DROPS / 111 / 10

Madame Pompon by DROPS Design

DROPS tupsusukat ”Eskimo”-langasta.

DROPS design: Malli nro EE-238
------------------------------------------------------------
Koko: 35/37 - 38/40 - 41/43
Jalkapohjan pituus: 22 - 24 - 27 cm
Varren pituus: 12 - 14 - 16 cm
Langanmenekki: Garnstudion DROPS ESKIMO:
150-150-200 g nro 30, pastellinroosa

DROPS SUKKAPUIKOT NRO 8.
NEULETIHEYS: 11 s x 22 krs ainaoikeaa ja 11 s x 15 krs sileää neuletta, puikoilla nro 8 = 10 x 10 cm.
------------------------------------------------------------

Etkö ole varma minkä koon mukaan sinun tulisi neuloa/virkata? Kuvan malli on noin 170 cm pituinen ja käyttää kokoa S tai M. Mikäli teet puseron, jakun, mekon tai muuta vastaavaa, löydät valmiin neuleen mitat (cm) ohjeen alareunassa olevasta mittapiirroksesta.

(Siirry ohjeeseen)

Tagit: sukat, tohvelit,

Vinkkejä & Apua

Kiitos kun valitsit DROPS Design mallin!

Teemme parhaamme, jotta ohjeemme olisivat mahdollisimman helppoja seurata.

Tästä syystä jokaisella ohjeella on omat opastavat ohjevideot, jotka löytyvät sivun alareunasta.

Meiltä löydät myös oppitunteja, joiden avulla opit ohjeissamme käytettyjä tekniikoita vaihe vaiheelta. Löydät ne tästä!

AINAOIKEINNEULE suljettuna neuleena:
Neulo vuorotellen 1 krs oikein ja 1 krs nurin.

KANTAPÄÄ: Neulo ainaoikeaa kantapään silmukoilla ja siirrä SAMALLA jokaisen kerroksen lopusta 1 s apulangalle. Jatka tähän tapaan kunnes kantapään kummankin reunan apulangalla on 3-5-6 s = 4-4-6 s jäljellä puikoilla. Kiinnitä 1 merkkilanka työhön. Jatka neulomalla sileää neuletta ja ota SAMALLA jokaisen kerroksen lopussa 1 s apulangalta takaisin työhön. HUOM: Poimi lisäksi puikon ja apulangan välistä 2 s, jottei muodostuisi reikää. Seuraavalla kerroksella nämä 3 s neulotaan yhteen. Jatka tähän tapaan kunnes työssä on taas 10-14-18 s. Neulo 1 krs kaikilla silmukoilla.
------------------------------------------------------------
SUKKA: Neulotaan suljettuna neuleena sukkapuikoilla. Luo löyhästi sukkapuikoille nro 8 Eskimo-langalla 20-24-28 s. Kiinnitä 1 merkkilanka kerroksen alkuun ja neulo AINAOIKEAA (ks. selitys yllä). TARKISTA NEULETIHEYS!
Kun työn pituus on 12-14-16 cm, jätä ensimmäiset 10-14-18 s puikoille kantapäätä varten ja siirrä loput 10 s apulangalle (= keskellä jalan päällä).
Tee sitten KANTAPÄÄ (ks. selitys yllä). Kun kantapää on valmis, ota apulangalla odottavat s:t takaisin työhön = 20-24-28 s. Neulo sitten kaikilla silmukoilla sileää neuletta. Kun työn pituus kantapään merkkilangasta mitattuna on 19-20-22 cm (= n. 3-4-5 cm jäljellä), kiinnitä 1 merkkilanka sukan kumpaankin sivuun siten, että jalan päällä on 10-12-14 s ja jalan alla on 10-12-14 s. Jatka sileää neuletta ja tee SAMALLA kärkikavennukset kummankin merkkilangan molemmin puolin näin (aloita 3 s ennen merkkilankaa): 2 s oikein yhteen, 2 o (merkkilanka on näiden silmukoiden keskellä), 2 s kiertäen oikein yhteen (eli neulo s:t takakautta yhteen). Kavenna joka 2. krs yht. 2-3-3 kertaa ja sitten vielä jokaisella krs:lla yht. 1-1-2 kertaa = 8 s jäljellä. Katkaise lanka ja vedä se jäljellä olevien silmukoiden läpi, kiristä ja päättele langanpäät huolellisesti.

KIERRETTY NYÖRI TUPSUILLA: Leikkaa Eskimo-langasta 2 kpl n. 180 cm pituista lankaa. Kierrä langat tiukasti yhteen. Taita langat kaksinkerroin ja anna niiden kiertyä uudestaan yhteen. Tee nyörin päähän solmu. Pujota nyöri sukan varren 2 ensimmäisen ainaoikeinneulotun kerroksen alle (aloita toisesta sivusta).
Tee 2 pientä tupsua, joiden halkaisija on n. 3-4 cm. Kiinnitä 1 tupsu nyörin kumpaankin päähän.

Tarvitsetko apua? Tässä muutama opetusvideo, jotka voivat olla avuksi!

Saadaksesi lisää apua ohjeen kanssa, ole hyvä ja ota yhteyttä liikkeeseen, josta ostit langat. Mikäli olet ostanut DROPS lankoja, takaamme sinulle ammattimaista apua DROPS ohjesiin erikoistuvilta liikkeiltä.

Kaikki ohjeet käydään tarkasti läpi, mutta virheitä voi silti esiintyä. Kaikki ohjeet käännetään norjasta ja voit aina tarkistaa mittoja ja lukuja alkuperäisestä ohjeesta.

Mikäli uskot löytäneesi ohjeesta virheen, näppäile kommenttisi tai kysymyksesi ohjeen yläreunan Komentti-kenttään. Siirry mallin DROPS 111-10 alkuperäisohjeeseen.