DROPS Extra / 0-414

DROPS Extra 0-414 by DROPS Design

DROPS Muts en sjaal met golfjespatroon van “Alpaca”.

Dit model heeft nog geen naam. Heeft u misschien een goede voorstel?

Muts:
Maat: one-size
Materialen: DROPS Alpaca van Garnstudio
50 gr nr. 6347, denimblauw

DROPS Mouwenbreinld 3,5mm – of de breinld, die u nodig heeft voor de volgende steekverhouding: 24 st x 30 nld golfjesmotief = 10 x 10 cm.

Sjaal:
Afmetingen: ca 29 x 150 cm
Materialen: DROPS Alpaca van Garnstudio
100 gr nr. 6347, denimblauw
En gebruik: DROPS Vivaldi van Garnstudio
100 gr nr. 24, lichtpaars

DROPS Rondbreinld 7mm – of de breinld, die u nodig heeft voor de volgende steekverhouding: 13 st in het golfjesmotief met 1 draad van elke kwaliteit = 10 cm breed.

Weet u niet zeker welke maat u moet kiezen? Dan is het misschien zinvol om te weten dat het model in de afbeelding ongeveer 170 cm is en maat S of M heeft. Wanneer u een trui, vest, jurk of vergelijkbaar kledingstuk maakt, dan kunt u onderaan het patroon een schema vinden met de afmetingen van het uiteindelijke kledingstuk (in cm).

(Ga verder naar het patroon...)

Trefwoorden: golfjespatroon, mutsen, set, sjaal,
Garen type
Deals vanaf
DROPS ALPACA UNI COLOUR (50g)
DROPS Alpaca Party! / 30% OFF!
3.55 EUR
2.50 EUR
2.49 EUR
DROPS ALPACA MIX (50g)
DROPS Alpaca Party! / 30% OFF!
3.75 EUR
2.65 EUR
2.64 EUR
vanaf 1.35 EUR

Tips & Hulp

Bedankt dat u voor DROPS Design kiest!

We doen ons best om ervoor te zorgen dat onze patronen makkelijk te volgen zijn.

Daarom heeft elk patroon een specifieke video met handleiding, welke u onderaan de pagina kunt vinden.

Tevens hebben we stap-voor-stap lessen om u te helpen met een aantal technieken die in het patronen gebruikt worden. U kunt ze hier vinden!

MUTS:

Boordst: * 2 r, 2 av *, herhaal steeds *-*.

Golfjesmotief: zie teltekening M.1. De teltekening geeft het motief aan van de goede kant.

Muts: De muts wordt in het rond gebreid. Zet 136 st losjes op met mouwenbreinld 3,5mm en Alpaca. Brei 6 cm Boordst. Brei door volgens de teltekening M.1. Na 1 herhaling van M.1 staan er 40 st op de breinld en de muts heeft een hoogte van ca 24 cm. Brei vervolgens alle st r samen 2 en 2 = 20 st. Rijg een dubbele draad door de overige st en trek ze samen. Hecht stevig af.
SJAAL:

Ribbelst (heen en weer op de breinld): Alle naalden rechts breien.

Golfjesmotief: zie teltekening M.2. De teltekening geeft het motief aan van de goede kant. 1e nld = goede kant. De Nederlandse verklaring van de symbolen in de teltekening staan onderaan dit patroon, in dezelfde verticale volgorde als de symbolen bij de teltekening.

Sjaal: De sjaal wordt heen en weer op de rondbreinld gebreid. Leg de breinld dubbel (gebruik eventueel 2 rondbreinld) en zet 195 st op met breinld 7mm en 1 draad van elke kwaliteit (= 2 draden) – dit is gedaan om de rand elastisch te maken. Trek de ene breinld uit en brei 2 nld ribbelst. Brei door volgens teltekening M.2 met 4 ribbelst aan de weerskanten. Brei bij een hoogte van ca 28 cm – na een hele herhaling van de teltekening afpassen – 2 nld ribbelst en kant vervolgens losjes af. Brei de 1e nld van M.2 tegelijkertijd met het afkanten, op deze manier gaar de rand krullen.

Telpatroon

= r op de goede kant en av op de verkeerde kant breien (= tricotst).
= av op de goede kant en r op de verkeerde kant breien.
= brei 2 st recht samen.
= 1 omsl.

Heeft u hulp nodig? Hier zijn een paar instructievideo's die kunnen helpen!

Voor verdere hulp met een patroon, kunt u ook contact opnemen met het verkooppunt waar u het garen heeft gekocht. Heeft u DROPS garens gekocht, dan kunt u ook rekenen op vakkundige hulp en weet u dat de winkel kennis heeft van DROPS patronen.

De patronen worden zorgvuldig gecontroleerd, maar wij nemen een voorbehoud in acht voor eventuele fouten. De patronen zijn vertaald vanuit het Noors en u kunt ook altijd het originele patroon bekijken voor afmetingen en berekeningen.

Denkt u een fout te hebben gevonden in het patroon? Laat dan een opmerking of vraag achter in ons Opmerkingen gedeelte bovenaan het patroon. Ga naar het origineel patroon DROPS Extra 0-414.