DROPS / 120 / 14

Follow the Fleet by DROPS Design

DROPS blauw gestreepte tas en hoesje voor de mobiele telefoon van ”Paris”. DROPS design: Model nr. W-381.

----------------------------------------------------------
Afmeting: ongeveer 25 cm breed x 30 cm hoog.
Materiaal: DROPS PARIS van Garnstudio,
TAS:
200 gr. kleur nr. 16, wit
50 gr. kleur nr. 28, marineblauw
HOESJE VOOR DE MOBIELE TELEFOON:
Restjes van de tas

TAS:
DROPS RONDBREINLD (80 cm) 3.5 mm – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 20 st x 27 nld in tricotst = 10 x 10 cm.
DROPS RONDBREINLD (60 cm) 3 mm – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 20 ribbelst = 10 cm breed.
HOESJE VOOR DE MOBIELE TELEFOON:
DROPS BREINLD 3 mm.
----------------------------------------------------------

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden: maritiem, strepen, tassen,

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

----------------------------------------------------------
RIBBELST (heen en weer gebreid op de nld): brei alle nld recht.
----------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------
TAS:
Brei eerst de onderkant van de tas heen en weer in ribbelst op de rondbreinld en ga dan verder in de rondte naar boven.

ONDERKANT:
Zet 12 st op met rondbreinld 3 mm en wit. Plaats een markeerdraad om de st, plaats de eerste markeerdraad in de eerste st, de tweede markeerdraad in de 3e st, enzovoort (= 6 markeerders). Brei RIBBELST - zie boven - heen en weer op de nld. Meerder TEGELIJKERTIJD in de tweede nld 1 st voor iedere st met een markeerdraad (dus 6 st gemeerderd) - meerder door 1 omsl te maken en brei de omsl achter in de st in de teruggaande naald om een gaatje te voorkomen. Herhaal dit meerderen om de nld in totaal 15 keer = 102 st op de nld. Het werk meet nu ongeveer 8 cm. Meet het werk nu vanaf hier!

REST VAN DE TAS:
Ga verder met rondbreinld 3.5 mm in tricotst in de rondte als volgt: 2 cm wit, 4 cm marineblauw, 10 cm wit, brei dan * 2 nld marineblauw, 4 nld wit * en herhaal van *-* in totaal 5 keer (er zijn nu 5 smalle marineblauwe strepen) en brei het werk verder af in wit.
DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Ga bij een hoogte van 28 cm verder met rondbreinld 3 mm. Brei 1 nld av, brei 1 nld recht, brei 1 nld av en brei de volgende nld als volgt: * 2 st recht samen, 2 omsl *, herhaal van *-*. Brei 1 nld av – brei 1 omsl av en zet de andere omslagen van de linker- op de rechternld zonder ze te breien om ‘lange’ gaten te maken. Brei nu 1 nld recht (brei nu ook alle omsl van de vorige nld recht), brei 1 nld av, brei 1 nld recht, brei 1 nld av, brei 1 nld recht en brei 1 nld av en kant af in rechte st.
Naai de onderkant van de tas samen, met de zijkanten tegen elkaar om een dikke naad te voorkomen.

KOORD:
Knip 3 draden af van ongeveer 4 meter ieder, hou een uiteinde van alle draden samen vast en draai de draden tot deze om gaan krullen. Vouw de draden dan dubbel en laat de draden om elkaar heenkrullen. Haal het koord 2 keer door de gaatjesrand aan de bovenkant van de tas, knoop de uiteinden samen en werk de knoop weg aan de binnenkant van de tas.
--------------------------------------------------------
HOESJE VOOR DE MOBIELE TELEFOON:
Wordt heen en weer gebreid op de BREINLD.
Zet 25 st op met nld 3 mm en wit. Brei afwisselend 4 nld ribbelst met wit en 2 nld ribbelst met marineblauw tot er 5 marineblauwe strepen gebreid zijn. Brei het werk af in wit. Brei bij een hoogte van 11 cm de volgende nld als volgt: * 2 st recht samen, 1 omsl *, herhaal van *-*, eindig met 1 st recht. Brei 3 nld recht en kant alle st af.

AFWERKING:
Vouw het werk in de lengte dubbel en naai samen met de zijkanten tegen elkaar om een dikke naad te voorkomen aan de onderkant en aan de zijkant.
Knip 2 draden af van ongeveer 120 cm ieder, hou een uiteinde van beide draden vast en draai de draden tot deze om gaan krullen. Vouw de draden dan dubbel en laat de draden om elkaar heenkrullen. Maak een knoopje in ieder uiteinde en haal het koordje door de gaatjesrand aan de bovenkant.

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 120-14.