DROPS / 110 / 7

DROPS 110-7 by DROPS Design

Gehaakte DROPS tas in Popcornmotief van ”Eskimo”.

Dit model heeft nog geen naam. Heeft u misschien een goede voorstel?

Afmetingen:
Breedte: ca 30 cm
Hoogte: ca 25 cm
Materiaal: DROPS Eskimo
250 gr nr. 50, donkerroze mix

DROPS Haaknaald 5 mm - of de haaknld, die u nodig heeft voor een haaksteekverhouding van: 13 v = 10 cm breed.

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden: structuur, tassen,
Garen type
Deals vanaf
2.45 EUR
2.09 EUR
vanaf 1.35 EUR

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

Info Haken: Vervang de eerste v van de tr door 1 l. Vervang het eerste stk van de tr door 3 l. Eindig met 1 hv in 1e/3e l aan het begin van de tr.

Popcornmotief:
1e tr: 3 l (= 1 stk), en 3 stk in dezelfde st, haal de haaknld uit het lusje, en steek de haaknld door het eerste stk (de laatste van de drie l), en vervolgens door het lusje van het laatste stk, maak een omsl en haal de draad door beide lusjes op de haaknld (= 1 popcorn), * 2 l, overslaan 2 v, 4 stk in de volgende v, en maak nog een popcorn zoals eerder beschreven *, herhaal *-*, en eindig met 2 l en 1 hv in de eerste popcorn van de tr.
2e tr: * 1 v in de popcorn van de vorige tr, 2 v om het l-boogje *, herhaal *-*, en eindig met 1 hv in de eerste v.
Herhaal steeds de 1e en 2e tr.

Tas: Haak eerst de bodem van de tas, en haak vervolgens de zijkanten.
Haak 18 l met haaknld 5 mm en Eskimo.
1e tr: Haak v langs den ene zijkant van de l-ketting - haak in de eerste l 2 v, en haak vervolgens 1 v in de volgende 16 l, haak 4 v in de laatste l – plaats 1 merkdraad in het midden van deze 4 v = zijkant. Haak nu 1 v in de 16 aan de andere kant van de ketting eindig met 2 v in de eerste l van de tr, er zijn nu ook 4 v in deze l - plaats 1 merkdraad in het midden van deze 4 v = zijkant. Er zijn nu 40 v op de tr.
2e tr en de volgende toeren: Lees Info Haken! Haak 1 v in elke v van de vorige toer, maar haak 2 v in de 1 v aan weerskanten van beide merkdraden – dwz meerder 4 v pr tr. Haak totaal 11 tr = 84 v op de tr. Haak nog 4 tr met v, maar zonder meerderingen. Haak dan door volgens het Popcornmotief - Lees de beschrijving hierboven. Haak zo door tot het popcornmotief een hoogte van ca 9 cm heeft. Haak daarna 3 toeren met v, en haak dan nog 1 tr met het Popcornmotief.

Hengsel: Haak 7 stk aan de ene zijkant van de tas. Haak 1 stk in elk stk heen en weer tot het hengsel een lengte van ca 50 cm heeft - of naar een gewenste lengte. Naai het hengsel vast aan de andere zijkant van de tas.
Hecht alle draden stevig af.

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 110-7.