DROPS Baby / 18 / 30

Princess Chantilly by DROPS Design

Gebreide deken met golfpatroon in DROPS Merino Extra Fine.

DROPS design: Model nr. ME-024-by
---------------------------------------------------------

Afmeting: ongeveer 65 x 80 cm
Materiaal: DROPS MERINO EXTRA FINE
400 gr kleur nr. 01, naturel

---------------------------------------------------------

DROPS RONDBREINLD 4.5 mm (80 cm) –of de maat die u nodig heeft voor een stekenverhouding van 20 st x 26 nld in tricotst = 10 x 10 cm.
DROPS HAAKNLD 3.5 mm.

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden: babydeken, golfjespatroon,

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

RIBBELST (heen en weer gebreid op de naalden):
Brei alle nld recht.

PATROON:
Zie telpatroon M.1. Het telpatroon laat het patroon van de goede kant zien. Naald 1 = goede kant. OPMERKING: tel het aantal st na nld 5 en 6 in M.1.

---------------------------------------------------------

DEKEN:
Brei de deken heen en weer op een rondbreinld zodat alle st op de nld passen.
Zet 127 st op met rondbreinld 4.5 mm en Merino Extra Fine en brei ribbelst – ZIE BOVEN. Meerder bij een hoogte van 14 cm 14 st gelijkmatig verdeeld over de middelste 77 st – meerder op de verkeerde kant door 2 st in ongeveer iedere 5e st te breien = 141 st. Ga verder met de goede kant als volgt: 24 ribbelst, 1 tricotst, volg patroon M.1 over de volgende 91 st (= 7 herhalingen over de nld), 1 tricotst, 24 ribbelst. Herhaal dit patroon totdat het werk ongeveer 65 cm hoog is – pas het aan zodat u een volledige herhaling van patroon M.1 heeft – en minder nu 14 st gelijkmatig verdeeld over de middelste 91 st = 127 st. Brei verder in ribbelst tot het werk 79 cm hoog is en kant alle st af.

PICOTRAND:
Haak een rand met haaknld 3.5 mm en 1 draad om de deken heen als volgt: * 1 v, 4 l, 1 stk in de eerste van deze l, sla 3 st (= 6 nld ribbelst) over *, herhaal van *-* en eindig met 1 hv in de eerste v van het begin van de toer.

Telpatroon

= recht aan de goede kant, av aan de verkeerde kant
= 1 st r afh, 1 r, afgeh st overh
= 2 st r samenbreien
= 1 omsl tussen 2 st

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS Baby 18-30.