DROPS / 116 / 15

Colombelle by DROPS Design

De set bevat: Gebreide DROPS muts in Patentsteek en sjaal met kabels van ”Polaris”.

DROPS design: Model nr. PO-019
--------------------------------------------------------
MUTS:
Maat: S/M - L
Hoofdomtrek: ongeveer 54/56 - 58 cm
Materiaal: DROPS POLARIS
200-200 gr. kleur nr. 04, grijs

DROPS RONDBREINLD (80 cm) 15 mm – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 6 st x 8 nld in Patentsteek = 10 x 10 cm.
DROPS RONDBREINLD (80 cm) 10 mm – voor de boordsteek.

SJAAL:
Maten: ongeveer 33 x 180 cm
Materiaal: DROPS POLARIS
800 gr. kleur nr. 04, grijs

DROPS RONDBREINLD (80 cm) 15 mm – of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 7 st x 8 nld in tricotst = 10 x 10 cm.

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden: kabel, mutsen, patent, ruime muts, set, sjaal,
Garen type
Deals vanaf
vanaf 1.35 EUR

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

MUTS:
--------------------------------------------------------
RIBBELST (heen en weer gebreid op de nld):
brei alle nld recht.

PATENTSTEEK (heen en weer gebreid op de nld):
Nld 1: 1 ribbelst, * 1 st recht, 1 omsl, 1 st av afh, *, herhaal van *-* tot er 2 st over zijn, eindig met 1 st recht en 1 ribbelst.
Nld 2: 1 ribbelst, * 1 omsl, 1 st av afh, Brei de omsl r samen met de afgeh st *, herhaal van *-* tot er 2 st over zijn, eindig met 1 omsl, 1 st r afh, 1 ribbelst.
Nld 3: 1 ribbelst, * brei de omsl r samen met de afgeh st, 1 omsl, 1 st av afh, *, herhaal van *-* tot er 3 st over zijn, brei de omsl samen met de afgeh st, 1 ribbelst. Herhaal nld 2 en 3.

TIP VOOR HET BEGINNEN MET EEN NIEUWE BOL:
Als u met een nieuwe bol garen begint, splijt dan de uiteinden van het oude en het nieuwe garen, leg ze over elkaar heen, maar ze vochtig en wrijf ze samen tot een draad.

--------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------

MUTS: Wordt heen en weer gebreid op de rondbreinld.
Zet 27-29 st op met rondbreinld 10 mm en Polaris. Brei 1 nld av aan de verkeerde kant en ga verder in boordsteek aan de goede kant als volgt: 1 RIBBELST – zie boven, boordsteek 1 st recht/1 st av tot er 2 st over zijn en eindig met 1 st recht en 1 ribbelst. Ga verder in boordsteek tot het werk 7 cm meet (laatste nld wordt aan de verkeerde kant gebreid). Ga verder met rondbreinld 15 mm in PATENTSTEEK in de volgende nld aan de goede kant – zie boven! DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Zie TIP VOOR HET BEGINNEN MET EEN NIEUWE BOL! Brei bij een hoogte van 26-28 cm 1 nld tricotst met 1 ribbelst aan iedere kant en brei TEGELIJKERTIJD 3 st recht samen over de nld = 14-15 st. Knip de draad af, haal deze door de overgebleven st, trek de draad aan en zet vast. Naai de muts samen met de zijkanten tegen elkaar om een dikke naad te voorkomen.
--------------------------------------------------------

SJAAL:
--------------------------------------------------------
RIBBELST (heen en weer gebreid op de nld):
brei alle nld recht.
PATROON:
Zie telpatroon M.1 en M.2. De telpatronen geven de goede kant van het werk weer.
--------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------

SJAAL: Wordt heen en weer gebreid op de rondbreinld. Zet 23 st op met rondbreinld 15 mm en Polaris. Brei RIBBELST over alle st - zie boven – tot het werk 10 cm meet en meerder TEGELIJKERTIJD in de laatste nld aan de verkeerde kant 4 st gelijkmatig = 27 st. Ga verder als volgt aan de goede kant: 6 ribbelst, 1 st av, M.1 (= 6 st), 1 st av, M.2 (= 6 st) en eindig met 1 st av en 6 ribbelst = 27 st. (st die averecht worden gebreid aan de goede kant, worden recht gebreid aan de verkeerde kant). DENK OM DE STEKENVERHOUDING! Ga zo verder in patroon. Brei bij een hoogte van ongeveer 170 cm (pas zo aan dat het na een volledige patroonherhaling is), ribbelst over alle st en minder TEGELIJKERTIJD 4 st gelijkmatig verdeeld over de eerste nld = 23 st. Kant af bij een hoogte van ongeveer 180 cm (pas aan zodat het na 10 cm ribbelst is ).
Telpatroon

= Recht aan de goede kant, averecht aan de verkeerde kant
= Zet 3 st op een kabelnld en hou deze achter het werk, 3 st recht, 3 st recht van de kabelnld
= Zet 3 st op een kabelnld en hou deze voor het werk, 3 st recht, 3 st recht van de kabelnld

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 116-15.