DROPS / 104 / 46

DROPS 104-46 by DROPS Design

Elegant Hjärta i ”Cotton Viscose” och ”Glitter” til Jul.

Detta mönster har inget namn än. Föreslå gärna ett!

Storlek: ca 8 cm högt
Garnåtgång: DROPS Cotton Viscose från Garnstudio
50 gr nr 07 röd
DROPS Glitter från Garnstudio
2 rullar nr 08 röd

DROPS virknål nr 2,5

DROPS kula, se mönster under modell nr 104-45
DROPS karamellstrut, se mönster under modell nr 104-47

(Gå vidare till mönster...)

Vi har hundratals med gratis julmönster. Se dem här!

Tips & Hjälp

Tack för att du väljer DROPS Design!

Vi gör allt vi kan för att det ska vara så lätt som möjligt att följa våra mönster.

Därav har varje model specifika instruktions-videos till hjälp. Du hittar dem under varje mönster nederst på sidan.

Vi har även steg-för-steg instruktioner, som kan hjälpa dig att förstå några av de tekniker vi använder i våra mönster.Dem hittar du här!

Hjärta:
Hjärtats mitt:
Virka med nål 2,5 och med 1 tråd Viscose och 2 trådar Glitter.

varv 1: Virka 17 lm.

varv 2: Vänd arb, virka 1 st i den 8:e m från nålen, sedan 2 lm, hoppa över 2 lm och virka 1 st i nästa lm, 2 lm, hoppa över 2 lm och virka 1 st i nästa lm, 2 lm, hoppa över 2 lm och virka 1 st i den första lm på föregående v = 4 rutor.
varv 3: Vänd arb, 5 lm, virka 1 st i 2:a st från föregående v, * 2 lm, hoppa över 2 lm, virka 1 st i nästa st *, upprepa från *-* totalt 3 ggr (sista st virkas i den 3e av de 5 lm).

varv 4 och 5: Virkas som varv 3.
Nu är det virkat en stor fyrkant bestående av 16 små rutor.

Hjärtbågar: Virka längs två av fyrkantens sidor så här:
3 fm i första rutan, 3 fm i andra rutan, 5 lm (= hjärtbåge), 3 fm i tredje rutan, i fjärde rutan virkas det: 3 fm, 1 lm (= hörn-maska), 3 fm.
Sedan virkas 3 fm i nästa ruta, 5 lm (= hjärtbåge), 3 fm i tredje rutan, 3 fm i fjärde rutan.
Vänd arb, virka 15 dst om hjärtbågen av 5 lm, 1 fm i hörn-luftmaskan, sedan 15 dst om nästa hjärtbåge av 5 lm, 1 sm i den första av de 3 fm i den första rutan, avsluta med 1 lm.
Vänd arb.
Nu virkas 1 fm i var och en av dst på första hjärtbågen, sedan 30 lm till att hänga hjärtat i, sedan 1 fm i var och en av dst på nästa hjärtbåge. Fortsätt virka ner längs fyrkantens tredje sida med 3 fm i varje ruta, i hörnrutan virkas 3 fm, 1 lm (= spetsen på hjärtat, 3 fm, och sedan längs fjärde sidan på fyrkanten med 3 fm i varje ruta, avsluta med 1 sm i första fm på v.

Klipp och fäst tråden. För att hjärtat ska hänga fint och vara lite styvt – kan det doppas i ofärgad läsk, tex sockerdricka och läggas att torka.

Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS 104-46.