DROPS / 102 / 27

DROPS 102-27 by DROPS Design

Virkad DROPS halsduk / löskrage i ”Fabel” med snäckmönster.

Detta mönster har inget namn än. Föreslå gärna ett!

Storlek: one-size
Längd: ca 120 cm
Bredd: ca 23 cm
Garnåtgång: DROPS Fabel från Garnstudio
200 gr nr 522, turkos/blå mix

DROPS Virknål nr 4 – eller det nålnr du måste ha för att få 3 rapporter i bredden och 2½ rapporter på höjden på 10 x 10 cm. 1 rapport mäter ca 3½ cm i bredden.

Är du osäker på vilken storlek du skall välja? Då kanske det kan hjälpa dig att veta, att modellen på bilden är ca 170 cm lång och använder storlek S eller M. Om du gör en tröja, kofta, klänning eller liknande, hittar du plaggets mått i måttskissen nederst i mönstret.

(Gå vidare till mönster...)

Tips & Hjälp

Tack för att du väljer DROPS Design!

Vi gör allt vi kan för att det ska vara så lätt som möjligt att följa våra mönster.

Därav har varje model specifika instruktions-videos till hjälp. Du hittar dem under varje mönster nederst på sidan.

Vi har även steg-för-steg instruktioner, som kan hjälpa dig att förstå några av de tekniker vi använder i våra mönster.Dem hittar du här!

Mönster: Se diagram M.1.

Halsduk: Virka 58 lm (inkl 1 lm till att vända med) med nål 4 och med Fabel. Virka 1 fm i 2:a lm från nålen, * hoppa över 3 lm, 9 dst i nästa lm, hoppa över 3 lm, 1 fm i nästa lm *, upprepa *-* totalt 7 ggr. Vänd arb. Virka efter M.1, starta på 2:a v. Fortsätt tills arb mäter ca 120 cm (avpassa så att en hel rapport av M.1 är avslutad). Klipp och fäst tråden.

Diagram

= lm
= fm
= fm om lm-bågen från föregående varv och om 5:e dst på snäckan 2 v nedanför. - Se Fig 1.
= sm
= dst
= Snäcka: Virka 9 dst om samma lm
= detta varv är förklarat i beskrivningen, starta på 2:a v.

Behöver du hjälp? Här finns instruktionsvideor som kan hjälpa dig!

För att få hjälp med ett mönster ber vi dig att ta kontakt med butiken där du har köpt ditt garn. Har du köpt DROPS garn är du garanterad att få kvalificerad hjälp från våra duktiga DROPS återförsäljare som är specialiserade inom DROPS mönster.

Alla våra mönster är noggrant genomgångna och korrekturlästa, men vi måste ta förbehåll för eventuella felaktigheter. Alla mönster är översatta från Norska beskrivningar och du kan alltid gå in på originalmönstret för mått och beräkningar.

Om du anser att du funnit ett fel i mönstret, skriv gärna en kommentar eller fråga i vårt kommentarsfält. Gå till originalmönstret för modell DROPS 102-27.