DROPS / 108 / 6

DROPS 108-6 by DROPS Design

DROPS halsduk i 2 trådar ”Kid-Silk” i patentmönster med inslag av ”Alpaca”.

Detta mönster har inget namn än. Föreslå gärna ett!

Mått halsduk: ca 30 x 160 cm
Garnåtgång: DROPS Kid-Silk från Garnstudio
125 g nr 03, ljusrosa
DROPS Alpaca från Garnstudio
50 g nr 3140 ljus rosa
DROPS St nr 5 – eller det st.nr du måste ha för att få 14 m i patent med 2 trådar Kid-Silk på 10 cm i bredden.
DROPS Virknål nr 3,5.

Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

(Gå vidare till mönster...)

Tags: halsdukar, patent,
Garnsort
Deals från
DROPS ALPACA UNI COLOUR (50g)
DROPS Alpaca Party! / 30% OFF!
38.00 SEK
27.00 SEK
26.00 SEK
DROPS ALPACA MIX (50g)
DROPS Alpaca Party! / 30% OFF!
40.00 SEK
28.00 SEK
26.00 SEK

Tips & Hjälp

Tack för att du väljer DROPS Design!

Vi gör allt vi kan för att det ska vara så lätt som möjligt att följa våra mönster.

Därav har varje model specifika instruktions-videos till hjälp. Du hittar dem under varje mönster nederst på sidan.

Vi har även steg-för-steg instruktioner, som kan hjälpa dig att förstå några av de tekniker vi använder i våra mönster.Dem hittar du här!

Patent: varv 1: 1 rm, * lägg garnet framför st (= 1 omslag) och lyft 1 m som om den skulle stickas avig, 1 rm *, upprepa *-* v ut.
varv 2: 1 rm, * sticka omslaget och den lyfta m räta tills, lägg garnet framför st (= 1 omslag) och lyft 1 m som om den skulle stickas avig *, upprepa *-*, avsluta med att sticka omslaget och den lyfta m räta tills, 1 rm.
varv 3: 1 rm, * lägg garnet framför st (= 1 omslag) och lyft 1 m som om den skulle stickas avig, sticka omslaget och den lyfta m räta tills *, upprepa *-*, avsluta med att lägga garnet framför st (= 1 omslag) och lyft 1 m som om den skulle stickas avig, 1 rm.
Upprepa varv 2 och 3 uppöver.
Rätst (fram och tillbaka på st):
Maskorna stickas räta på varje v.

Halsduk: Hela arb stickas med 2 trådar. Lägg löst upp 43 m med 2 trådar Kid-Silk på st 5. Sticka Patent – se förkl ovan. När arb mäter 12 cm stickas det 2 v rätst med 2 trådar Alpaca (klipp inte av Kid-Silk trådarna), fortsätt med 3 cm patent i Kid-Silk, 2 v rätst i Alpaca, 3 cm patent i Kid-Silk och 2 v rätst i Alpaca.
Sticka vidare i Kid-Silk och patent tills halsduken mäter 140 cm.
Nu stickas det 2 v rätst i Alpaca, 3 cm patent i Kid-Silk, 2 v rätst i Alpaca, 3 cm patent i Kid-Silk, 2 v rätst i Alpaca och 12 cm patent i Kid-Silk. Maska av löst.

Virkad kant: Virka med 1 tråd Alpaca med nål 3,5 i varje ände på halsduken så här:
varv 1: 1 fm i varje m, men 2 fm i var 3:e m = 57 fm.
varv 2: * 4 lm, 1 st i första lm (= 1 picot), hoppa över 1 fm, 1 fm i nästa fm *, upprepa *-* = 28 picoter.
varv 3: 2 lm, 1 fm överst på första picot, * 4 lm, 1 fm överst på nästa picot *, upprepa *-*, avsluta med 2 lm och 1 fm i första lm i början på föregående v.
varv 4: 1 lm, 1 fm i den första lilla lm-bågen,
* 3 lm, 1 fm i den första av de 3 lm, 5 lm, 1 fm i den första av de 5 lm, 3 lm, 1 fm i den första av de 3 lm (= 3 picoter på rad, där den mittersta är lite större än de andre), fäst med 1 fm i nästa lm-båge *, upprepa *-*, avsluta med 1 fm i sista lilla bågen och 1 lm och 1 sm i yttersta m.

Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS 108-6.