gärna ett!

DROPS design: Modell nr R-547+R-548
--------------------------------------------------------
GRYTLAPP 1:
Storlek: Ca 24 cm i diameter.
Garnåtgång: DROPS MUSKAT SOFT från Garnstudio
Till 1 grytlapp: 50 g nr 03, blåmelerad.
Och använd: DROPS PARIS från Garnstudio
Till 1 grytlapp: 50 g nr 16, vit.

DROPS VIRKNÅL nr 3,5 – eller den nålen du måste använda för att få 18 st på bredden x 9 v på höjden på 10 x 10 cm.

GRYTLAPP 2:
Storlek: Ca 24 cm i diameter.
Garnåtgång: DROPS ICE från Garnstudio
Till 1 grytlapp: 50 g nr 01, vit.
Och använd: DROPS MUSKAT SOFT från Garnstudio
Till 1 grytlapp: 50 g nr 03, blåmelerad.

DROPS ST NR 6 - eller det st.nr du måste använda för att få 13 m x 26 v rätst på 10 x 10 cm med 1 tråd Ice eller 2 trådar Muskat Soft.

(Gå vidare till mönster...)

Tips & Hjälp

Tack för att du väljer DROPS Design!

Vi gör allt vi kan för att det ska vara så lätt som möjligt att följa våra mönster.

Därav har varje model specifika instruktions-videos till hjälp. Du hittar dem under varje mönster nederst på sidan.

Vi har även steg-för-steg instruktioner, som kan hjälpa dig att förstå några av de tekniker vi använder i våra mönster.Dem hittar du här!

GRYTLAPP 1:
VIRKTIPS:
När det i början på varje v står virka i första st, menas det i den tredje av de 3 lm som virkades först på föregående v.
--------------------------------------------------------

GRYTLAPP 1:
Arb virkas runt i 2 färger. OBS: för inte att få några lösa trådar virkas det hela tiden runt den färgen det inte virkas med.
Virka 8 lm med blåmelerad med nål 3,5 och forma till en ring med 1 sm.
VARV 1: Virka 12 fm med blåmelerad om lm-ringen, avsluta med 1 sm i första fm.
VARV 2: 3 lm + 1 st med blåmelerad i första fm, sedan virkas det * 1 st med vit i nästa fm och 2 st med blåmelerad i nästa fm *, upprepa *-* 5 ggr, avsluta med 1 st med vit i sista fm och 1 sm i 3:e lm i början på v (= 18 st totalt).
VARV 3: 3 lm + 1 st med blåmelerad i första st – SE VIRKTIPS, 2 st med blåmelerad i nästa st, * 1 st med vit i nästa st, 2 st med blåmelerad i var och en av de 2 nästa st *, upprepa *-* 5 ggr, avsluta med 1 st med vit i sista st och 1 sm i 3:e lm i början på v (= totalt 30 st).
VARV 4: 3 lm + 1 st med blåmelerad i första st, 1 st med blåmelerad i var och en av de 2 nästa st och 2 st med blåmelerad i nästa st, * 1 st med vit i nästa st, 2 st med blåmelerad i nästa st, 1 st med blåmelerad i var och en av de 2 nästa st och 2 st med blåmelerad i nästa st *, upprepa *-* 5 ggr, avsluta med 1 st med vit i sista st och 1 sm i 3:e lm i början på v (= totalt 42 st).
VARV 5: 3 lm + 1 st med blåmelerad i första st, 1 st med blåmelerad i var och en av de 4 nästa st och 2 st med blåmelerad i nästa st, * 1 st med vit i nästa st, 2 st med blåmelerad i nästa st, 1 st med blåmelerad i var och en av de 4 nästa st och 2 st med blåmelerad i nästa st *, upprepa *-* 5 ggr, avsluta med 1 st med vit i sista st och 1 sm i 3:e lm i början på v (= totalt 54 st).
VARV 6: 3 lm med vit i första st, sedan 1 st med blåmelerad i samma st, * 1 st med blåmelerad i var och en av de 6 nästa st, i nästa st virkas det först 1 st med blåmelerad och sedan 1 st med vit, 1 st med vit i nästa st, i nästa st virkas det först 1 st med vit och sedan 1 st med blåmelerad *, upprepa *-* 5 ggr, 1 st med blåmelerad i var och en av de 6 nästa st, i nästa st virkas det först 1 st med blåmelerad och sedan 1 st med vit, 1 st med vit i nästa st, avsluta med 1 sm i 3:e lm i början på v (= totalt 66 st).
VARV 7: 3 lm + 1 st med vit i första st, * 1 st med blåmelerad i var och en av de 7 nästa st, 2 st med vit i nästa st, 1 st med vit i var och en av de 2 nästa st, och 2 st med vit i nästa st *, upprepa *-* 5 ggr, 1 st med blåmelerad i var och en av de 7 nästa st, 2 st med vit i nästa st, sedan 1 st med vit i var och en av de 2 nästa st, avsluta med 1 sm i 3:e lm i början på v (= totalt 78 st).
VARV 8: 3 lm med vit i första st, 1 st med vit i nästa st, 2 st med vit i nästa st, * sedan 1 st med blåmelerad i var och en av de 5 nästa st, 2 st med vit i nästa st, 1 st med vit i var och en av de 6 nästa st, 2 st med vit i nästa st *, upprepa *-* 5 ggr, 1 st med blåmelerad i var och en av de 5 nästa st, 2 st med vit i nästa st, 1 st med vit i var och en av de 4 nästa st, avsluta med 1 sm i 3:e lm i början på v (= totalt 90 st).
VARV 9: 3 lm med vit i första st, 1 st med vit i var och en av de 3 nästa st, 2 st med vit i nästa st, * sedan 1 st med blåmelerad i var och en av de 3 nästa st, 2 st med vit i nästa st, 1 st med vit i var och en av de 10 nästa st, 2 st med vit i nästa st *, upprepa *-* 5 ggr, 1 st med blåmelerad i var och en av de 3 nästa st, 2 st med vit i nästa st, 1 st med vit i var och en av de 6 nästa st, avsluta med 1 sm i 3:e lm i början på v (= totalt 102 st).
VARV 10: 3 lm med vit i första st, 1 st med vit i var och en av de 5 nästa st, 2 st med vit i nästa st, * sedan 1 st med blåmelerad i nästa st, 2 st med vit i nästa st, 1 st med vit i var och en av de 14 nästa st, 2 st med vit i nästa st *, upprepa *-* 5 ggr, 1 st med blåmelerad i nästa st, 2 st med vit i nästa st, 1 st med vit i var och en av de 8 nästa st, avsluta med 1 sm i 3:e lm i början på v (= totalt 114 st).

Till slut virkas det 1 picotkant med vit runt grytlappen så här: 1 fm i första m, * 3 lm, 1 st i den första lm (= 1 picot), hoppa över 2 st och fäst med 1 fm i nästa st *, upprepa *-* runt hela grytlappen, till slut virkas det 15 lm (= ögla), fäst öglan med 1 sm i grytlappen, precis vid sidan där lm-varvet börjar, virka 1 sm i varje lm, klipp av tråden.
--------------------------------------------------------
GRYTLAPP 2:
Lägg upp 12 m på st 6 med Ice. Låt det vara kvar ca 30 cm extra av den ena uppläggningstråden, använd denna till att dra ihop grytlappen, dra ihop fortlöpande så är det lättare att se hur lång den ska stickas. Sticka 1 v rätt på avigsidan. Sedan stickas det räta på varje v, SAMTIDIGT stickas det vändningar så här:
* Med Ice: 1 v över de första 2 m, vänd och sticka tillbaka,
1 v över de första 4 m, vänd och sticka tillbaka,
1 v över de första 6 m, vänd och sticka tillbaka, 1 v över de första 8 m, vänd och sticka tillbaka,
1 v över de första 10 m, vänd och sticka tillbaka,
1 v över alla m, vänd och sticka tillbaka. Sticka 1 v över alla m med 2 trådar Muskat Soft, vänd och sticka tillbaka *, upprepa *-*.
Fortsätt tills det är stickat ca 11 hela rapporter – det skall bli en rundning. Sticka 1 v rätt från rätsidan med Muskat Soft. Sedan stickas nästa v med infälld ögla så här: Sticka med 2 trådar Muskat Soft tills det återstår 2 m. Innan de sista 2 m, läggs det upp 15 nya m på st, sedan stickas de 2 sista m på v räta tills. På nästa v avm alla m med räta (också de nya m till ögla). Sy ihop avmaskningskanten mot uppläggningskanten kant i kant.

Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS 120-56.