DROPS / 118 / 43

Circles by DROPS Design

Gehaakte DROPS kussenhoes met ruches van 2 draden ”Alpaca”.

DROPS design: Model nr. Z-463
--------------------------------------------------------
Maten:
Diameter: ongeveer 40 cm
Materiaal: DROPS ALPACA van Garnstudio,
550 gr. kleur nr. 100, naturel

DROPS HAAKNLD 4 mm – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 19 stk x 10 toeren met 2 draden Alpaca = 10 x 10 cm.

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden: cirkel, kussens, ruche,
Garen type
Deals vanaf
3.75 EUR
3.39 EUR
vanaf 1.35 EUR

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

KUSSENHOES:
Haak 2 gelijke cirkels in de rondte. Haak ruches op een cirkel en haak dan de 2 cirkels samen.

CIRKEL:
Haak 6 l met haaknld 4 mm en 2 draden Alpaca en vorm een ring met 1 hv in de eerste l.
TOER 1: Haak 3 l (= 1 stk), haak 11 stk in de l-ring en eindig met 1 hv in de 3e l van het begin van de toer = 12 stk.
TOER 2: Haak 3 l, 1 stk in de 3e l van de vorige toer, 2 stk in iedere van de volgende 11 stk en eindig met 1 hv in de 3e l van het begin van de toer = 24 stk.
TOER 3: Haak 3 l, 1 stk in de 3e l van de vorige toer, * 1 stk in het volgende stk, 2 stk in het volgende stk *, herhaal van *-* en eindig met 1 stk in het laatste stk en 1 hv in de 3e l van het begin van de toer = 36 stk.

TOER 4: Haak 3 l, 1 stk in de 3e l van de vorige toer, * 1 stk in iedere van de volgende 2 stk, 2 stk in het volgende stk *, herhaal van *-* en eindig met 1 stk in iedere van de laatste 2 stk en 1 hv in de 3e l van het begin van de toer = 48 stk.
TOER 5: Haak 3 l, 1 stk in het eerste stk, * 2 stk in het volgende stk, 1 stk in iedere van de volgende 3 stk *, herhaal van *-* en eindig met 2 stk in het volgende stk, 1 stk in het laatste stk en 1 hv in de 3e l van het begin van de toer = 60 stk.
TOER 6: Haak 3 l, 1 stk in de 3e l van de vorige toer, * 1 stk in iedere van de volgende 4 stk, 2 stk in het volgende stk *, herhaal van *-* en eindig met 1 stk in iedere van de laatste 4 stk en 1 hv in de 3e l van het begin van de toer = 72 stk.

Herhaal TOER 5 en 6 maar met 1 stk meer tussen iedere meerdering voor iedere nieuwe toer. LET OP! Als u Toer 5 herhaalt, haak dan ook 1 stk meer aan het begin van de toer voor “haak 2 stk in 1 stk” de eerste keer.
Ga verder tot er in totaal 20 toeren gehaakt zijn. Knip de draad af en zet vast.

Haak nog 1 cirkel op dezelfde manier.

RUCHES:
Haak aan de goede kant. Begin TOER 1 (= 12 stk) in het midden van de cirkel. Hou de draad aan de goede kant van werk.
TOER 1: Haak 1 v in het eerste stk van toer-1 op de cirkel, haak dan * 1 l, 1 v in het volgende stk op toer-1 van de cirkel *, herhaal van *-* en eindig met 1 l en 1 hv in de eerste v.
TOER 2: Haak 3 l (= 1 stk), 2 stk in de eerste v, dan * 3 stk in de volgende l, 3 stk in de volgende v *, herhaal van *-* en eindig met 3 stk in de laatste l en 1 hv in de 3e l van het begin van de toer.
Knip de draad af en zet vast. Haal het draadeinde van het begin van de toer door het werk naar de verkeerde kant en zet vast. Haak op dezelfde manier op TOER 4, 7, 10, 13, 16 en 19 van de cirkel.

AFWERKING:
Plaats de 2 cirkels op elkaar met de goede kant buiten. Haak ze samen met 1 v in ieder stk langs de kant door beide lagen. Stop als u halverwege bent een kussen in de hoes en ga verder, eindig de toer met 1 hv in de eerste v van het begin van de toer.

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 118-43.