DROPS / 104 / 11

DROPS 104-11 by DROPS Design

Gehaakte DROPS shawl van ”Alpaca” en ”Vivaldi”.

Dit model heeft nog geen naam. Heeft u misschien een goede voorstel?

Afmetingen: ca 25 x 130 cm
Materialen: DROPS Alpaca van Garnstudio,
100 gr nr. 0100, naturel
En gebruik: DROPS Vivaldi van Garnstudio,
100 gr nr. 06, naturel

DROPS Haaknaald 5 – of de haaknld, die u nodig heeft voor een steekverhouding van 1 vierkant met 1 draad van beide garens = 10 x 10 cm.

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden: bloem, kantpatroon, kerst, sjaal,
We hebben honderden gratis Kerstpatronen. Bekijk ze hier!
Garen type
Deals vanaf
DROPS ALPACA UNI COLOUR (50g)
DROPS Alpaca Party! / 30% OFF!
3.55 EUR
2.50 EUR
2.49 EUR
DROPS ALPACA MIX (50g)
DROPS Alpaca Party! / 30% OFF!
3.75 EUR
2.65 EUR
2.64 EUR
vanaf 1.35 EUR

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

Motief: Zie de teltekening M.1.

Info Haken: De 1e tr van elk klavertje (= 1 stk, 3 l, 1 stk, 3 l, 1 stk, 3 l, 1 stk in hetzelfde stk) wordt in het middelste dst van het vorige klavertje gehaakt – zie Fig 1 .

Sjaal: Haak 39 l (incl. 5 l om mee te keren) met haaknld 5 mm en 1 draad van beide garens. Lees Info Haken! Haak vervolgens door volgens teltekening M.1. Herhaal na 1 volledige herhaling van de teltekening steeds de 7e t/m 12e toer tot een totale hoogte van ca 130 cm – eindig na de 12e tr.

Gehaakte rand: Haak vervolgens een rand om de hele shawl (dwz langs de 3 randen met vierkanten – niet langs de klavertjes) met haaknld 5 mm als volgt: 2 stk in het eerste boogje, * 1 l, 2 stk in het volgende boogje *, herhaal steeds *-*. Haak in elke hoek als volgt: 2 stk, 1 l, 2 stk.

Telpatroon

= l (losse)
= stk (stokje)
= Haak in het l-boogje als volgt 1 v, 1 hstk, 1 stk, 1 dstk, 1 stk 1 hstk, 1 v.
= hstk (half stokje)
= dstk (dubbel stokje)
= v (vaste)

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS 104-11.